Kim Jong-un a dat ordin ca toti barbatii din Coreea de Nord sa fie tunsi ca liderul suprem

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 27, 2015 16:08

Kim Jong-un a dat ordin ca toti barbatii din Coreea de Nord sa fie tunsi ca liderul suprem

Kim Jong-un a emis un ordin potrivit caruia toti barbatii din Coreea de Nord vor fi obligati sa se tunda si sa-si aranjeze parul ca liderul suprem. Si femeile vor trebui sa se tunda ca sotia sa, Ri Sol-ju. Ordinul prevede ca toti barbatii din Coreea de Nord sunt obligati sa aiba parul mai scurt de doi centimetri si tuns intr-o maniera similara cu cea a liderului Kim, relateaza Adevarul citand The Sun.

Potrivit unei organizatii care monitorizeaza Coreea de Nord, tunsoarea obligatorie a fost introdusa ca „o masura de a combate ideologia si cultura capitalista”, inaintea celui de-al saptelea congres al Partidului Muncitorilor din tara.

Nord-coreenii au fost instruiti sa isi arate respectul pentru lider prin adoptarea stilului sau excentric, cu parul din crestet dat pe spate si lateralele rase, cunoscut in Coreea de Nord ca stilul „ambitios”. In trecut, stilul „ambitios” permitea celor care il adoptau un par mai lung de doi centimetri, dar regulile s-au schimbat. si parul femeilor a fost reglementat.

Doamnele si domnisoarele din Coreea de Nord vor trebui sa adopte o coafura „bob”, similara cu cea a sotiei liderului suprem, Ri Sol-ju. Doar artistele vor avea voie in continuare sa porte parul lung. Autoritatile sunt hotarate sa impuna noile reglementari rapid, astfel ca studentii umbla pe strazi cu foarfece si ii tund cu forta pe cei care nu se supun, relateaza ziarul chinez Chosun Ibo.

Tunsoarea lui Kim Jong-un a fost adoptata de acesta pentru a ii semana bunicului sau, Kim Ir-sen, fondatorul Coreei de Nord, care este aproape venerat in tara. S-a zvonit chiar ca Kim Jong-un a apelat la operatii estetice pentru a ii semana mai mult inaintasului sau.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Kim Jong-un si sotia sa

Kim Jong-un si sotia sa

Kim Jong-un si sotia sa, Ri Sol-ju

Kim Jong-un si sotia sa, Ri Sol-ju

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.