Politica

Klaus Iohannis, la deschiderea noului an scolar 2015-2016: Relansez educatia ca tema de dezbatere nationala

Presedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la deschiderea noului an scolar la un colegiu economic din Targoviste. Dupa terminarea festivitatii, Klaus Iohannis a postat cateva impresii si imagini pe pagina sa de Facebook si a anuntat ca relanseaza Educatia ca tema de dezbatere nationala.

„Am fost (…) la un colegiu model pentru cum ar trebui sa arate invatamantul romanesc”, isi incepe Iohannis mesajul pe reteaua de socializaresi aminteste ca proiectul sau asumat este educatia, pe care dealtfel l-a inclus in Strategia Nationala de Aparare a Tarii.

Scoala nu trebuie sa mai produca someri, ci absolventi cu perspective de cariera, mai noteaza presedintele Romaniei, care anunta ca relanseaza educatia ca tema de dezbatere nationala.

Iata mesajul presedintelui Klaus Iohannis:

„Am fost astăzi la festivitatea de deschidere a anului școlar, la un colegiu model pentru cum ar trebui să arate învățământul românesc. Aici, performanța, conectarea cu realitatea și spiritul de inițiativă și-au găsit îmbinarea optimă; 94% dintre elevi au promovat bacalaureatul, 85% sunt studenți, iar 90% dintre absolvenții de școală profesională se integrează, an de an, pe piața muncii.

Am asumat educația ca pe un proiect personal și am inclus-o ca element cheie în Strategia Națională de Apărare a Țării. Școala nu trebuie să mai producă șomeri, ci absolvenți cu perspective de carieră. Vreau să subliniez foarte clar un lucru: orice modificare a legislației privind educația trebuie să aibă consensul tuturor celor implicați. De aceea, relansez educația ca temă de dezbatere națională”.

Iohannis, fost profesor de fizica si inspector scolar, a scris luni dimineata, pe pagina sa de Facebook, ca „fiecare inceput de an scolar este pentru mine o ocazie de bucurie si speranta unui nou inceput”.

„Le urez celor care astazi simt emotia primei zile de scoala un an bun, care sa ii duca mai aproape de visele lor profesionale si intelectuale. Sunt alaturi de dascali si de parinti in eforturile lor de a asigura educatia celor ce reprezinta viitorul Romaniei puternice”, a mai transmis Klaus Iohanis in mesajul de pe Facebook.

Stiri pe aceeasi tema

Miscarea Populara nu sustine modificarile la legea de organizare si functionare a radioului si televiziunii publice

Cristiana Petrariu Bota

Pensiile vor creste spectaculos, anunta Guvernul. Profesorul Mircea Cosea despre noua lege a pensiilor pregatita de PSD

Ioana Badulescu

Allen Coliban este noul primar al orasului Brasov, dupa 16 ani sub mandatul lui George Scripcaru. Rezultate BEJ Brasov

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult