Judecatoarea Mariana Moncea, suspendata 6 luni de Consiliul Superior al Magistraturii

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 14, 2018 13:47

Judecatoarea Mariana Moncea, suspendata 6 luni de Consiliul Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, suspendarea pentru 6 luni din magistratură a judecătoarei Mariana Moncea, cea care de 7 ani judecă dosarul insolvenței Realitatea Media. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi si poate fi atacata in instanta.

Unul din membrii CSM a făcut opinia separată considerând chiar că măsura necesară este de excludere din magistratură.

In data de 18 mai 2017, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Moncea pentru imixtiune în activitatea altui judecător sau procuror. În motivare se arată că aceasta a purtat discuții cu mama unei apelante despre un dosar aflat pe rolul instanței, a solicitat grefierului acces în aplicația ECRIS, deci a accesat dosarul, și chiar a abordat membrii completului de judecată ce trebuiau să soluționeze cauza.

Judecătoarea Mariana Moncea este şi în atenţia DNA de 5 ani. Procurorii anticorupţie anchetează modul în care Moncea a decis intrarea în insolvenţă a postului Realitatea TV. Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro ca să favorizeze gruparea Maricel Păcuraru – Cozmin Guşă – Rareş Bogdan, potrivit unui document din dosarul procurorilor.

Recent, avocatul Gheorghe Piperea preciza că decizia CSM ar putea însemna sfârșitul Realitatea TV, prin excluderea din magistratură a judecătoarei.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.