KOSEM EPISODUL 21 DIN 27 FEBRUARIE 2017
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 21 REZUMAT 27 FEBRUARIE 2017. Safiye vrea sa intrerupa suprematia lui Kosem cu ajutorul unei cadane noi

KOSEM EPISODUL 21 DIN 27 FEBRUARIE 2017. Peste palat au trecut cativa ani care i-au consolidat puterea lui Kosem, sultana mama si conducatoarea haremului. Kosem avea de partea ei dragostea oamenilor sarmani din capitala caci facuse un obicei din a organiza adunari populari pe parcurul carora impartea bani si produse alimentare. Langa ea erau in continuare calfa Cennet, cadana Eycan dar si Meliki devenita intre timp o tanara frumoasa si dezimvolta.

KOSEM EPISODUL 21 DIN 27 FEBRUARIE 2017. In serai, sultana Kosem este slujita de boierul Haci, fosta mana dreapta a sultanei Handan, un om loial si cumpatat. Sultana Kosem este prezentata in camera cum astepta venirea copiilor ei. Acestia intra insa observam ca trecerea timpului facuse din favorita sultanului o mama cu opt printi si printese, cel mai mare, Mehmet ajuns acum barbat in toata firea, in timp ce ultimii doi nascuti erau inca bebelusi in scutece.

KOSEM EPISODUL 21 DIN 27 FEBRUARIE 2017. In paralel, este prezentata tabara adversa. Sultana Safiye locuieste in continuare la seraiul vechi insa acum se bucura de sfaturile boierului Bulbul dar si de vizitele fiicei ei, sultana Humasah. Bulbul i-o prezinta lui Safiye pe cadana Yasemin, adusa special din Venetia, pentru a fi introdusa in harem si pentru a-l seduce pe sultanul Ahmet.

KOSEM EPISODUL 21 DIN 27 FEBRUARIE 2017. Osman, fiul cadanei Mahfiruze, adoptat de Kosem, intarzie la intalnirea dintre sultana mama si copii caci era ocupat cu exercitiile de tras cu arcul. Chemat de Cennet, Osman se grabeste sa se duca in odaia sultanei mama care, dupa ce-l dojeneste parinteste, il imbratiseaza sub privirile invidioase ale lui Mehmet.

KOSEM EPISODUL 21 DIN 27 FEBRUARIE 2017. Sultana Humasah revine la palat si este intampinata de Zulfikar, devenit intre timp sotul ei. Sultanul Ahmet se confrunta cu propleme de sanatate cu stomacul. Urmeaza un tratament zilnic fara a sti ca, din porunca sultanei Safiye, in medicamente este introdusa o otrava care actiona lent in asa fel incat o eventuala moarte a padisahului sa fie asociata cu problemele sale de stomac.

KOSEM EPISODUL 21 DIN 27 FEBRUARIE 2017. Ahmet si Kosem organizeaza o intanire cu toti membrii dinastiei: printii, sultana Humasah si Zulfikar dar si Halime, Dilruba si Mustafa. In preajma familiei este si Iskender caruia Humasah ii ascundea in continuare faptul ca este fiul lui Safiye tocmai pentru a-l proteja pana cand tabara lor puneau din nou mana pe putere.

Vezi aici episoadele din indragitul serial Kosem

KOSEM EPISODUL 21 DIN 27 FEBRUARIE 2017. Fratele sultanului era inca tinut separat de viata de la palat insa izolarea isi pusese amprenta serios asupra psihicului sau. Avea mereu halucinatia prezentei unui personaj care il invrajbea mereu impotriva sultanului, avertizandu-l ca este in pericol de a fi executat de acesta.

Situatia nu este deloc pe placul lui Halime si al printesei Dilruba care observa ca Mustafa este singurul print care are parte de un tratament special in timp ce fiii si fiicele lui Kosem se plimba in voie prin palat si prin gradina acestuia. Mustafa nu-si poate controla inchipuirile si pleaca de la intalnirea organizata de sultan fara a-l saluta, lucru care il surprinde dar il si deranjeaza pe Ahmet.

Sultanul convoaca Divanul pentru consultari in privinta afacerilor statului. Marele vizir este acum Halil Pasa insa o influenta mare o are si boierul Davut Pasa. Halil il anunta pe Ahmet ca lucrarile la moscheea care ii era dedicata erau pe final. Davut ii da totusi o veste mai putin placuta padisahului. Ii spune ca in targ oamneii sunt nemultumiti ca s-a facut o astfel de investitie costisitoare in cinstea unui sultan care nu a adus imperiului nicio mare victorie pe campul de lupta. Ahmet se apara insa si mentioneaza in fata tuturor ca el este sultanul care i-a invins definitiv pe banditii Celali care hartuiau imperiul de sute de ani.

Sultana Safiye il cheama la ea pe Osman si printul raspunde pozitiv invitatiei. Boierul Haci o informeaza imediat pe Kosem despre acest eveniment si sultana intelege care ii sunt intentiile bunicii lui Ahmet. Kosem vrea sa taie raul din radacina astfel incat se intalneste cu Osman imediat ce acesta revenise la palat. Ii spune cat de perfida este sultana Safiye si ca invitatia pe care i-o facuse nu era una de simpla curtoazie si ii recomanda sa stea departe de ea.

Ahmet ii ia pe cei doi fii mai mari ai sai si pleaca la vanatoare. Sunt intrerupti de vestea ca Mehmet Giray fusese prins cand plecase spre Crimeea pentru a-si revendica tronul, fara a avea permisiunea sultanului Ahmet. Mehmet Giray si mana lui dreapta sunt adusi in fata sultanului si a celor doi printi care nu stiu foarte multe informatii despre cel aflat in fata lor. Insotitorul lui Mehmet Giray este executat pe loc, in timp ce acesta primeste un ultim avertisment din partea sultanului si este trimis la inchisoarea Yedikule.

Humasah o pregateste pe cadana Yasemin apoi ii recomanda lui Iskender, devenit mare sambelan, sa o duca personal in fata sultanului, fara stirea lui Zulfikar si a sultanei Kosem. Ahmet intr-adevar este prins in mrejele frumoasei venetiene, care mai are si un talent deosebit la desen.

Yasemin primeste de la Safiye, prin Bulbul, otrava pe care trebuie sa i-o picure zilnic sultanului in medicamentul pe care-l ia pentru arsurile de la stomac. Ahmet, cuprins de remuscari din cauza starii psihice a fratelui sau, merge sa-l mai vada, sa-i vorbeasca si sa-l imbratiseze, dar Mustafa cel de acum, nu mai e copilul de alta data.

Cu toate acestea, Ahmet ii permite sa mearga sa-si vada familia, sa treaca prin harem, sa locuiasca inapoi la palat, si sa aiba voie sa primeasca cadine in patul sau. Boierul imaginar se afla acolo, preocupat si nervos de aceasta libertate care ii ameninta existenta. Din pacate, prima fata pe care i-o trimite Halime, este sugrumata de Mustafa la indemnul prietenului sau imaginar. Dilruba gaseste solutia sa nu se afle despre aceasta crima, si o baga pe cadina intr-un cos acoperit cu o panza, dar afara cei care carau cosul, il scapa si astfel gestul lui Mustafa este dat in vileag. Pina la urma cosul si cadavrul sunt aruncate in Bosfor.

Kosem afla despre Yasemin si se duce la Iskender sa-i ceara socoteala pentru ea, apoi ii spune ca nu trebuie sa aiba incredere in Humasah pentru ca este fiica lui Safiye. Dupa aceea o pune pe Cennet sa afle totul despre Yasemin si odalisca se intereseaza insa are o presimtire ca Yasemin este mai mult decat pare si decat a aflat ea.

Humasah, care stie toate miscarile sultanei, il pune pe Iskender s-o protejeze pe Yasemin. Mai tarziu, Humasah se vede nevoita sa-i dezvaluie lui Zulfikar faptul ca sambelanul este fratele ei, pentru ca acesta incepuse sa creada ca nevasta-sa are o relatie cu tanarul. Dupa ce afla toata povestea, Zulfikar se duce in camera lui Iskender si se uita la camasa fermecata.

Humasah merge la vechiul serai s-o anunte pe maica-sa ca Yasemin a intrat pentru a doua oara la sultan in iatac. Safiye se bucura si crede ca sultanatul lui Kosem s-a sfarsit, apoi se intreaba cine ar fi crezut ca propria ei sora, cea despre care nu mai stia nimic dupa moartea lui Enzo si apoi a mamei sale, o sa-i fie rivala? In acest timp Kosem se uita la desenele facute de Yasemin si vede unul cu mori de vant, asa cum erau in locurile sale natale, iar cadina mai toarna niste otrava in medicamentul lui Ahmet.

Vezi aici episoadele din indragitul serial Kosem

Cine este actrita care o interpreteaza pe HUMASAH, fiica sultanei Safiye

Uite cat de frumoasa este Anastasia Tsilimpiou, actrita din primele episoade ale serialului Kosem. FOTO

Articole asemănătoare

TRADAREA EPISODUL 104 DE LUNI REZUMAT, 6 APRILIE 2015. Mete ia vina asupra lui si este retinut pentru uciderea lui Aydin

Delia Ion

ASIA EXPRESS 24 FEBRUARIE 2019. Concurentii se pregatesc pentru ultima etapa in Sri Lanka, tensiunea creste in cursa spre India. LIVE UPDATE

Lucy Ionesco

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Danut: Vreau sa te sarut pasional pana-ti umflu buzele!

Delia Ion