Klaus Iohannis a respins propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier si asteapta o noua nominalizare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 27, 2016 20:51

Klaus Iohannis a respins propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier si asteapta o noua nominalizare

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, ca respinge propunerea facuta de PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier al Romaniei. Klaus Iohannis nu a dorit sa dea detalii cu privire la motivele care au stat la baza decizie sale, precizand scurt si sec faptul ca a “cantarit cu grija argumentele pro si contra”.

“Saptamana trecuta, cand am avut consultari cu partidele politicve, PSD si ALDE, care au tinut sa vina impreuna, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru pozitia de prim-ministru. Am cantarit cu grija argumentele pro si contra si am decis sa nu accept aceasta propunere.

“In consecinta, solicit coalitiei PSD si ALDE sa faca alta propunere. Va multumesc”, a spus presedintele Klaus Iohannis in declaratia de presa sustinuta la Cotroceni.

Saptamana trecuta, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va anunta decizia sa cu privire la desemnarea premierului dupa Craciun.

“PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de alta parte, intre timp s-a constituit o coalitie majoritara in Parlament, o coalitie formata de PSD, ALDE si UDMR. In consecinta, in zilele urmatoare voi avea discutii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc dupa Craciun”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Liviu Dragnea a precizat ca PSD si ALDE erau pregatite sa finalizeze discutiile despre componenta noului Guvern joi, daca presedintele anunta premierul. El a sustinut ca Sevil Shhaideh este unica propunere pe care o vor face PSD si ALDE, iar daca un alt lider al PSD ar accepta o eventuala propunere de la presedinte sa fie desemnat premier, acesta “va fi exclus imediat din partid”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.