Julian Assange, dezamagit ca procurorii din Suedia au renuntat la ancheta privind atacul sexual

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 13, 2015 23:21

Julian Assange, dezamagit ca procurorii din Suedia au renuntat la ancheta privind atacul sexual

Julian Assange s-a declarat “dezamagit” ca procurorii din Suedia au renuntat la ancheta cu privire la acuzatiile de asalt sexual care i-au fost aduse, deoarece nu mai au timp sa il interogheze. Fondatorul Wikileaks, care s-a refugiat in ambasada Ecuadorului la Londra de teama extradarii in Suedia, s-a declarat “dezamagit” si a precizat ca procurorii suedezi au evitat sa ii asculte punctul de vedere, informeaza BBC.

Jurnalistul australian neaga acuzatiile care i se aduc. El este insa in continuare acuzat de viol, o acuzatie mult mai grava.

Julian Assange s-a refugiat in ambasada Ecuadorului in 2012 de teama ca va fi extradat in Suedia, unde este cautat pentru viol si, pana acum, si pentru asalt sexual. Assange se teme ca din Suedia va fi extradat in SUA, unde va fi trimis in judecata pentru publicarea de documente secrete pe website-ul Wikileaks.

“Nu a fost nevoie de toate astea. Sunt nevinovat. Nici macar nu am fost pus sub acuzatie. De la inceput am oferit solutii simple. Veniti la ambasada sa ma intervievati sau promiteti ca nu ma trimiteti in SUA. Un oficial suedez a refuzat ambele variante. Nu a vrut nici macar o declaratie scrisa”, a precizat Assange.

Procurorul care s-a ocupat de acuzatiile de asalt sexual, Marianne Nye, il contrazice insa si sustine ca s-a facut o cerere la ambasada pentru a-l interoga pe jurnalist insa aceasta nu a fost inca aprobata. Ea spera totusi sa ajunga sa il interogheze pe Assange in legatura cu celelalte acuzatii care i se aduc.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.