30 C
România
24 septembrie 2023
CSM
Social

Judecatoarea Mariana Moncea, suspendata 6 luni de Consiliul Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, suspendarea pentru 6 luni din magistratură a judecătoarei Mariana Moncea, cea care de 7 ani judecă dosarul insolvenței Realitatea Media. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi si poate fi atacata in instanta.

Unul din membrii CSM a făcut opinia separată considerând chiar că măsura necesară este de excludere din magistratură.

In data de 18 mai 2017, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Moncea pentru imixtiune în activitatea altui judecător sau procuror. În motivare se arată că aceasta a purtat discuții cu mama unei apelante despre un dosar aflat pe rolul instanței, a solicitat grefierului acces în aplicația ECRIS, deci a accesat dosarul, și chiar a abordat membrii completului de judecată ce trebuiau să soluționeze cauza.

Judecătoarea Mariana Moncea este şi în atenţia DNA de 5 ani. Procurorii anticorupţie anchetează modul în care Moncea a decis intrarea în insolvenţă a postului Realitatea TV. Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro ca să favorizeze gruparea Maricel Păcuraru – Cozmin Guşă – Rareş Bogdan, potrivit unui document din dosarul procurorilor.

Recent, avocatul Gheorghe Piperea preciza că decizia CSM ar putea însemna sfârșitul Realitatea TV, prin excluderea din magistratură a judecătoarei.

Related posts

Legea RCA, blocata pana dupa alegerile locale. Norma RCA se va transforma in Legea RCA, potrivit proiectului

Lucy Ionesco

FLORII 2015. Crestinii sarbatoresc Duminica Floriilor. Obiceiuri, traditii si superstitii

Corina Alexandru

Wizz Air renunta la cursa interna Bucuresti – Cluj incepand din octombrie: Frecventele de zbor se modifica in functie de sezon

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult