Breaking News

Joe Biden, primul anunt in calitate de presedinte ales al SUA: Va crea un grup operational pentru gestionarea pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus se numara printre prioritatile presedintelui ales al SUA, Joe Biden. El a anuntat, luni, crearea unui grup operational format din experti medicali ce va fi insarcinat cu dezvoltarea unui plan pentru limitarea raspandirii noului coronavirus.

„Gestionarea pandemiei de COVID-19 este una dintre cele mai importante lupte cu care se confrunta administratia noastra, si voi fi informat de oameni de stiinta si de experti”, a declarat Biden, transmit agentiile de presa internationale.

„Consiliul consultativ va contribui la modelarea abordarii mele pentru gestionarea cresterii numarului de cazuri raportate; asigurarea de vaccinuri sigure, eficiente si distribuirea acestora in mod eficient, echitabil si gratuit; si protejarea populatiilor cu grad ridicat de risc”, a adaugat Biden.

Grupul operational va fi format din oameni de stiinta si din experti in sanatate publica si va fi condus de medicii David Kessler, Vivek Murthy si Marcella Nunez-Smith.

Joe Biden l-a criticat cu regularitate pe presedintele Donald Trump pentru modul in care administratia sa a gestionat criza de COVID-19.

Cu 9,9 milioane de cazuri, Statele Unite au cel mai mare numar de infectari confirmate cu noul coronavirus la nivel mondial, potrivit datelor oferite de Universitatea John Hopkins. SUA au de asemenea cel mai mare numar de decese – 237.000 – asociate COVID-19 la o populatie de 330 de milioane de locuitori.

 

Related posts

Amendamentele la Legea bugetului si la OUG 114 sunt analizate de Guvern, inainte de asumarea raspunderii in Parlament

Lucy Ionesco

Generalul COLDEA, dupa ce a fost audiat in Parlament: Resping toate atacurile, sunt nefondate

Lucy Ionesco

Romania, un nou record de cazuri de coronavirus. Bilantul zilei de 2 octombrie

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult