-2.4 C
România
19 ianuarie 2022
KOSEM EPISODUL 28 DIN 9 MARTIE 2017
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 28 REZUMAT, 9 MARTIE 2017. Osman devine sultan insa la palat este departe de a fi liniste

KOSEM EPISODUL 28 REZUMAT, 9 MARTIE 2017. Sutana Kosem este disperata sa ajunga la camera in care erau retinuti copiii ei. Il gaseste acolo pe Davut Pasa. Crede ca acesta venise acolo pentru a se asigura personal ca executiile fusesera duse la capat. Il blesteama si intra in camera, insa acolo are marea surpriza de a-i gasi pe printi in viata. Isi imbratiseaza toti copiii si Mehmet ii spune ca Davut Pasa le ordonase calailor sa intrerupa executia.

KOSEM EPISODUL 28 REZUMAT, 9 MARTIE 2017. Kosem revine in sala tronului, insa Halime ii zambeste ironic. Mama sultanului Mustafa ramane insa muta de uimire cand ii vede pe fiii lui Kosem intrand pe usa. Kosem ii spune lui Halime ca Davut Pasa, ginerele ei, i-a salvat copiii, apoi ordona ca Halime sa fie aruncata in temnita si Mustafa sa fie din nou inchis in camera lui.

KOSEM EPISODUL 28 REZUMAT, 9 MARTIE 2017. Sultana Kosem strange in jurul ei toti copiii, dar si slujitorii apropiati si dregatorii importanti de la palat. Anunta ca a decis sa-l inlature de la sultanat pe Mustafa, din cauza problemelor lui de sanatate, dar si a influentei pe care o exercita Halime asupra lui. Vrea insa sa-i crute viata in conditiile in care aceasta fusese marea dorinta a sultanului Ahmet, dar si pentru ca el nu a avut nicio contributie la decizia luata ca printii ei sa fie executati.

KOSEM EPISODUL 28 REZUMAT, 9 MARTIE 2017. Il numeste sultan pe Osman care este putin surprins de decizia sultanei Kosem. Se aseaza pe tron si toti cei din incapere isi inclina capetele in fata lui. Chiar si Mehmet face acest gest, desi sufletul lui era macinat de invidie impotriva fratelui sau vitreg.

Vezi si: Cine este actorul care il interpreteaza pe Iskender in serialul KOSEM. FOTO

Vezi aici episoadele din indragitul serial Kosem

KOSEM EPISODUL 28 REZUMAT, 9 MARTIE 2017. Este organizata o noua ceremonie de investire. Sunt invitati in curtea palatului ienicerii si spahii, dar si toti vizirii. Soldatii sunt nedumeriti de aceasta noua schimbare de sultan survenita in numai cateva luni. Murmura contrariati intre ei, insa marele muftiu anunta ca sultanul Mustafa nu mai poate conduce imperiul din cauza problemelor lui de sanatate si ca noul sultan este Osman, cel mai mare dintre fiii sultanului Ahmet. Vizirii incep sa-si arate respectul pentru Osman, sub privirile lui Kosem si ale lui Mehmet, aflati in turnul palatului. Printul Mehmet nu poate sa nu-si intrebe mama de ce a luat decizia de a-l numi sultan pe Osman, dar Kosem il asigura ca fratele lui vitreg nu va lua viata nici-unuia dintre printi.

KOSEM EPISODUL 28 REZUMAT, 9 MARTIE 2017. Davut Pasa ajunge in locul in care era retinuta Dilurba. Printesa se bucura cand il vede si crede ca sotul ei a rezolvat de unul singur aceasta probema, insa se intristeaza cand aude ca ea fusese salvata dupa ce Davut Pasa crutase vietile tuturor printilor lui Kosem. Afla ca fratele ei fusese dat jos de pe tron si ca acum conducatorul imperiului este Osman.

KOSEM EPISODUL 28 REZUMAT, 9 MARTIE 2017. Iskender se intalneste cu Humasah si sultana Safiye. Discuta despre viitorul lui dar si despre dorinta de a deveni sultan caci acum se considera mostenitor de drept al tronului. Sultana Safiye isi doreste foarte mult ca Iskender sa ajunga padisah, insa gadeste ca trebuie actionat la momentul oportun. Cei trei ajung la concluzia ca un astfel de moment va aparea cand Osman va avea copii si atunci se va gandi serios sa-si ucida toti fratii.

Kosem si Osman poarta o discutie intre patru ochi in sala tronului. Kosem il incurajeaza si ii promite ca-l va sustine pentru a conduce cat mai bine, insa noul sultan pastreaza o oarecare raceala fata de mama lui vitrega. Mai mult, ii reproseaza sultanei ca ea a schimbat legea privind dreptul celui mai mare dintre printi de a deveni sultan si Kosem crede ca Osman cunoaste acest amanunt de la Cennet, desi sursa de informatie pentru Osman fusese indrumatorul lui.

Dupa plecarea sultanei Kosem, este anuntata venirea lui Mehmet, care i se adreseaza fratelui sau vitreg ca pe vremea cand erau amandoi printi. Mehmet venise in fata lui Osman cu reprosuri, insa acesta i-o reteaza repede si ii spune ca acum lucrurile s-au schimbat si ca, de acum inainte, va intra in camera tronului doar cu permisiunea lui si ca nu i se va mai adresa cu „frate”, ci cu titulatura „Maria Ta”.

Kosem isi continua obiceiul de a iesi printre locuitorii capitalei, indeosebi printre cei saraci, pe care incerca sa-i ajute cu sfaturi si cu bani. Intr-o seara, vizitase o familie de nevoiasi impreuna cu Meleki si cu boierul Haci. La un moment dat, i se pare ca-l vede in multime pe Iskender si se duce spre el. Iskender fuge si se ascunde, astfel incat Kosem nu-l poate ajunge. Sultana nu stie ce sa creada despre acest episod, insa ii marturiseste lui Meleki ca are impresia ca l-a vazut pe Iskender.

Osman convoaca divanul pentru a discuta treburile imperiului. Il are alaturi pe indrumatorul sau, insa se convinge repede ca nu toti demnitarii ii sunt loiali de vreme ce puneau la indoiala unele decizii ale lui.

In acest timp, in harem venise sorocul de a naste lui Meleksima, cadana favorita a sultanului. Cennet il informeaza pe Osman si acesta intra in camera in care i se nascuse primul print. Ii da numele Omer si apoi merge cu el sa-l prezinte fratilor lui. Cum era de asteptat, Mehmet ramane rezervat si priveste totul gandindu-se la ceea ce va urma in curand.

Sultana Halime este eliberata din temnita si merge sa se intalneasca cu sultana Safiye pe care o vedea din nou o posibila aliata impotriva sultanei Kosem pe care amandoua vroiau sa se razbune.

Sultana Kosem merge in toiul noptii la resedinta lui Zulfikar si a sultanei Humasah. Il trezeste pe demnitar si il cheama afara. Ii spune ce se intamplase cu cateva ore inainte si anume ca i se paruse ca-l vede pe Iskender in targ. Zulfikar incearca sa o linisteasca si ii spune ca, din cate stie el, executia fiului cel mic al sultanei Safiye fusese dusa la indeplinire. Se trezeste si Humasah, care afla motivul vizitei lui Kosem la o ora atat de tarzie.

Humasah este decisa sa se intalneasca cu Iskender pentru a-l pune in garda. Este urmarita de Zulfikar insa, simtind ca sotul este pe urma ei, sultana recurge la un viclesug si reuseste sa scape de el. Ajunse in camaruta in care se ascundea Iskender, Humasah si Safiye il cearta pe acesta pentru ca s-a expus prea mult in public si a fost vazut de sultana Kosem. Iskender le spune ca nu mai are rabdare si ca vrea sa actioneze cat mai repede, insa sultana Safiye il asigura ca vremea lui va veni in curand.

Kosem convoaca o intalnire cu oamenii ei credinciosi, demnitari, sefi de armata. Intalnirea este intrerupta brusc de sosirea sultanului Osman, care gaseste inoportuna o astfel de intalnire. Unul dintre demnitari incearca sa protesteze insa, cuprins de furie, Osman il omoara cu sabia. Toti cei de fata sunt consternati, inclusiv sultana Kosem, care intelege ca Osman cauta sa fie cat mai independent de sfera ei de influenta.

Osman discuta cu indrumatorul lui despre situatia tensionata de la palat. Acesta ii spune ca puterea lui este insa subrezita de prezenta fratilor lui si ca, in orice moment in care va da dovada de slabiciune, Kosem si oamenii ei loiali va cauta sa-l dea jos si sa-l puna sultan pe unul dintre fiii ei.

In fata odaii in care era sultanul se strang o multime de viziri, ieniceri si marele muftiu al imperiului. Indrumatorul sultanului iese in fata lor si le spune despre intentia lui Osman de a-si executa fratii pentru a impiedica orice tentativa de schimbare a puterii. Marele muftiu il contreaza pe indrumator aducandu-i aminte de firmanul dat de sultanul Ahmet prin care se interzicea sacrificarea fratilor. Osman aude ce se vorbeste si iese din camera tinand in mana firmanul dat de Ahmet. Il rupe in bucatele si le spune tuturor ca va face tot ceea ce trebuie pentru a pastra linistea la palat. Printul Mehmet este in multime si priveste cu frica la cele intamplate.

Lui Mehmet i se intinde o cursa. Se ticlueste o scrisoare care si cum ar fi venit din partea lui Kosem in care sultana o sfatuia pe Ayse, fiica ei cea mare, cum trebuie sa procedeze pentru a-l salva pe Mehmet de firmanul dat de Osman prin care urma sa fie executat. Mehmet afla de scrisoare si crede ca totul confirma convingerea lui ca Osman era decis sa-l omoare.

Ayse il sfatuieste pe Mehmet sa astepte in continuare mesajele venite de la mama lor, insa cum boierul Suleyman, in fapt cel care actiona impotriva lui Mehmet, le spune ca sultana Kosem nu a mai dat niciun semn, Mehmet decide sa fuga de la palat. Ayse il duce la usa secreta folosita candva si de Kosem si iese din serai.

Mehmet ajunge la garnizoana ienicerilor. Ii spune comandatului ienicerilor ca sultanul Osman daduse firman pentru uciderea lui si acesta ii promite ca-i va proteja viata. Boierul Suleyman merge la sultan si ii spune ca printul Mehmet a fugit din palat si s-a adapostit in garnizoana ienicerilor. Prezent de fata, indrumatorul ii spune lui Osman ca acesta este semn de revolta si ca printul Mehmet vrea sa instige.

Kosem si Zulfikar sunt impreuna cand afla ce a facut printul Mehmet. Merg in graba la garnizoana ienicerilor si il intreaba pe Mehmet de ce a procedat in acest mod. Mehmet ii spune despre scrisoarea primita de Ayse si Kosem intelege ca fiul ei cel mare cazuse intr-o cursa. Ii spune ca trebuie sa se intoarca imediat la palat, insa indemnul ei nu este dus la indeplinire caci in garnizoana isi face aparitia Osman insotit de garzile de la palat.

Halime merge la Safiye si amandoua zambesc satisfacute dupa ca afla ca boierul Suleyman a actionat asa cum fusese pus de ele.

Sultana Kosem ii explica lui Osman ca Mehmet fugise de la palat pacalit de o scrisoare fictiva care il anunta ca va fi omorat. Osman vrea sa fie autoritar si ii face semn sefului bostangiilor sa-l ia pe print de acolo, insa intervine comandatul ienicerilor care se opune spunand ca Mehmet este sub protectia lor.

Osman scoate sabia si vrea sa-l omoare pe comandantul ienicerilor, insa imediat este inconjurat de ieniceri inarmati. Bostangii scot si ei sabiile si starea de tensiune creste vizibil. Osman le vorbeste sefilor mai mici dintre ieniceri, insa si acestia confirma ca ii sunt loiali printului si ca refuza sa i-l dea pentru a fi omorat. Mai mult, ienicerii incep sa se apropie din ce in ce mai amenintator de sultan. Primul care intervine este Zulfikar care ii recomanda comandantului ienicerilor sa lase arma jos, apoi Kosem le spune ienicerilor sa bage sabiile in teaca si acestia o asculta.

Sultana spune in fata tuturor ca sultanul Osman garanteaza viata lui Mehmet si acesta se vede nevoit sa spuna ca-l va cruta pe fratele sau vitreg daca se va dovedi ca era nevinovat. Intre bostangii incep deja sa apara comentarii ca ienicerii nu l-au ascultat pe sultan, insa s-au supus ordinelor venite de la sultana Kosem. Sultana il strange in brate pe Mehmet si ii spune a plece la palat impreuna cu Osman.

Citeste si: BEREN SAAT, ALIAS SULTANA KOSEM. Cine este actrita care o interpreteaza pe Kosem. FOTO

Cine este actrita care o interpreteaza pe HUMASAH, fiica sultanei Safiye

Uite cat de frumoasa este Anastasia Tsilimpiou, actrita din primele episoade ale serialului Kosem. FOTO

Vezi aici episoadele din indragitul serial Kosem

 

Stiri pe aceeasi tema

Mirela Boureanu Vaida, rugata de fani sa revina la Mireasa pentu Fiul Meu. Comentariile, postate la cea mai noua fotografie cu micuta Carla

Bogdan

MATRIMONIALE 6 IULIE 2015. Raluca, o fata care merita sa fie cunoscuta!

Delia Ion

BAHAR VIATA FURATA EPISODUL 124 REZUMAT, 15 AUGUST 2017

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult