Motiunea impotriva Guvernului Grindeanu nu ar putea fi citita astazi in Parlament
Breaking NewsPolitica

Judecatorul Horatius Dumbrava: Adoptarea Codurilor Penale prin procedura parlamentara este un lucru normal

Adoptarea Codurilor Penale prin procedura parlamentară obişnuită este un lucru normal, dă de înţeles la RFI judecătorul Horaţius Dumbravă, după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că Puterea nu va adopta proiectele respective prin Ordonanţă de Urgenţă sau prin asumarea răspunderii, aşa cum sugerau voci din PSD.

Horaţius Dumbravă spune că „până la urmă, se pare că înţelepciunea a prevalat. Nu eram în nici un fel în situaţia de a emite o OUG de către Guvern într-un domeniu atât de important. Acum, sigur că asumarea răspunderii Guvernului este o problemă ce ţine de o decizie politică la nivelul arcului politic majoritar în Parlament. De ce nu era cazul unei OUG? Pentru că nu suntem în nici un fel în acea situaţie prevăzută de Constituţia României (…), adică o situaţie extraordinară a cărei reglementare să nu poată fi amânată. Totuşi, suntem într-un parcurs legislativ”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat după condamnarea în dosarul angajărilor fictive că e vorba de o „execuţie în masă”.

De partea sa, magistratul Horaţius Dumbravă declară că „justiţia la rândul ei a fost pusă sub tirul unui atac nemaiîntâlnit până acum, vă spun sincer. Am fost membru al CSM, ştiu ce spun, au fost atacuri multiple asupra independenţei justiţiei, însă astfel de declaraţii privind execuţii în masă mi se pare că pun în discuţie tocmai independenţa justiţiei, dar aşteptăm să vedem ce va spune şi plenul CSM, pentru că din câte am înţeles, a fost sesizată Inspecţia Judiciară şi urmează să vedem dacă a fost afectată sau nu independenţa justiţiei”.

Articole asemănătoare

Proiectul de lege privind modificarea Codului penal si Codului de procedura penala a fost ebalorat de Ministerul Justitiei

Ioana Badulescu

Haralambie Vochitoiu, senator UNPR, suparat ca PNL a cerut o ancheta parlamentara in dosarul politistului Bogdan Gigina

Lucy Ionesco

Gorghiu si-a dat seama ca Moldova are nevoie de infrastructura pe drum spre Neamt si Vaslui

Lucy Ionesco