Breaking News

Johnson & Johnson a oprit testarea vaccinului anti-coronavirus dupa aparitia unei boli inexplicabile la un pacient

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anuntat, luni, ca a intrerupt testele clinice avansate ale vaccinului sau experimental impotriva coronavirusului din cauza aparitiei unei boli inexplicabile la unul dintre voluntari, informeaza CNN.

„Am oprit temporar dozarea suplimentara in toate testele noastre clinice ale unui vaccin experimental impotriva COVID-19, inclusiv toate testele din faza a treia, din cauza unei boli inexplicabile aparuta la un participant” a anuntat intr-un comunicat Johnson & Johnson.

„Boala participantului la testele clinice este evaluata de catre ENSEMBLE Independent Data Safety Monitoring Board (DSMB), precum si de catre medicii nostri”, a mai aratat compania in comunicat.

„Reactiile adverse – boli, accidente etc. – chiar si cele grave sunt un aspect previzibil al oricarui studiu clinic, in special in cazul studiilor ample”, se mai arata in comunicat.

Grupul farmaceutic a precizat ca exista o diferenta intre o „pauza de studiu” ca urmare a deciziei companiei si o stopare a studiului instituita de o autoritate sanitara de reglementare.

In anunt, compania si-a reafirmat „angajament puternic fata de siguranta”, informand ca boala participantului a fost examinata de medicii personali, precum si de cei din partea unui consiliu independent de monitorizare a sigurantei.

iti recomandam si: Spitalul Matei Bals este singurul din Europa care participa la studiul clinic cu anticorpi monoclonali, terapie administrata si lui Trump 
Tratamentul experimental Regeneron REGN-COV2 administrat lui Trump este un medicament pe baza de anticorpi monoclonali
Vaccinul impotriva coronavirusului dezvoltat de Israel cu Johnson & Johnson a intrat in ultima etapa a studiilor clinice 
Ministerul Sanatatii anunta ca Romania va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-Covid din prima transa UE

Compania nu a dorit sa ofere detalii despre boala inexplicabila a pacientului, dar un punct important al testelor clinice este acela de a afla daca vaccinurile provoaca sau nu efecte secundare periculoase. Testele sunt oprite atunci cand apar astfel de cazuri, iar medicii verifica daca boala poate fi legata de vaccin sau este o coincidenta.

„Trebuie sa respectam confidentialitatea acestui participant. De asemenea, trebuie sa aflam mai multe despre boala, este un elemtn important inainte de a oferi informatii suplimentare”, a adaugat compania.

„Reactiile adverse serioase nu sunt neobisnuite in studiile clinice si ne asteptam ca numarul de reactii adverse sa fie tot mai ridicat in testele care implica un numar mare de participanti. In plus, deoarece multe studii sunt controlate prin efectul placebo, nu stim intotdeauna imediat daca un participantul a primit un tratament sau un placebo”, mai comunica Johnson & Johnson.

Vaccinul anti coronavirus Johnson & Johnson este al patrulea test clinic ajuns in faza 3 in Statele Unite. Pauza pe care o ia acum testarea clinica nu este deocamdata ingrijoratoare, sustine dr. Ashish Jha, decanul de la Brown University School of Public Health. „Acest lucru era de asteptat si e doar o mica dovada a a ridicolului de a incerca sa ai un vaccin inainte de 3 noiembrie”, a declarat Jha in emisiunea lui Chris Cuomo de la CNN.

„Testarea Johnson & Johnson este cea mai mare proces pe care o cunosc – 60.000 de oameni. Sunt de asteptat cateva pauze”, a adaugat Jha. El a spus ca este o „distinctie semnificativa” intre o pauza de studiu si o retinere de reglementare a unui studiu clinic.

Gigantul farmaceutic din SUA este una din numeroasele companii care concureaza la nivel mondial pentru producerea primului vaccin anti-COVID-19.

In prezent, el se afla in faza a treia a unui proces in trei faze de dezvoltare clinica in timpul careia vaccinul este administrat la mii de participanti si testat pentru a se verifica eficienta si siguranta sa, in timp ce o serie de alti participanti primesc un tratament placebo. In luna septembrie, Johnson & Johnson a informat ca inrola 60.000 de persoane de pe trei continente pentru a participa la faza a treia a studiului.

Stiri pe aceeasi tema

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose a fost respinsa in Parlament. PSD a iesit din sala – UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Proiect CNAS: Cardul de sanatate nu mai este obligatoriu pe perioada starii de urgenta. Medicii de familie ar putea acorda consultatii de la distanta

Cristiana Petrariu Bota

MARTISOR DE LA ANAF! Sigiliu temporar pentru comerciantii care nu elibereaza bon fiscal. FOTO in articol

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult