2.9 C
România
21 februarie 2024
State UE
Politica

Juncker a anuntat ca Uniunea Europeana va avea un summit in Romania

Presedintele Comisiei Europene (CE), Jean Claude Juncker, a declarat, in discursul sustinut miercuri, ca in 2019, Uniunea Europeana va avea un summit in Romania. Locatia summit-ului UE va fi in orasul Sibiu.

Romania ar trebui sa fie in Schengen, a mai spus presedintele Comisiei Europene, care a sustinut miercuri al treilea discurs despre ”starea Uniunii” Europene.

„Democratia e bazata pe compromis, nu pe invinsi si invingatori. Compromisul e o arta de a construi poduri intre noi. Daca vrem o UE mai puternica, trebuie sa fie una mai incluziva. Una care sa intareasca apararea granitelor. E timpul sa aducem Romania si Bulgaria in Schengen. Si Croatia trebuie adusa in Schengen, dupa ce indeplineste conditionalitatile tehnice.”, a spus Juncker.

Vezi si: Jean Claude Juncker, discurs privind starea Uniunii Europene. Presedintele CE a prezentat bilantul anual si prioritatile pentru 2018

Related posts

Niciun candidat nu s-a inscris in cursa pentru sefia DNA. Ministrul Justitiei: Eu spun sa asteptam

Ioana Badulescu

Mihai Stepanescu, fost primar al orasului Resita, a murit intr-un spital din Timisoara

Lucy Ionesco

Guvernul a prelungit termenul de inscriere la vot pentru romanii din strainatate

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult