Kepler 452b sau Pamantul 2.0! Planeta asemanatoare Terrei, descoperita recent de cercetatori

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 24, 2015 11:55

Kepler 452b sau Pamantul 2.0! Planeta asemanatoare Terrei, descoperita recent de cercetatori

Pamantul 2.0 sau varul mai mare si mai batran al Terrei. Cercetatorii de la NASA au descoperit o noua planeta care se aseamana cu planeta noastra. Planeta Kepler 452b a fost gasita cu ajutorul telescopului spatial Kepler.

Potrivit astronomilor, planeta Kepler 452b seamana cel mai mult cu Pamantul dintre toate celelalte descoperite pana acum. Planeta Kepler 452b este cu 60% mai mare decat planeta noastra si se afla la o distanta de 1400 de ani lumina.

Cercetatorii au descoperit cea mai veche galaxie din Univers

Adevarul despre celebra fotografie cu extraterestrul capturat in incidentul Roswell

Distanta orbitala a planetei Kepler 452b este egala cu cea planetei noastre fata de Soare, iar asta inseamna ca pe suprafata sa poate exista apa in stare lichida si, cel mai important, sunt conditii favorabile vietii.

Cea mai importantă caracteristică pentru ca o planetă să poată susţine viaţa este reprezentată de existenţa unei surse de căldură şi lumină, iar Kepler-452b gravitează în jurul propriului soare. Pentru că se află însă la o distanţă cu 5 procente mai mare decât Pâmântul faţă de propria stea solară, timpul pentru o rotaţie completă este de 385 de zile, în comparaţie cu 365 de zile, în cazul Terra.

Partea bună este că, deoarece puterea luminoasă emisă de respectivul soare este cu 20% mai mare decât a soarelui nostru, compensându-se cu distanţa sporită, Kepler-452b beneficiază de o cantitate similară de lumină. ,,Razele solare recepţionate de la respectiva stea ar trebui să se simtă în acelaşi fel precum cele primite de noi.” Temperatura la suprafaţa noului soare este similară cu cea găsită pe soarele nostru, doar diametrul e cu 10 procente mai mare.

Noua planetă este cu aproximativ 60% mai mare în diametru decât Terra, iar primele pronosticuri confirmă o masă de aproximativ cinci ori mai mare în comparaţie cu a noastră. Supraţa este foarte similară, integrând zone stâncoase mascate în mare parte de o atmosferă un pic mai densă.

Ca amplasament, Kepler-452b face parte din sistemul solar Kepler-452, constelaţia Cygnus.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.