KOSEM EPISODUL 29 DIN 13 MARTIE 2017
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 29 REZUMAT, 13 MARTIE 2017. Kosem nu-l poate impiedica pe Osman sa ia decizia de a-l executa pe Mehmet

KOSEM EPISODUL 29 REZUMAT, 13 MARTIE 2017. Sultana Kosem ii explica lui Osman ca Mehmet fugise de la palat pacalit de o scrisoare fictiva care il anunta ca va fi omorat. Osman vrea sa fie autoritar si ii face semn sefului bostangiilor sa-l ia pe print de acolo, insa intervine comandatul ienicerilor care se opune spunand ca Mehmet este sub protectia lor.

KOSEM EPISODUL 29 REZUMAT, 13 MARTIE 2017. Tensiunea dintre cele doua tabere, una a sultanului Osman si alta a printului Mehmet, atinge cote maxime. Surprins de riposta venita din partea ienicerilor, Osman ia sabia de la unul dintre bostangii cu intentia de a-l omori pe comandantul ienicerilor, asa cum o facuse nu demult cu unul dintre dregatorii loiali sultanei Kosem.

KOSEM EPISODUL 29 REZUMAT, 13 MARTIE 2017. Situatia se complica insa pentru el, caci ienicerii se apropie de comandatul lor si fac scut in fata acestuia amenintand cu represalii. Osman intelege ca trebuie sa dea un pas inapoi, apoi incearca sa le vorbeasca capateniilor mai mici dintre ieniceri crezand ca acestea vor trece de partea lui, insa toti ienicerii se declara loiali printului Mehmet si ameninta cu represalii daca acestuia i se va intampla ceva.

KOSEM EPISODUL 29 REZUMAT, 13 MARTIE 2017. Pentru a fi si mai convingatori, ienicerii se apropie inarmati de sultan si de trupele de bostangii care il insoteau in garnizoana lor. Totul este pe punctul a se transforma intr-o baie de sange, lucru nedorit de sultana Kosem.

KOSEM EPISODUL 29 REZUMAT, 13 MARTIE 2017. Primul care intervine este Zulfikar, care ii recomanda comandantului ienicerilor sa lase arma jos apoi Kosem le spune ienicerilor sa bage sabiile in teaca si acestia o asculta.

KOSEM EPISODUL 29 REZUMAT, 13 MARTIE 2017. Sultana spune in fata tuturor ca sultanul Osman garanteaza viata lui Mehmet si acesta se vede nevoit sa spuna ca-l va cruta pe fratele sau vitreg daca se va dovedi ca era nevinovat. Intre bostangii incep deja sa apara comentarii ca ienicerii nu l-au ascultat pe sultan insa s-au supus ordinelor venite de la sultana Kosem. Sultana il strange in brate pe Mehmet si ii spune a plece la palat impreuna cu Osman.

Vezi si: Cine este actorul care il interpreteaza pe Iskender in serialul KOSEM. FOTO

Vezi aici episoadele din indragitul serial Kosem

KOSEM EPISODUL 29 REZUMAT, 13 MARTIE 2017. Mehmet este inchis in camera lui, Kosem plange in fata portetului in care aparea alaturi de sultanul Ahmet, in timp ce Osman priveste in departare de pe balcon si isi aminteste de discutia purtata cu Mehmet pe cand erau amandoi retinuti si urmau sa fie executati de calaii lui Halime.

KOSEM EPISODUL 29 REZUMAT, 13 MARTIE 2017. Sultanul merge la marele muftiu si ii spune ca printul Mehmet comploteaza impotriva lui si ca fuga lui din palat demonstreaza acest lucru. Drept urmare, ii cere acestuia fetva pentru a-l omori pe Mehmet. Marele muftiu ii spune ca printul este nevinovat si ca el nu-i poate da fetva, insa Osman ii spune ca decizia lui este deja luata si ca va fi dusa la indeplinire intr-un fel sal altul si ca el ar face mai bine daca nu i s-ar mai supune lui Kosem.

Sultana Kosem se intalneste cu marele muftiu si acesta ii aduce la cunostinta ca sultanul Osman i-a cerut fetva pentru a-l omori pe Mehmet. Muftiul ii spune ca el s-a opus acestui lucru, dar ca sultanul l-a asigurat ca deja a luat o decizie in acest sens si ca nu mai este nimic de facut.

Osman si Kosem se intalnesc in fata palatului din nou cu bostangii si ieniceri de cele doua parti. Kosem ii reproseaza lui Osman ca nu se tine de cuvant dupa ce a promis ca nu-i va face nimic fratelui sau, insa Osman ii spune ca Mehmet este vinovat apoi o ameninta pe Kosem ca, de fapt, ea vrea tronul pentru ea. Cei doi se contreaza, Osman pleaca insotit de garzi, in timp ce Kosem este sfasiata de durere.

Osman se retrage in balconul camerei sultanului si se gandeste ca trebuie sa ia cea mai grea decizie de cand este pe tronul imperiului. Vine la el indrumatorul sau tinand in mana firmanul prin care se ordona executarea printului Mehmet. Ia firmanul in mana si apoi se pierde cu privirea in departare.

Sultana Kosem merge la indrumatorul lui Osman si ii cere sicoteala pentru ca il influenteaza negativ pe sultan si il instiga impotriva printului Mehmet. Indrumatorul se disculpa insa discutia dintre ei este intrerupta de Cennet care o anunta pe sultana ca Osman l-a chemat la palat pe comandantul armatelor din Rumelia. Kosem intelege ca Osman luase decizia finala si vroia sa se protejeze de furia ienicerilor. Pleaca in garaba sa-si salveze fiul cel mare.

Osman este in camera lui si este aranjat de servitori ca inaintea unui eveniment important. Mehmet sta temator in camera lui si este vizitat de un eunuc care il anunta ca sultanul il asteapta la el. Mehmet il intreaba care este motivul acestei intrevederi insa nu primeste niciun raspuns.

Kosem si Zulfikar vor sa intre in palat pe usa secreta pentru a-l proteja pe Mehmet insa descopera ca aceasta cale de acces fusese blocata. Cei doi cauta sa ajunga la sultan prin subsolul palatului insa si aici gasesc intrarile bloacte si inteleg ca miscarile lor fusesera prevazute de Osman si de oamenii loiai lui.

Printul Mehmet este condus catre odaia sultanului. Se deplaseaza cu greutate parca asteptand venirea salvatoare a mamei lui insa observa ca iesirea secreta din palat fusese zidita si, in acest mod, sultanei Kosem ii era imposibil sa patrunda in interior.

Sultana Safiye se intalneste cu Halime si amandoua jubileaza cu gandul ca le reusise planul de a-i intoarce pe printi unul impotriva celuilalt. Si Dilurba primeste cu bucurie de la Davut Pasa vestea ca printul Mehmet va fi executat din ordinul lui Osman.

Ayse si printul Murat merg sa-l vada pe Mehmet insa cand vad ca odaia acestuia era goala incep sa se gandeasca la ce este mai rau pentru fratele lor mai mare. In acest timp, Kosem si Zulfikar cauta calea de a ajunge cat mai repede la Mehmet. Zulfikar ii spune sultanei ca in interiorul palatului sunt multi ieniceri si ca ei trebuie instiintati ca printul este in pericol de moarte si ca trebuie aparat.

Mehmet intra temator in camera in care se strangea de obicei Divanul. Sultanul ii vorbeste dupa lungi momente de tacere, amintindu-i cat de bine se intelegeau ei doi cand erau mici cand se jucau impreuna cu tatal lor, sultanul Ahmet, care ii despartea mereu cand ajungeau la neintelegeri si le spunea ca oricare dintre ei va ajunge sultanul Imperiului Otoman va avea grija de fratii sai.

Sultanul Osman il intreba pe Mehmet cum ar proceda daca el ar fi padisah si Mehmet, intelegand care era decizia lui Osman, se pune in genunchi si incepe sa planga jurandu-se ca nu l-a tradat cu nimic. Osman se apropie de el si, cu lacrimi in ochi, il saruta pe crestet insa ii spune ca, desi ia o decizie nedorita, trebuie sa-l omoare pentru a restabili linistea la palat. Pleaca apoi in graba din camera, lasandu-l pe Mehmet pe mana a patru calai mascati veniti sa duca la indeplinire firmanul sultanului.

Osman ramane insa in preajma geamului care despartea camera de hol si vede zbuciumul lui Mehmet in timp ce era sugrumat cu un streang. Osman se uita in dreapta lui si il vede acolo pe printul Murat care asista si el, fara sa vrea, la executarea lui Mehmet. Cu ochii plini de groaza, Murat fuge de acolo si se duce la Ayse spunandu-i ca fratele lor Mehmet a fost ucis din ordinul lui Osman.

Trupele de ieniceri loiale printului Mehmet si sultanei Kosem ajung in fata palatului si cer sa li se deschida portile. Bostangii nu opun rezistenta si le prmit sa intre in interior insa capeteniile ienicerilor apuca doar sa-l vada pe Mehmet mort si intins pe jos.

Sultanul Osman se retrage in camera lui si se aseaza pe pat, cu ochii in lacrimi si pustiit de durerea de a-si fi omorat fratele vitreg doar de dragul de a-si consolida puterea.

Sultana Kosem si Zulfikar intra in curtea palatului. Cei doi vad stransa multa lume acolo si presimt ca se intamplase ceva rau. Kosem se apropie de poarta, intra prin culoarul creat de ieniceri si da piept cu realitatea sumbra: trupul printului Mehmet zacea lipsit de viata, intins pe o targa. Scena este una dramatica. Kosem plange soarta baiatului ei cel mare pecetluita chiar de greseala ei de a-l pune sultan pe Osman.

Timpul trece peste imperiu insa uciderea lui Mehmet lasa urme adanci in viata tuturor. Intr-o zi in care zapada acoperise Istanbulul, sultanul Osman revine in camera din balcon. Se uita in oglinda si se intreaba daca puterea nu l-a schimbat atat de mult incat sa devina un tiran.

Dilurba nu s-a impacat cu gandul ca fratele lui nu va mai fi niciodata sultan. Unelteste impreuna cu Davut Pasa sigandesc pasii pe care trebuiau sa-i faca pentru a pune din nou mana pe putere.

Sultana Safiye nu sta nici ea in afara strategiilor. Se intalneste cu Iskender si ajung la concluzia ca, dupa moartea lui Mehmet, vor trebui sa profite de furia sultanei Kosem fata de sultanul Osman.

Osman incearca sa-si regaseasca linistea sufleteasca rugandu-se la moschee. Ajunge in fata cladirii impreuna cu indrumatorul Ali si cu bostangii insa vede ca acolo asteptau Meleki si Eycan. Isi da seama ca sultana Kosem este in interiorul moscheii si se roaga. Ali Pasa ii spune ca nu-i recomanda sa intre inauntru dar Osman nu-l asculta si isi urmeaza gandul de a infrunta realitatea.

Kosem se ruga in fata sicrielor lui Ahmet si al lui Mehmet, asezate unul langa altul. Isi aminteste cum incercase sa-i alunge temerile lui Mehmet spunandu-i ca Osman nu-i va face niciun rau dupa ce va deveni sultan insa nimic din ceea ce a urmat nu ii confirmase asteptarile.

Osman ajunge la locul de rugaciune, langa Kosem, si ii spune ca stie ce este in sufletul ei si ca regreta ca l-a executat pe fratele lui. Isi cere iertare in fata ei si ii spune „mama” asa cum o facea pana in momentul in care sa fie cuprins de dorinta de a deveni sultan insa Kosem ii interzice sa-i mai spuna asa si il asigura ca se va razbuna dupa decizia de a-l omori pe Mehmet apoi pleaca din moschee.

Osman ramane singur si isi cere iertare in fata tatalui sau caruia ii promisese candva ca va face tot ce-i sta in putinta pentru a-si apara fratii.

Humasah ajunge impreuna cu Zulfikar la locul de intlnire dintre Iskender si Safiye. Iskender priveste cu rezervare totul insa Humash il linisteste si ii spune ca sotul ei se va alatura cauzei lor. Humasah si Safiye se retrag si ii lasa pe cei doi fosti camarazi de arme singuri. Zulfikar ingenuncheaza si ii saruta mana lui Iskender, ii jura credinta si ii spune ca-l va ajuta sa ajunga sultan.

Iarna grea care se asternuse peste Istanbul incepuse sa lase urme foarte adanci in randurile populatiei nevoiase. Kosem isi continua obiceiul de a-i strange pe saraci la o cantina organizata de ea. Kosem servea impreuna cu Meleki cate o farfurie de supa calda sarmanilor care veneau acolo si incerca sa le faca suferintele mai usor de suportat.

Si Osman pleaca impreuna cu cativa bostangii prin targ. Observa cu inima stransa cum oamenii fara adapost stau intinsi pe pamantul acoperit de zapada. Incearca sa ajute pe cativa dintre ei. La un moment dat, vede o tanara care se ingrijea de nevoile saracilor. Se duce la ea si se ofera sa ajute in ceea ce facea. Impreuna il conduc pe un batran chiar la adapostul organizat de Kosem. Osman vede cati nevoiasi erau stransi acolo insa pleaca inainte sa fie vazut de Kosem sau de Meleki.

Se intoarce la palat alaturi de Meleksima, favorita lui, si de fiul lor, Omer. Meleksima observa ca sultanul nu reuseste sa treaca peste starea lamentabila in care se afla din momentul in care isi ucisese fratele vitreg. Ii spune ca trebuie sa-si revina cat mai repede de dragul fiului lor insa Osman nu pare a avea forta sa treaca peste problemele din ultima vreme.

Sultana Kosem este vizitata de Halime care era increzatoare ca tronul ii va reveni in curand printului Mustafa. Kosem ii taie din entuziasm si ii spune sa nu se mai increada in ajutorul benevol al sultanei Safiye. O asigura ca Safiye are propriul ei interes si ca ea vrea sa-l puna sultan pe fiul ei, Iskender, pe care Zulfikar il crutase in momentul in care acesta trebuia ucis din ordinul sultanului Ahmet.

Osman merge sa discute cu unul dintre seicii importanti ai imperiului. Acolo are marea surpriza de a o intalni pe femeia alaturi de care ii ajutase pe nevoiasi in targ. Tanara respectiva isi da seama ca vorbise necuviincios cu marele padisah insa Osman o linisteste si ii spune sa nu-si faca probleme din aceasta cauza.

Halime se intalneste cu fiica ei si o anunta despre ceea ce discutase cu sultana Kosem. Dilurba il pune pe Davut Pasa sa investigheze in legatura cu Iskender si acesta afla ca, intr-adevar, fiul sultanei Safiye era in viata si putea oricand sa emita pretentii la tron.

Sultanul Osman merge din nou la adapostul oamenilor sarmani si se intalneste cu Zira, tanara necunoscuta de care era din ce in ce mai atras. Osman ii spune ca s-a indragostit de ea si ii cere sa-i devina sotie. Cei doi se cununa in afara palatului, intr-o ceremonie restransa.

Osman o aduce pe Zira la palat si Cennet i-o prezinta lui Meleksima care simte imediat fiorul geloziei. Meleksima se retrage in camera ei si acolo Osman o gaseste cu lacrimi in ochi. Incearca sa o incurajeze si ii spune ca asta este viata unui sultan dar ca ea o sa aiba intotdeauna un loc special in inima lui, mai ales ca este mama primul sau print.

Osman petrece noaptea impreuna cu Zira apoi, a doua zi, face pregatirile necesare pentru a pleca in expeditie impreuna cu armatele de ieniceri.

Citeste si: BEREN SAAT, ALIAS SULTANA KOSEM. Cine este actrita care o interpreteaza pe Kosem. FOTO

Cine este actrita care o interpreteaza pe HUMASAH, fiica sultanei Safiye

Uite cat de frumoasa este Anastasia Tsilimpiou, actrita din primele episoade ale serialului Kosem. FOTO

Vezi aici episoadele din indragitul serial Kosem

Stiri pe aceeasi tema

MASTERCHEF, SEPTEMBRIE 2015: Pro TV vine cu un nou sezon: Masterchef sezonul 6

Cristiana Petrariu Bota

SPARTA PRAGA – STEAUA, rezultat 1-1. Stanciu, jucatorul de aur de care cehii s-au temut cel mai tare

Bogdan

DRAGOSTE INFINITA EPISODUL 4 REZUMAT, 23 MARTIE 2017. Emir este gelos pe sentimentele dintre Nihan si Kemal si planuieste o riposta dura

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult