24.5 C
România
17 septembrie 2021
CSM
Social

Judecatoarea Mariana Moncea, suspendata 6 luni de Consiliul Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, suspendarea pentru 6 luni din magistratură a judecătoarei Mariana Moncea, cea care de 7 ani judecă dosarul insolvenței Realitatea Media. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi si poate fi atacata in instanta.

Unul din membrii CSM a făcut opinia separată considerând chiar că măsura necesară este de excludere din magistratură.

In data de 18 mai 2017, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Moncea pentru imixtiune în activitatea altui judecător sau procuror. În motivare se arată că aceasta a purtat discuții cu mama unei apelante despre un dosar aflat pe rolul instanței, a solicitat grefierului acces în aplicația ECRIS, deci a accesat dosarul, și chiar a abordat membrii completului de judecată ce trebuiau să soluționeze cauza.

Judecătoarea Mariana Moncea este şi în atenţia DNA de 5 ani. Procurorii anticorupţie anchetează modul în care Moncea a decis intrarea în insolvenţă a postului Realitatea TV. Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro ca să favorizeze gruparea Maricel Păcuraru – Cozmin Guşă – Rareş Bogdan, potrivit unui document din dosarul procurorilor.

Recent, avocatul Gheorghe Piperea preciza că decizia CSM ar putea însemna sfârșitul Realitatea TV, prin excluderea din magistratură a judecătoarei.

Stiri pe aceeasi tema

Institutul National de Sanatate Publica a anuntat al 19-lea deces cauzat de virusul gripal

Cristiana Petrariu Bota

DNA si-ar putea muta sediul intr-un hotel de pe Bulevardul Kiseleff

Bogdan

Decesul actritei Stela Popescu a fost cauzat de un accident vascular cerebral

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult