Klaus Iohannis, in Ucraina: Pozitia Romaniei, favorabila pentru mentinerea sanctiunilor la adresa Rusiei
Breaking News

Klaus Iohannis, in Ucraina: Pozitia Romaniei, favorabila pentru mentinerea sanctiunilor la adresa Rusiei

UCRAINA – Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, efectueaza, marti, o vizita in Ucraina. „Romania isi doreste sa fie un partener al Ucrainei”, a declarat Klaus Iohannis, la Kiev, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau Petro Porosenko. Iohannis a adaugat ca pozitia Romaniei este favorabila mentinerii regimului de sanctiuni a UE la adresa Rusiei, atata timp cat nu se inregistreaza aplicarea deplina a acordului.

„Am dorit sa reafirm sustinerea Romaniei pentru suveranitatea, integritatea si unitatea teritoriala a Ucrainei. Vreau sa subliniez importanta aplicarii rapide si neconditionate a acordurilor de la Minsk. Pozitia Romaniei e favorabila mentinerii regimului de sanctiuni a UE la adresa Rusiei atat timp cat nu se inregistreaza aplicarea deplina a acordului”, a spus Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa si: Iohannis, intalnire cu Porosenko la cererea oficialului ucrainean

Presedintele Romaniei a adaugat ca mentinerea cursului reformelor este cel mai bun mesaj al mentinerii parcursului Ucrainei pe calea europeana, subliniind ca este nevoie ca mecanismsele relevante pe linie guvernamentala sa-si reia activitatea.

„Mentinerea cursului reformelor e cel mai bun mesaj al mentinerii parcursului Ucrainei pe calea europeana. Am convenit ca trebuie sa dam o vizibilitate mai buna comunitatilor noastre etnice. Ele trebuie sa devina un liant si un pod in relatiile noastre. E nevoie ca mecanismsele relevante pe linie guvernamentala sa-si reia activitatea. Dorim ca prin toate actiunile noastre sa vedem efecte pozitive in ce priveste contactele directe din cetatenii nostri.”, a declarat Klaus Iohannis,in Ucraina.

HotWeek.ro iti recomanda si: Klaus Iohannis s-a intalnit cu comunitatea romaneasca din Polonia. Vezi discursul integral

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis: Campania de vaccinare este o chestiune de securitate nationala

Ioana Badulescu

REUNIUNEA DE LA MINSK: Porosenko si Putin au ajuns la un acord partial

Cristiana Petrariu Bota

Programul de guvernare al PNL, lansat sambata de Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Ce prevede documentul

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult