-1.4 C
România
14 ianuarie 2022
KLAUS IOHANNIS SUA
Breaking News

Klaus Iohannis a fost premiat in SUA pentru apararea valorilor democratiei cu distinctia Light Unto the Nations

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a primit distintia Light Unto the Nations in cadrul unui forum organizat de American Jewish Committee. Este o prima distintie primita de Iohannis pe parcursul vizitei sale in SUA care a inceput duminica, 4 iunie, si al carei punct culminant in va reprezenta ziua de vineri, 9 iunie, atunci cand presedintele Romaniei se va intalni la Casa Alba cu presedintele american Donald Trump.

Klaus Iohannis s-a aratat foarte incantat de distinctia primita in cadrul Forumului Global. Seful statului roman a tinut sa precizeze ca are ca principale obiective apararea valorilor democratiei si ale statului de drept, lucruri demonstrate si de-a lungul exercitarii celor doi ani si jumtate de mandat.

Klaus Iohannis a fost prezentat, la Forumul Global al organizatiei American Jewish Committee, ca sustinator al statului de drept in contextul protestelor generate de OUG 13 si ca o voce a “moralitatii in societatea romaneasca”.

„La inceputul anului, in timp ce sute de mii de oameni marsaluiau prin Bucuresti pentru a protesta fata de eforturile discutabile ale Guvernului de a impiedica lupta impotriva coruptiei, presedintele Romaniei Klaus Iohannis a stat de partea corecta a istoriei, sprijinind transparenta, statul de drept si libertatea. Accept prestigioasa distinctie nu numai pentru mine, ci pentru tara mea si pentru poporul roman. Este credinta lor in democratie si in statul de drept care este recunoscuta prin aceasta distinctie si care ne-au adus ca natiune aici unde suntem astazi”, a declarat Allan Reich.

Klaus Iohannis a declarat ca isi va dedica eforturile pentru consolidarea democratiei, a statului de drept in Romania, in regiune si la nivel global.

Distinctia „Light Unto the Nations” este cea mai inalta distinctie a organizatiei American Jewish Committee care se decerneaza unor sefi de stat sau de guvern in semn de recunoastere pentru impactul international important in domeniul pacii, securitatii, democratiei, promovarii valorilor umane.

American Jewish Committee a evidentiat, in decizia de acordare a distinctiei, faptul ca a hotarat onorarea presedintelui Klaus Iohannis pentru actiunea sa de „lider dedicat intaririi democratiei si a statului de drept in Romania, (…) pentru eforturile sale de a combate anti-semitismul si pentru a aprofunda legaturile dintre Romania si SUA, precum si intre Romania si Israel”, potrivit unui comunicat de presa al Presedintiei Romaniei.

Stiri pe aceeasi tema

Reportaj L’Express despre situatia dramatica din Rep. Moldova chiar in ziua in care Vlad Filat a fost retinut la Chisinau

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA SALARIZARII BUGETARILOR AJUNGE IN PARLAMENT. Proiectul stabileste ca salariile bugetariilor nu mai pot fi reglementate prin alte legi speciale

Ioana Badulescu

Proteste in Bucuresti impotriva unui Parlament lenes si penal, care a legalizat nepotismul si a aprobat pensiile speciale inainte sa plece in vacanta

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult