14.2 C
România
20 octombrie 2021
Klaus Iohannis efectueaza o vizita oficiala in Polonia
Politica

Klaus Iohannis efectueaza o vizita oficiala in Polonia

Presedintele Klaus Iohannis a plecat, miercuri seara, intr-o vizita oficiala in Polonia. La plecarea in vizita la Varsovia, Iohannis a declarat ca rRelatia cu Polonia este o prioritate pentru Romania si a adaugat ca cele doua tari au in vedere proiecte concrete de coperare in cadrul UE si NATO. Vizita lui Klaus Iohannis in Polonia incepe joi dimineata, cu o intalnire cu presedintele Bronislaw Komorowski, urmata de intrevederi cu Radoslaw Sikorski, cu presedintele Seimului (Camera inferioara a Parlamentului – n.r.), precum si cu Bogdan Borusewicz, presedintele Senatului.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, la plecarea spre Polonia, ca relatia cu aceasta tara reprezinta o prioritate pentru Romania.

„Sunt bucuros sa efectuez prima vizita la Varsovia ca presedinte al Romaniei, la invitatia domnului presedinte al Republicii Polone, domnul Bronislaw Komorowski. Relatia cu Polonia este o prioritate pentru Romania, atat in plan european, cat si transatlantic, subliniata de existenta unui Parteneriat Strategic. Tarile noastre sunt legate de o istorie comuna, de o cooperare si de o solidaritate in momente cruciale”, a spus Iohannis, pe aeroportul „Henri Coanda”.

Te-ar putea interesa si: Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu comisarul european Corina Cretu. Temele abordate

Iohannis a mai subliniat ca cele doua tari au in vedere „proiecte concrete de coperare in cadrul UE si NATO, cu accent pe cooperarea regionala. Vom discuta si tema securitatii, cu referire in mod special la chestiunea Ucraina. Ambele state au un interes major fata de vecinatatea estica”.

„Agenda discutiilor cuprinde subiecte legate de evolutia relatiilor bilaterale din punct de vedere economic, politic si militar. Avem in vedere proiecte concrete de cooperare intre Romania si Polonia in cadrul UE si NATO, cu accent pe cooperarea regionala.

Vom discuta si tema securitatii cu referire, in mod special, la chestiunea Ucraina. Ambele state, atat Romania, cat si Polonia, au un interes major fata de vecinatatea estica. De aceea, cred ca exista premise ca impreuna, Romania si Polonia, sa joace un rol major in configurarea cooperarii NATO si UE cu partenerii din regiune”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anuntat ca vizita va incepe joi dimineata cu o intalnire cu omologul sau Bronislaw Komorowski, urmata de o intrevedere cu Radoslaw Sikorski, presedintele Parlamentului polonez.

Ziua de joi se va incheia cu o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti. Vineri dimineata, Klaus Iohannis se va intalni cu premierul polonez Ewa Kopacz.

Stiri pe aceeasi tema

Un proiect care prevede infiintarea Tinutului Secuiesc, cu judetele Covasna, Harghita si o parte din Mures, a fost depus la Camera Deputatilor

Ioana Badulescu

Ministrul Fondurilor Europene vrea sa simplifice documentatia pentru programele europene: Avem ghiduri si de 600 de pagini!

Cristiana Petrariu Bota

Delegatia ALDE care va participa la consultarile de la Cotroceni

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult