Kelemen Hunor - UDMR
Politica

Kelemen Hunor: Referendumul pentru redefinirea familiei a esuat, pentru ca oamenii au considerat ca nu era o prioritate

Cvorumul nu trebuie redus, dacă organizăm referendumuri la zece ani, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El consideră că referendumul pentru redefinirea familiei a eşuat, pentru că oamenii au considerat că nu era o prioritate. 

Kelemen Hunor spune că „oamenii nu au considerat că este o problemă care trebuie rezolvată în acest moment şi în acest fel şi nu trebuie să dramatizăm prea mult ceea ce s-a întâmplat, fiindcă altfel iarăşi vom ajunge să discutăm despre un subiect care pe oameni nu i-a interesat (…). Plus că a fost super-hiperpolitizată toată povestea. Ne-a dezbinat extrem-extrem de mult această perioadă de trei-patru săptămâni (…). Nu e momentul să căutăm vinovaţi, fiindcă a fost o greşeală mult prea mare din toate părţile, fără argumente raţionale, fără o dezbatere la rece, fără să vedem ce şi cum s-a întâmplat în 1991 în Constituţie, apoi în Codul Civil din 2009, unde lucrurile au fost stabilite într-un anumit fel şi nimeni nu a urlat atunci, toată lumea a votat şi în Parlament şi aşa mai departe. Deci pur şi simplu, oamenii au zis nu e prioritatea noastră, nu e prioritatea momentului, sunt multe alte probleme mai importante pe lista de priorităţi”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat după referendum că existenţa unui cvorum inhibă prezenţa la vot. Liderul UDMR crede că „depinde ce vrem să facem cu instituţia referendumului. Dacă mergem spre o direcţie sau spre o idee cum se aplică referendumul de foarte multe ori în Elveţia, atunci sigur, se poate discuta despre ştergerea acestui prag, dar dacă noi folosim referendumul doar o dată la zece ani, la Constituţie, eventual când se trezeşte un preşedinte să cupleze alegerile prezidenţiale cu un referendum, atunci sigur că nu trebuie coborât pragul”.

Stiri pe aceeasi tema

Rovana Plumb se alatura social-democratilor care cer intrunirea de urgenta a CEx al PSD: Situatia de instabilitate nu mai poate continua

Ioana Badulescu

Avion special pentru presedintele Iohannis, premierul Ciolos si alte delegatii oficiale

Cristiana Petrariu Bota

PNL s-a reunit in Consiliul National. Cine va fi candidatul PNL la Primaria Capitalei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult