8.4 C
România
15 octombrie 2021
JOIN AIRLINES ARAD
Social

JOIN AIRLINES va opera in curand trei curse externe si una interna de pe Aeroportul Arad

Compania olandeza aeriana Join Airlines a anuntat ca a semnat mai multe contracte in urma carora va incepe sa opereze in scurt timp pe teritoriul Romaniei. In prima faza, aeronavele companiei Join Airlines vor asigura trei curse externe si o cursa interna, toate cu plecare din aeroportul Arad insa in planurile de viitor intra si aeroporturile din Suceava si Tulcea.

Intelegerea dintre cele doua parti contractuale a fost parafata intre Bernard Jacobs, presedintele companiei Join Airlines, si Dan Balacel, directorul Aeroportului International din Arad.

Bernard Jacobs si-a motivat decizia de a intra pe piata romaneasca de profil prin rezultatele unui studiu de piata ale carui rezultate „prefigureaza o dezvoltare a aviatiei in zona Balcanilor”.

„Suntem constienti de concurenta pe care ne-o face aeroportul din Timisoara, dar vom raspunde prin creativitate, vom cauta rute noi”, a spus Bernard Jacobs, care a adaugat ca pentru zborurile prevazute se va asigura si transferul pasagerilor la sol cu autocare.

Conform contractului, doua dintre rute au fost stabilite definitiv, respectiv Arad – Stuttgart si Arad – Verona, iar pentru cursa interna se are in vedere ruta Arad – Bucuresti.

Trei aeronave au fost alocate de companie pentru zborurile pe care le va opera din Romania, una dintre acestea urmand sa aiba baza permanenta pe aeroportul din Arad.

Conducerea companiei a precizat ca vizeaza lansarea de zboruri si de la Suceava si Tulcea.

Bernard Jacobs a mai spus ca Join Airlines nu este o companie low-cost, dar „pretul biletelor pentru rutele din Arad vor fi atractive”.

Totodata, el a mentionat ca lansarea zborurilor va avea loc, cel mai probabil, in iunie, pentru ca este necesara o perioada de cateva luni pentru prevanzari bilete, dupa stabilirea oficiala a rutelor.

In plus, pana in 31 martie trebuie finalizata modernizarea aerogarii din Arad, proiect inceput in 2015.
Aeroportul International Arad nu mai are curse aeriene de pasageri din primavara anului trecut, cand Wizz Air s-a retras, compania operand pana atunci pe ruta Arad – Milano (Bergamo).

In toamna, si operatorul de curse cargo DHL s-a retras de pe aeroportul local, unde mai exista doar zboruri ocazionale de tip charter si zboruri ale unei scoli de aviatie.

Stiri pe aceeasi tema

Medicul si asistentele de la Centrul de Screening Neonatal din Cluj nu si-au primit salariile din noiembrie, insa au avut grija in continuare de pacienti din considerente hippocratice

Ioana Badulescu

Alerta de Listeria intr-un cunoscut hipermarket. Bacteria ucigasa, descoperita intr-un tip de jambon

Bogdan

Pana cand o sa ne vindem tara si pamantul stramosesc? In Timis, 45% din pamantul agricol este vandut alogenilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult