Iohannis il acuza pe Dragnea ca intineaza memoria martirilor romani de la Revolutie. Romania nu se va intoarce la epoca de neagra amintire a partidului-stat
Breaking News Politica

Klaus Iohannis va participa la Adunarea Generala a ONU, prilej cu care se va intalni si cu presedintele SUA

Presedintele Klaus Iohannis va participa, in perioada 24 – 26 septembrie, la segmentul la nivel inalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). Reuniunea se va desfasura la New York, iar seful statului va sustine un discurs si va participa la Forumul Politic cu tema „Accelerarea implementarii agendei 2030 pentru dezvoltare durabila”. Totodata, Iohannis se va intalni cu liderul de la Casa Alba, Donald Trump, cu prilejul receptiei oferite cu prilejul noii sesiuni a Adunarii ONU. 

Segmentul, cu care debuteaza fiecare sesiune anuala a Adunarii Generale a ONU, „reprezinta cea mai ampla reuniune a sefilor de stat sau de guvern din cadrul sesiunii”.

Programul vizitei Presedintelui Romaniei va cuprinde, printre altele, sustinerea discursului national in cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunarii Generale a ONU si participarea la Forumul Politic la Nivel Inalt pe tema „Accelerarea implementarii agendei 2030 pentru dezvoltare durabila”.

Tema dezbaterilor generale a celei de a 74-a sesiuni a Adunarii Generale este „Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea saraciei, educatia calitativa, actiune climatica si incluziune”.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizita in SUA in luna august.

Va prezentam mai jos comunicatul de presa transmis de Administratia Prezidentiala.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va conduce, in perioada 24-26 septembrie a.c., delegatia Romaniei la segmentul la nivel inalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii.

Participarea Presedintelui Romaniei la aceasta sesiune va constitui o buna oportunitate pentru reiterarea angajamentului tarii noastre fata de guvernanta multilaterala in gestionarea principalelor provocari globale, precum si evidentierea rezultatelor inregistrate de Romania in favoarea multilateralismului pe durata exercitarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Tema actualei sesiuni a Adunarii Generale este ,,Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea saraciei, educatia calitativa, actiune climatica si incluziune”. Cea de-a 74-a sesiune a Adunarii Generale a ONU debuteaza la 17 septembrie a.c. si are o durata de un an, segmentul de dezbateri generale la nivel inalt fiind cel mai important eveniment anual de diplomatie multilaterala.

Presedintele Klaus Iohannis, in calitate de sef al delegatiei Romaniei, va sustine miercuri, 25 septembrie a.c., in jurul orei 9:15 (ora locala), declaratia nationala in plenul Adunarii Generale, in a doua zi a segmentului la nivel inalt al dezbaterilor generale.

Presedintele Romaniei va participa, de asemenea, la Forumul Politic la Nivel Inalt (High Level Political Forum) pe tema „Accelerarea implementarii Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila”. Presedintele Klaus Iohannis va sustine tot miercuri, 25 septembrie a.c., o interventie in cadrul sesiunii tematice ,,Leaders Dialogue 5 – Partnerships for Sustainable Development”, care se va desfasura intre 15:00-16:00 (ora locala).

Forumul este primul summit ONU dedicat Obiectivelor de Dezvoltare Durabila, dupa adoptarea Agendei 2030 in septembrie 2015. In cadrul Forumului, sefii delegatiilor nationale vor evalua progresele in implementarea Agendei 2030 si vor trasa coordonatele urmatorului ciclu de patru ani, crucial pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila pana in anul 2030.

Participarea la Forum este o oportunitate pentru Romania de a prezenta progresele la nivel national in vederea implementarii Agendei, inclusiv rolul regional asumat prin organizarea unor evenimente care sa promoveze parteneriate regionale in acest scop. Totodata, vor fi prezentate experienta si bunele practici pentru a spori eficacitatea, responsabilitatea si caracterul participativ in realizarea progreselor la toate nivelurile privind indeplinirea Agendei 2030.

Programul Presedintelui Klaus Iohannis mai cuprinde o serie de evenimente formale consacrate in programul fiecarui segment de nivel inalt al Adunarii Generale ONU: participarea la receptia de bun-venit oferita de Secretarul General al ONU in onoarea sefilor de delegatii, la receptia oferita de Presedintele Consiliului European, Prim-Vicepresedintele Comisiei Europene si Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, precum si la receptia oferita de Presedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, cu prilejul celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

In marja participarii la Adunarea Generala a ONU, Presedintele Romaniei va avea si o serie de intalniri bilaterale, detalii despre acestea urmand sa fie comunicate ulterior”.

Stiri pe aceeasi tema

Ponta, la sedinta de Guvern: Nu avem de dat niciun dolar la FMI si nu avem voie sa imprumutam niciun dolar

Cristiana Petrariu Bota

Legi promulgate de presedintele Klaus Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Klaus Iohannis, investit presedinte al Romaniei la 25 de ani de la Revolutie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult