Jurnalistul Marian Sultanoiu: „Ion fara de mormant” va fi romanul pribeag, alungat, umilit in „Europa lui”. E mai usor sa fugi, decat sa te lupti pentru tine, pentru tara
Politica

Jurnalistul Marian Sultanoiu: „Ion fara de mormant” va fi romanul pribeag, alungat, umilit in „Europa lui”. E mai usor sa fugi, decat sa te lupti pentru tine, pentru tara

„Era limpede că aici se va ajunge”, scrie jurnalistul Marian Sultănoiu intr-un editorial publicat pe Gandul.info, intitulat „Sideraţi şi turmentaţi”. „Ion fără de mormânt” va fi românul pribeag, alungat, umilit în „Europa lui”. E mai uşor să fugi decât să te lupţi pentru tine, ţară, pentru mândrie, pentru naţie, noteaza ziaristul. 

„Liniştea cu care am acceptat să fim puşi, din nou, la colţul istoriei, de analfabeţii funcţional ai ţării, a fost, cu adevărat, criminală. O spun din nou: a mai rămas doar Curtea Constituţională”, adaugă Marian Sultănoiu.

„Era clar, din ziua în care Iohannis a abdicat, nepermis, de la intransigenţa lui de preşedinte al ţării întregi, nu numai al liniştii lui abisale, acceptând-o pe sărmana Dăncilă, în rol de premier-marionetă, că vom ajunge exact aici. Era adânc ca lumina albă a telefoanelor din noaptea Ordonanţei 13, că Grindeanu şi Tudose zburaseră din fruntea guvernelor lor pentru că nu puseseră la cale pohta celui ce pohtise mutilarea Justiţiei, în scop personal.

Era de neconceput ca Liviu Dragnea să accepte decizia Instanţei, câtă vreme el şi Iordache-fără-răspunsuri sunt aleşi să facă legea. (…)

Tuturor ni s-a părut, poate, că majoritatea dictatorială va fi oprită, cumva, de propriile simţuri, de ultima limită a vreunui instinct de conservare.

Cu toţii ne-am văzut de case, de mese, de burtici, de distracţii, de concedii, de cluburi, de mărunţişuri şi gablonzuri, de all inclusive, de figuri, fiţe şi miştouri. Cu toţii am crezut că mai putem, încă, dormi în linişte, şi că PSD o să lucreze pentru noi… Şi a lucrat. Şi ne-a lucrat…”

Integral pe gandul.info.

Stiri pe aceeasi tema

Scrisoarea presedintelui Iohannis pentru Donald Trump, presedintele ales al SUA

Delia Ion

Gorghiu cere demisia lui Oprescu si inlocuirea cu un primar de la PNL

Cristiana Petrariu Bota

Codrin Scutaru: Trebuie sa invatam din experienta greceasca

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult