4.8 C
România
31 octombrie 2020
Kerry
Externe

JOHN KERRY: SUA va apara Japonia intr-un eventual conflict militar cu China

Statele Unite ale Americii au luat pozitie in privinta situatiei tensionate existente in Marea Chinei de Est, regiune in care China a instaurat, unilateral, o Zona de Identificare Aeriana, in jurul unor insule detinute, in acest moment, de Japonia.

In timpul unei intalnirii avute cu ministrul japonez de externe, Fumio Kishida, John Kerry, secretarul de Stat american, a reconfirmat sprijinul Statelor Unite pentru tara aliata, reconfirmand tratatul incheiat in anul 1960, intre SUA si Japonia.

John Kerry urmeaza sa intreprinda o vizita oficiala in China, la inceputul saptamanii viitoare.

„Statele Unite sunt determinate permament sa respecte obligaţiile prevazute in tratatul cu aliaţii japonezi. Acest lucru este valabil si in contextul evenimentelor din Marea Chinei de Est”, a subliniat Kerry.

La sfarsitul anului trecut, China a creat o zona de securitate aeriana in Marea Chinei de Est, inclusiv intr-un perimetru in care sunt insule sub control nipon revendicate de Beijing.

„Statele Unite nu recunosc si nu accepta Zona de Identificare Aeriana din Marea Chinei de Est”, a insistat John Kerry.

Cu ocazia intrevederii de la Washington, Fumio Kishida a transmis o invitaţie adresata presedintelui Barack Obama de a efectua o vizita de stat in Japonia. Potrivit unor surse diplomatice, Obama ar putea merge in Japonia in aprilie, cand are programat un turneu in Asia.

Stiri pe aceeasi tema

ITALIA. Ministrul de Interne cere interzicerea permiselor de sedere din motive umanitare

Ioana Badulescu

Campania pentru referendum din Marea Britanie a fost suspendata dupa ce Joe Cox, deputata laburista pro-europeana, a murit impuscata

Cristiana Petrariu Bota

Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca Marea Britanie are dreptul sa revina in mod unilateral asupra deciziei de a parasi UE

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult