12.4 C
România
1 octombrie 2022
KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 26 REZUMAT, 7 MARTIE 2017. Vietile lui Kosem si ale copiilor sai sunt puse in pericol de sultana Halime

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Ajuns in poarta palatului, Mustafa are un moment de retinere inca temator ca istoria sa nu se repete. Davut il incurajeaza si ii promite ca-l va ajuta indiferent de situatie. Se anunta decesul sultanului Ahmet dar si faptul ca Mustafa este noul padisah al Imperiului. Mustafa iese in fata palatului, ii saluta pe ieniceri si pe spahii apoi se aseaza pe bancuta. Nelinistea lui era evidenta si Mustafa era departe de a afisa siguranta unui conducator suprem.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Halime si Dilurba il privesc cu emotie pe Mustafa sperand ca tensiunea nu-si va pune amprenta asupra psihicului labil al noului sultan. Sultana Kosem le priveste suspicioasa insa este departe de a se implica asa cum o facea in trecut.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Dregatorii sunt invitati sa-si prezinte respectul in fata noului padisah. Primul este Halil Pasa, marele vizir, urmat de Davut Pasa, vizir secund si seful armatei. Mustafa nu se poate insa stapani, se ridica de pe bancuta si se indreapta spre sicriul lui Ahmet expus lateral. Le porunceste bostangiilor sa deschida sicriul si are un nou soc emotional cand vede trupul neinsufletit al fratelui sau. Este condus de Davut Pasa inapoi la locul din fata soldatilor. Se reia ritualul dregatorilor de a-l saluta pe noul stapan suprem al Imperiului.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Ceremonia de investire a noului sultan continua si se sfarseste fara a mai aparea probleme deosebite. Este momentul mult asteptat de sultana Halime care nu ezita sa-i spuna lui Kosem ca lucrurile se vor schimba repede la palat caci acum ea este noua sultana mama.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Printul Mehmet este retinut pe culoarele palatului de oamenii lui Halime care il duc intr-o odaie unde il incuie fara posibilitatea de a mai iesi. La fel se procedeaza cu toti ceilalti printi, Halime si Dilurba dand ordine precise ca tot ceea ce aminteste de vechiul sultan sa fie inlaturat si sa se formeze un nou harem personal al sultanului Mustafa.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Sultana Halime este decisa sa suprime orice posibilitate ca autoritatea sultanatul lui Mustafa sa fie pusa la indoiala. O trimite pe Menekse impreuna cu cativa gardieni sa-l retina pe Mehmet, fiul cel mare al lui Kosem, pe care-l inchide intr-o incapere izolata.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Sunt prinsi toti copiii fostei conducatoare a palatului, tocmai pentru ca sultana Kosem sa fie lipsita de orice pargie de a reveni la putere. Halime si Dilurba ii ordona lui Menekse sa adune cadane noi pentru a forma un harem personal al noului sultan Mustafa.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Zulfikar i se alatura printului Osman care inca credea ca va reusi sa scape de actiunile celor care pusesera mana pe putere la palat, dupa moartea tatalui sau. Osman si Zulfikar sunt insa ajunsi din urma de trupele lui Davut Pasa care il dezarmeaza si ii aduc inapoi la palat.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Kosem este anuntata de masurile care se luasera cu printii si printesele. Vrea sa intervina insa de aceasta data nu mai avea puterea de partea ei. Este izolata impreuna cu Cennet si Eycan.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Boierul Haci merge la Halil Pasa si ii spune ca sultana Kosem fusese surghiunita. Halil Pasa, Zulfikar, dregatorii dar si sefii ienicerilor se grabesc sa ceara explicatii pentru masurile luate. Apare in fata lor Davut Pasa care le transmite ca doar s-a aplicat traditia ca vaduva fostului sultan sa fie exilata la palatul vechi. Zulfikar ii spune lui Davut ca nu are niciun drept sa-i tina prizonieri pe Kosem si pe copiii fostului sultan. Apare noul sultan Mustafa care da un nou semnal  al neputintei sale. Desi spune in fata tuturor ca nu le va face niciun rau nepotilor sai, incepe sa planga, si apoi fuge spre camera lui sub influenta unor noi viziuni.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Soarta lui Kosem fusese insa decisa. Impreuna cu fiicele ei dar si cu copiii cei mici, pleaca in exil la palatul cel vechi. Isi ia ramas bun de la harem, sub privirile superioare al lui Halime, care asista la moment de la etaj impreuna cu fiica ei, Dilurba. Kosem le spune insa cadanelor ca se va intoarce in curand la palat si ca atunci va veni vremea sa-i pedepseasca pe toti cei care i-au vrut raul.

KOSEM EPISODUL 26 DIN 7 MARTIE 2017. Halime si Dilurba decid soarta slujitorilor loiali fostei puteri. Cennet, Haci si Bulbul stau cu capul plecat in fata noii sultane mama care, pentru moment, decide sa nu-i alunge.

Kosem ajunge la palatul vechi si este intampinata de sultana Safiye care ii spune ca se astepta la acest moment. Safiye pleaca apoi si se duce la palat sa o vada pe Halime. Intra in odaia sultanei-mama care candva ii apartinuse, priveste entuziasmul lui Halime si o avertizeaza ca soarta este mereu schimbatoare.

Osman este dus in camera in care era incuiat Mehmet. Osman cauta un obiect dur pe care sa-l foloseasca drept arma. Mehmet ii face observatie ca totul s-a intamplat din cauza ca el a vrut sa fuga de la palat. Cei doi printi se iau la bataie, Osman il pune la pamant pe Mehmet si vrea sa-l loveasca cu pumnul insa isi aduce aminte de cuvintele tatalui sau cand asistase la bataia dintre el si Mehmet si se opreste.

Citeste si: HULYA AVSAR, actrita care o interpreteaza pe Sultana Safiye in serialul Kosem, este o personalitate complexa a vietii publice din Turcia. BIOGRAFIE – FOTO

Vezi aici episoadele din indragitul serial Kosem

Sultana Safiye merge impreuna cu Humasah la mormantul lui Iskender cu scopul de a-i muta ramasitele in Hagia Sofia, alaturi de ceilalti strabuni ai familiei. Cele doua sultane cer ca mormantul sa fie dezgropat insa are marea surpriza de a afla ca inauntru nu exista oseminte. In acest timp, Zulfikar se intalneste cu Iskender intr-o piata. Ii povesteste ce se intamplase la palat dupa falsa lui executie. Ii da cateva sfaturi pentru ce avea sa faca in urmatoarea perioada.

Kosem este departe de a se fi impacat cu infrangerea. Iese in oras si se intalneste cu dregatorii si sefii armatei care ii ramasesera inca loiali. Ii anunta ca in scurt timp va revendica din nou puterea. La iesire este asteptata de Mehmet Giray cu care schimba cateva replici. Din apropiere, Kosem este urmarita de un ucigas tocmit de Davut Pasa care avea sarcina de a o ucide pe sultana cu ajutorul arcului. Ucigasul o ocheste pe Kosem insa Mehmet Giray se interpune pe traiectorie. Cand Kosem ramane singura cu Meleki, omul lui Davut actioneaza. Lanseaza sageata care se indreapta spre trupul sultanei Kosem.

Melike este langa sultana si vede sageata care se indrepta spre stapana ei. O trage pe sultana din bataia sagetii care il nimereste in piept pe boierul Gurmuz. Kosem intra repede in trasura impreuna cu Meleki panicata de cele care i se intamplase. Trasura paraseste piateta in graba in timp ce arcasul asasin se ascunde de privirile garzilor din jurul lui Kosem.

Osman este dus de Davut Pasa in fata sultanului Mustafa, supravegheat indeaproape de mama lui, sultana Halime. Mustafa vrea sa joace rolul sultanului autoritar insa este contrat de cei trei gardieni care il tineau pe Osman. Interventia lui Davut tulbura si mai mult apele astfel incat tensiunea isi lasa amprenta asupta lui Mustafa care face o criza de epilepsie chiar in fata mamei sale si a lui Osman.

Osman este scos din camera si dus intr-una din temnitele aflate in subsolul palatului. Kosem inca nu-si revine din spaima pe care o trasese putin timp mai inainte. Ii multumeste lui Meleki pentru gestul ei providential insa realizeaza ca, de acum inainte, viata ei va fi mereu pusa in pericol.

Zulfikar merge la palatul vechi si se intalneste cu sotia lui, sultana Humasah, si cu sultana Safiye. Cele doua sultane il intreaba de ce osemintele lui Iskender nu sunt acolo unde li se spusese ca este mormantul si Zulfikar se vede nevoit sa le marturiseasca faptul ca Iskender este in viata, dar ca este mai bine ca momentan sa nu le spuna unde este el acum.

Iskender este in preajma portului. Aude discutiile purtate de oamenii din ce in ce mai nemultumiti de sultanul Mustafa. Iskender ramane surprins sa auda o astfel de discutie si il intreaba pe unul dintre barbati ce s-a intamplat cu sultanul Ahmet. I se spune ca sultanul Ahmet a murit si ca acum conducatorul imperiului este fratele sau. Iskender isi aduce aminte de discutia purtata nu demult cu Mehmet Giray pe cand erau amandoi inchisi in care Mehmet ii spunea despre un plan prin care Iskender sa devina sultan si el sa ajunga han in Crimea.

Halime este in odaia sultanei mama impreuna cu Dilurba. Ii cheama acolo pe Cennet si pe boierul Haci. Ii intreaba daca ei l-au ajutat pe printul Osman sa paraseasca palatul insa nu primesc un raspuns concret. Halime le cere celor doi vechi slujitori ai dinastiei sa renunte la loialitatea fata de Kosem daca vor ca viata lor sa nu mai fie amenintata. Cel mai categoric dintre ei este Haci care ii spune lui Halime ca ii este imposibil sa o tradeze pe sultana Kosem.

In acest timp, sultana Kosem ajunge al portile palatului impreuna cu Meleki. Nu este lasata sa intre, insa insista si le cere celor de la poarta sa-i transmita mesaj sultanei Halime ca vrea sa o vada. Menekse o anunta pe Halime de venirea lui Kosem si aceasta decide sa-i accepte o scurta vizita. Kosem intra in palat, insa Menekse este oprita sa o insoteasca.

Kosem profita de un moment de neatentie din partea lui Menekse si fuge catre camera in care erau retinuti copiii ei. Nu poate sa-i vada caci este oprita si aici de garzile puse de Halime sa-i pazeasca pe printi. Kosem striga la copiii ei si acestia ii raspund si ii spun ca sunt bine. Eycan ii confirma ca are grija de ei si ca acestia sufera doar de dorul mamei lor.

Menekse vine langa Kosem si aceasta ii cere sa-i dea detalii depsre Osman si Mehmet. Slujitoarea sultanei Halime ii spune sa nu-si faca griji in privinta lor ca nu li s-a intamplat nimic, desi Osman fusese prins cand vroia sa fuga.

Kosem ajunge in fata lui Halime si ii spune ca este responsabila pentru viata copiilor ei, insa este pusa repede la punct de noua sultana mama si de Dilurba care ii reproseaza ca a aranjat ca Osman sa fuga de la palat. Kosem pare nedumerita insa Halime ii spune ca a aflat acest amanunt de la Cennet. Kosem se uita surprinsa la fosta ei mana dreapta, insa aceasta ii da de inteles ca a trecut de partea sultanei Halime.

 

Citeste si: BEREN SAAT, ALIAS SULTANA KOSEM. Cine este actrita care o interpreteaza pe Kosem. FOTO

Cine este actrita care o interpreteaza pe HUMASAH, fiica sultanei Safiye

Uite cat de frumoasa este Anastasia Tsilimpiou, actrita din primele episoade ale serialului Kosem. FOTO

Related posts

REZULTATE EVALUARE 2015. REZULTATE NOTE EDU.RO EVALUARE NATIONALA 2015

Lucy Ionesco

MESAJE SF. NICOLAE 2016. Urari, mesaje si felicitari de Sfantul Nicolae

Lucy Ionesco

MIREASA PENTRU FIUL MEU 29 MARTIE 2015. Danut si Carmen in pragul unei despartiri definitive?

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult