6.7 C
România
19 octombrie 2021
Externe

Jobbik vrea ca Ungaria sa se alieze cu Marea Britanie si sa-si redobandeasca suveranitatea

Partidul nationalist radical Jobbik vrea ca premierul maghiar Viktor Orban sa incheie o alianta cu premierul britanic, David Cameron, pentru ca Ungaria sa-si redobandeasca suveranitatea. Declaratia a fost facuta de un parlamentar Jobbik.

Marton Gyongyosi, un parlamentar al Jobbik, a declarat ca formatiunea a cerut in repetate randuri amendarea tratatelor de baza ale Uniunii Europene si a tratatului de aderare a acestui stat, dar solicitarile au fost respinse de fiecare data de catre partidul de guvernamant.

Feerie de iarna la Budapesta. Imagini VIDEO fascinante surprinse din drona

In sprijinul propunerii, Gyongyosi a sustinut ca Londra deja de oportunitatile oferite de Tratatul de la Lisabona pentru reforma. Parlamentarul a subliniat ca guvernul de la Budapesta ar trebui sa se alieze cu o mare putere pentru redobandirea suveranitatii.

In viziunea acestuia, guvernul ar trebui sa intocmeasca o lista cu amendamente necesare in scopul afirmarii unor interese nationale. Aceasta lista ar trebui sa contina referiri la rolul parlamentelor nationale, chestiunea migratiei si protectia minoritatilor indigene si a terenurilor agricole.

Stiri pe aceeasi tema

Vona Gabor, liderul Jobbik: Ii respectam pe refugiati, dar nu-i vrem. Ungaria le apartine ungurilor

Cristiana Petrariu Bota

Atentat la Istanbul in apropierea stadionului Besiktas, cel putin 38 de morti

Cristiana Petrariu Bota

MAE: Numirea lui Geoana la NATO, o recunoastere deosebita contributiei semnificative a Romaniei in cadrul acestei institutii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult