Kalasnikov isi extinde productia. Grupul lucreaza la 30 de mari proiecte care acopera intreaga gama de arme
Externe

Kalasnikov isi extinde productia. Grupul lucreaza la 30 de mari proiecte care acopera intreaga gama de arme

Grupul Kalasnikov intentioneaza sa-si extinda productia pe noi piete, in prezent fiind demarata fabricarea de rachete antitanc ghidate Vihr-1, pe viitor intentionandu-se lansarea producerii de drone. Presa rusa, citata de russiatoday.ro, scrie ca cel mai mare producator rus de arme de infanterie isi va diversifica productia si va extinde exportul pe noi piete. In prezent, biroul de conceptie al grupului Kalasnikov lucreaza la 30 de mari proiecte care acopera intreaga gama de arme, de la arme de precizie la pistolete. Cel mai promitator proiect este mitraliera AK-212, din cea de a cincea generatie a “sistemului Kalasnikov”, care “ar putea deveni in viitor principala mitraliera din echipamentul de lupta al militarului”, potrivit specialistilor in armament.

Pe fondul sancţiunilor economice oocidentale aplicate Rusiei, grupul Kalaşnikov, care livra în Statele Unite aproape 90 la sută din exportul sau de arme, a trecut la fabricarea de rachete antitanc ghidate Vihr-1 pentru Ministerul rus al Apărării şi intenţionează să se lanseze în domeniul producerii de drone şi vedete, scrie russiatoday.ro. La sfârşitul lui 2014, presa rusă anunţa că grupul Kalaşnikov a reînnoit ansamblul mărcilor sale comerciale, de la linia sa celebra de arme de infanterie până la armele de vânătoare Baikal şi arma de sport Izmas.

Grupul spera să profite de pe urma căderii rublei, fapt care a dus la sporirea cererii de arme ruseşti pe piaţa internaţională şi a făcut produsele ruseşti mai competitive. În 2014, beneficiile obţinute din vânzările de arme în statele din regiunea Asia-Pacific s-au dublat faţă de anul precedent. În aceeaşi perioadă, vânzările de arme către statele din CSI şi alte state europene au crescut de patru şi respectiv cinci ori, informează grupul Kalaşnikov.

Proiectele Kalaşnikov sunt ambiţioase, a anunţat un reprezentant al grupului, care a anunţat crearea de noi modele de arme de foc şi intrarea pe noi pieţe. În prezent, biroul de concepţie al grupului lucrează la 30 mari proiecte care acoperă întreaga gamă de arme, de la arme de precizie la pistolete. Cel mai promiţător proiect este mitralieră AK-212, din cea de a cincea generaţie a “sistemului Kalaşnikov”, care “ar putea deveni în viitor principala mitralieră din echipamentul de luptă al militarului”, apreciază Serghei Fedoseev, specialist în arme de foc.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Papa Francisc, vedeta la New York! Suveranul Pontif va sustine vineri un discurs la ONU

Cristiana Petrariu Bota

Consiliul European: Cei 100.000 de refugiati trebuie distribuiti echitabil in statele UE

Cristiana Petrariu Bota

UE ii cere Turcei sa gestioneze migranti in schimbul unor sume de bani, ridicarii vizelor si accelerarii procesului de aderare la UE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult