9.9 C
România
30 octombrie 2020
Externe

Jobbik vrea ca Ungaria sa se alieze cu Marea Britanie si sa-si redobandeasca suveranitatea

Partidul nationalist radical Jobbik vrea ca premierul maghiar Viktor Orban sa incheie o alianta cu premierul britanic, David Cameron, pentru ca Ungaria sa-si redobandeasca suveranitatea. Declaratia a fost facuta de un parlamentar Jobbik.

Marton Gyongyosi, un parlamentar al Jobbik, a declarat ca formatiunea a cerut in repetate randuri amendarea tratatelor de baza ale Uniunii Europene si a tratatului de aderare a acestui stat, dar solicitarile au fost respinse de fiecare data de catre partidul de guvernamant.

Feerie de iarna la Budapesta. Imagini VIDEO fascinante surprinse din drona

In sprijinul propunerii, Gyongyosi a sustinut ca Londra deja de oportunitatile oferite de Tratatul de la Lisabona pentru reforma. Parlamentarul a subliniat ca guvernul de la Budapesta ar trebui sa se alieze cu o mare putere pentru redobandirea suveranitatii.

In viziunea acestuia, guvernul ar trebui sa intocmeasca o lista cu amendamente necesare in scopul afirmarii unor interese nationale. Aceasta lista ar trebui sa contina referiri la rolul parlamentelor nationale, chestiunea migratiei si protectia minoritatilor indigene si a terenurilor agricole.

Stiri pe aceeasi tema

Alegerile parlamentare anticipate din Rep. Moldova nu pot fi organizate

Cristiana Petrariu Bota

Atac la Paris langa Muzeul Luvru, agresorul a fost impuscat

Cristiana Petrariu Bota

Ungaria acuza Romania ca hartuieste sistematic oficiali maghiari sub pretextul luptei impotriva coruptiei

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult