7.8 C
România
28 septembrie 2022
Breaking News

Klaus Iohannis se disculpa in cazul Antena – ANAF: Nu sunt apropiat de aceasta televiziune. Am inteles mesajul primit pe Facebook

Presedintele Klaus Iohannis se disculpa, pe pagina sa de Facebook, dupa declaratiile facute in urma cu cateva zile in legatura cu situatia Antena Group. Amintim ca Iohannis a declarat, miercuri, intrebat de jurnalisti cum comenteaza cazul Intact-ANAF, ca „libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative” și că „această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”.

Declaratia sa nu a fost lipsita de reactii, la scurt timp Iohannis fiind asaltat de zeci de mii de unlike-uri pe pagina sa de Facebook.

„Nu există niciun fel de intenție din partea mea, nu a existat și nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în fața legii. Este evident că o decizie judecătorească trebuie aplicată (…) Eu nu sunt apropiat de această televiziune,” a scris președintele Iohannis.

„În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări.

Citeste si: Ziua in care Iohannis s-a reorientat spre Antena 3 si a aruncat la cos cam tot publicul reformist pe care il mai avea

Stolojan: Antena 3 sa-si faca dreptate in justitie, nu in emisiuni interminabile menite sa atraga simpatie

Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată.

Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici.

În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură. Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook”, a precizat Klaus Iohannis.

Related posts

Se implinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, realizata sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Ioana Badulescu

Presa internationala, despre o noua zi de proteste. „Ce se intampla in Romania nu este democratie”, scrie Deutsche Welle, publicatie care compara actiunile jandarmilor cu violentele de la Tienanmen

Ioana Badulescu

OUG Split TVA a fost amanata de la dezbateri in Camera Deputatilor. Este foarte posibil ca de la 1 ianuarie 2018 toate companiile sa fie obligate sa plateasca TVA defalcat

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult