KOSEM EPISODUL 22 DIN 1 MARTIE 2017
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 23 REZUMAT 1 MARTIE 2017. Boala sultanului se agraveaza, Iskender afla ca este fiul sultanei Safiye

KOSEM EPISODUL 23 DIN 1 MARTIE 2017. Unul dintre ingrijitorii de la grajd taie chinga care sustineau saua calului cu care urma sa se plimte cadana Yasemin. Inainte de a se intalni cu Safiye, sultana Kosem aranjase ca noua favorita a lui Ahmet sa sufere un accident.

KOSEM EPISODUL 23 DIN 1 MARTIE 2017. Dupa ce bunica sultanului ii spune cine este de fapt cadana care-i devenise rivala, Kosem se grabeste sa impiedice moartea lui Yasemin. Ajunge insa impreuna cu boierul Haci tocmai cand era adus trupul neinsufletit al cadanei favorite. Kosem este furioasa pentru ca a cazut in cursa intinsa de sultana Safiye. Verifica trupul cadanei si gaseste o cicatrice pe picior asa cum stia ca avea si sora ei mai mica.

KOSEM EPISODUL 23 DIN 1 MARTIE 2017. Osman si Mehmet sunt departe de a se intelege ca niste frati buni. Rivalitatea dintre ei da noi semne chiar in fata trupelor de ieniceri. Desi Osman este primul care ii saluta pe soldati, Mehmet intuieste ca este momentul sa actioneze si se furiseaza in fata erijindu-se drept adevaratul conducator al acestora.

KOSEM EPISODUL 23 DIN 1 MARTIE 2017. Iskender, sef al slugilor de la palat, ajuge si el in locul in care Kosem si Haci erau langa cadavrul cadanei Yasemin. Boierul Haci in trage deoparte si ii povesteste cine era de fapt Yasemin si cum fusese ea adusa la palat de Humasah si Safiye dupa ce fusese instruita timp de doi ani pentru a deveni favorita sultanului.

KOSEM EPISODUL 23 DIN 1 MARTIE 2017. In acest timp, sultanul Ahmet poarta o discutie cu Humasah si Zulfikar. Este adus in discutie Iskender, lucru care il face pe Zulfikar sa se fastaceasca, dupa ce aflase cine este de fapt fostul ienicer. Zulfikar se stapaneste cu greu sa marturiseasca adevarata identitate a lui Iskender insa isi da seama ca o astfel de dezvaluire i-ar dauna sotiei lui si se abtine.

KOSEM EPISODUL 23 DIN 1 MARTIE 2017. Printul Mustafa este departe de a-si reveni desi se scursera destule zile de cand revenise la palat acolo unde era inconjurat de mama si de sora lui. Dilurba isi da seama ca izolarea si-a pus amprenta asupra psihicului lui Mustafa si da vina pe sultan pentru acest lucru, promitand ca nu va ezita sa se razbune.

KOSEM EPISODUL 23 DIN 1 MARTIE 2017. Sultanul Ahmet se plimba in jurul palatului insotit de Halil Pasa, marele vizir dar si de Davut Pasa, al doilea om din Divan. Halil Pasa ii spune sultanului despre promisiunea pe care i-o facuse Halime de a i-o da pe Dilurba de sotie insa Ahmet il pondereaza spuanndu-i ca pentru el este important ca sora printului Mehmet sa fie fericita.

Vezi aici episoadele din indragitul serial Kosem

In timp ce Davut Pasa se uita cu ravna la discutia despre casatorie purtata de Halil cu sultanul, Yskender se apropie de ei. Ii spune sultanului ca are sa-i aduca la cunostinta o veste importanta. Ii spune ca Yasemin a suferit un accident fatal in timp ce se plimba cu calul.

Humasah merge la palatul vechi si discuta cu mama ei despre moartea cadanei Yasemin. Desi nu era chiar ceea ce-si dorise cand o adusese la palat, Humasah este multumita ca moartea cadanei va impiedica sa se afle despre otravirea sultanului.

Indignata pentru tot ceea ce se petrecuse, Kosem ii ordona lui Iskender s-o omoare pe sultana Safiye. Dupa ce a trecut sa vada trupul neinsufletit al lui Yasemin, sultanul merge in camera lui Kosem. Acolo i se face din nou rau si Kosem cheama medicii.

Iskender este intr-unul dintre balcoanele palatului si se gandeste la ceea ce-i spusese Kosem. Se vede pus in situatia de a alege intre femeia pe care o iubea in secret de atat de mult timp si femeia de care se atasase foarte mult inca de pe vremea in care aceasta era exilata in turnul de pe insulita.

Bulbul o ia pe cadana Angela din harem cu gandul de a o duce la palatul vechi. Angela prinde insa un moment de neatentie al boierului si fuge catre odaia printului Osman. Acesta iese afara si cand o vede pe Angela le spune oamenilor lui Bulbul ca este o cadana din haremul lui si ca ea trebui esa ramana la palat.

Halime ii face o vizita sultanului Ahmet si, la plecare, vede pe o masuta medicamentul pe care acesta il lua pentru boala de stomac. Intelege ca sultanul tinea secret faptul ca era bolnav si zambeste cu subinteles.

Kosem se intalneste cu Iskender care observa ca seful slugilor nu este incantat de ideea de a o ucide pe sultana Safiye. Kosem ii spune lui Iskender ca nu-l obliga sa duca la indeplinire acest lucru, insa ca acesta ar fi util pentru idepartarea planurilor indreptate impotriva sultanului.

Sultana Safiye ii face o vizita neprevazuta lui Iskender cand acesta era plecat la palat. Intra in odaia goala a acestuia si gaseste pe masa portretul lui Kosem desenat de Yasemin. Isi da seama ca Iskender era indragostit de Kosem si ca ei ii va fi greu sa-l determine sa lupte impotriva sultanei-mama.

Osman ii face o vizita printlui Mustafa. Joaca sah impreuna, insa Mustafa are numeroase momente in care vede din nou personajul imaginar care il sfatuia impotriva celor din jur.

Sultanul este in gradina palatului si se antreneaza la lupte cu Iskender. Cei doi le lasa insa locul celor doi frati, Osman si Mehmet pentru care o astfel de lupta era prilejul perfect pentru a transa rivalitatea. Lupta dintre cei doi frati degenereaza si devine atat de personala, incat sultanul sare sa-i desparta apoi ii cearta si ii pedepseste.

Zulfikar ii face o vizita lui Mehmet Giray, cazut in dizgratia sultanului dupa ce incercase sa se impuna cu forta drept han al Crimeei. Mehmet ii spune lui Zulfikar ca a auzit de zvonul conform caruia se unelteste impotriva sultanului.

Dilurba decide sa actioneze contrar dorintei mamei ei si se casatoreste in secret cu Davut Pasa. O anunta apoi pe Halime despre ceea ce a facut, dar si ca, in conditiile actuale, nu se mai poate casatori cu Halil Pasa.

Zulfikar merge in targ sa cerceteze zvonul aflat de la Mehmet Giray. Afla ca totul a pornit de la boierul Abbas, unul dintre cei aflati in preajma sultanei Safiye. Inainte de a pleca, Zulfikar este prins intr-un scandal inceput ca din seninin insa scapa din incaierarea nevatamat.

Iskender se decide sa indeplineasca porunca sultanei Kosem. Merge la Safiye decis sa o stranguleze, insa se opreste la timp inainte de a actiona decisiv.

Sultana Safiye se trezeste din somn, il vede pe Iskender si isi da seama ca acesta venise in toiul noptii pentru a o omori, insa ceva il impiedicase sa-si duca planul la indeplinire.

Safiye ii spune lui Iskender ca il intelege ca nu a putut sa-si omoare mama si acesta ramane surprins de cuvintele sultanei. Safiye ii spune ca, intr-adevar, este mama lui si ii demonstreaza acest lucru spunandu-i ca Selahettin i-a facut camasa fermecata. Ii spune si despre semnul din nastere, o noua dovada graitoare pentru faptul ca el este fiul ei si implicit unchiul sultanului Ahmet.

Sultana Safiye ii spune ca el este de fapt mostenitorul adevarat al dinastiei si incearca sa-si imbratiseze fiul, insa Iskender este in stare de soc si pleaca fara a-i mai spune nimic sultanei Safiye.

Halime nu este de acord cu gestul facut de Dilurba de a se casatori fara acordul ei. Davut Pasa incearca insa sa-i castige incredrea si o asigura ca Dilurba este totul pentru el si ca va face tot ce trebuie pentru ca printul Mustafa sa ajunga mare padisah.

Iskender se intalneste cu sultana Kosem si ii spune ca nu-i poate duce ordinul la indeplinire pentru ca Safiye este o sultana. Kosem trage concluzia ca ezitarile lui Iskender demonstreaza ca nu mai este suta la suta de partea ei.
Zulfikar se vede nevoit sa-i ceara o intrevedere sultanei Kosem. Ii povesteste ce aflase in targ, de uneltirile sultanei Safiye, care insa nu-l vroia sultan pe Mustafa, ci chiar pe Iskender care era fiul ei cel mic. Kosem nu intelege ce-i spune Zulfikar si acesta ii povesteste totul de la inceput.

Humasah isi viziteaza mama la palatul cel vechi. Safiye ii spune ca a fost nevoita sa-i marturiseasca adevarul lui Iskender insa Humasah crede ca ea a gresit spunandu-i fiului ei cine este cu adevarat.

Starea de sanatate a sultanului Ahmet se inrautateste vizibil. Sultanul incepe sa vomite sange si medicii nu inteleg de ce se intampla acest lucru, caci nu aceasta era evolutia unei boli de stomac.

Kosem verifica trecutul lui Iskender. Cauta in documente si afla ca pe ultimul baiat nascut de Safiye il chema Yahia, adevaratul nume al lui Iskender.

Sultana favorita a lui Ahmet merge acasa la Iskender. Ii da de inteles ca stie care sunt sentimentele lui pentru ea si ii recomanda sa accepte o functie departe de palat pentru a nu fi pedepsit de sultan.

Humasah afla ca sotul ei ii spusese lui Kosem adevarul in ceea ce-l priveste pe Iskender. Ii face observatie, insa Zulfikar ii spune ca s-a vazut obligat sa ia aceasta masura in conditiile in care sultana Safiye continua sa unelteasca impotriva sultanului si Ahmet trebuia sa fie avertizat de acest lucru.

Ahmet cade bolnav la pat. Kosem cere detalii medicilor care o anunta ca lucrurile sunt mult mai grave decat se asteptau. Mai mult, o anunta pe Kosem ca sultanul mai are de trait doar una sau doua saptamani.

Sultana este disperata. Nu se astepta sa primeasca o astfel de veste. Nu concepe finalul relatiei cu Ahmet si se roaga divinitatii pentru a nu o desparti de barbatul pe care il iubea atat de mult.

Vezi aici episoadele din indragitul serial Kosem

Cine este actrita care o interpreteaza pe HUMASAH, fiica sultanei Safiye

Uite cat de frumoasa este Anastasia Tsilimpiou, actrita din primele episoade ale serialului Kosem. FOTO

Articole asemănătoare

MIREASA PENTRU FIUL MEU 6 MAI 2015. Petru: Am vrut sa o ocrotesc pe Ana. Este mai bine sa stea langa familie!

Delia Ion

FURTUNA PE BOSFOR EPISODUL 24 REZUMAT, 22 DECEMBRIE 2015. Gulseren o salveaza pe Hazal de sub masina accidentata insa aceasta continua sa se comporte rece cu ea

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU, 9 DECEMBRIE 2016. Petru, in lacrimi dupa ce tatal sau l-a facut de ras: Se simte bine producatoarea emisiunii?

Lucy Ionesco