5.9 C
România
23 septembrie 2021
KOSEM EPISODUL 41 REZUMAT DIN 30 OCTOMBRIE 2017
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 41 REZUMAT, 30 OCTOMBRIE 2017

KOSEM EPISODUL 41 REZUMAT, 30 OCTOMBRIE 2017. Bayazid il dezarmeaza pe Kasim si il arunca la pamant pe finalul luptei care ar fi trebuit sa fie un simplu joc de antrenament. Plin de furie, se napusteste asupra lui parca gata sa-si ucida fratele cand deodata se aude glasul sultanului Murat care striga cu putere la Bayazid sa se opreasca si sa se calmeze.

KOSEM EPISODUL 41 REZUMAT, 30 OCTOMBRIE 2017. Murat se apropie de fratii lui si ii cere explicatii lui Bayazid. Acesta incearca sa-i spuna sultanului cum fusese provocat de Kasim la lupta. Chiar si Kasim intervine si ii spune sultanului ca fusese un duel obisnuit de antrenament insa o face intr-o maniera care il acuza pe Bayazid. Murat ii porunceste lui Bayazid sa-l urmeze in palat in timp ce Kasim ramane cu Ibrahim savurand capcana in care cazuse Bayazid.

KOSEM EPISODUL 41 REZUMAT, 30 OCTOMBRIE 2017. Ayse accepta alianta cu Gulbahar si, la indemnul acesteia, merge in camera calfei si fura sigiliul lui Kosem pe care apoi i-l aduce mamei lui Bayazid. Printul Bayazid trecea insa prin momente grele caci trebuia sa dea explicatii sultanului chiar in sala tronului. Murat ii reproseaza fratelui sau ca se lasa imbatat de putere in timp ce Bayazid are viziunea momentului in care trupele de ieniceri ii jurau credinta chiar in fata sultanului.

Pentru moment, raportul de forte era categoric de partea sultanului insa acest moment tensionat il facea pe Bayazid sa constientizeze cat de vulnerabil este in fata fratelui sau mai mare si implicit sa urmeze calea pe care i-o impunea mama lui, Gulbahar.

Dupa ce pleaca din sala tronului, Bayazid merge in camera mamei lui acolo de unde tocmai pleca Ayse. Ii povesteste care este cauza evidentei sale stari de nervozitate. Se vede nevoit sa recunoasca faptul ca tensiunea dintre el si sultan a ajuns la cote mai mari ca niciodata si, desi constient ca si mama lui a avut un mare rol in acest sens, ii spune ca de acum totul este posibil.

CITESTE SI: KOSEM EPISODUL 42 REZUMAT DIN 31 OCTOMBRIE 2017

Kosem merge in camera sultanului. Incearca sa-l calmeze pe Murat care in astfel de momente era in stare sa ia decizii capitale. Sultanul ii spune insa ca simte ca tronul ii este pus in pericol atat din interiorul palatului cat si din exterior si ca astfel el se vede pus in fata faptului de a nu sovai atunci cand va veni vremea de a-i pedepsi pe vinovati.

Sultana Kosem vorbeste cu boierul Haci si ii marturiseste temerile ca sa nu traiasca din nou la palat realitatea luptelor pentru putere duse intre frati asa cum fusesera numeroase de-a lungul timpului dar si pe timpul domniei ei, in urma cu 15-20 de ani.

Sultanul Murat merge din nou deghizat in Istanbul, insotit de Silihtar, Armurierul, Husein dar si de fratele sau Bayazid. Ajung intr-un han si acolo dau peste o servitoare tanara si draguta care incepuse sa le faca ochi dulci. In local apare insa si un grup de ieniceri care nu se sfiesc sa-l vorbeasca urat pe sultan nestiind ca el este chiar de fata. Hangita devine fara sa vrea subiect de controversa intre cele doua grupuri si pana la bataie general mai este doar un pas.

Sultanul Murat nici nu este nevoit sa se ridice de pe scaun caci oamnii lui ii inving fara probleme pe ienicerii cei razvratiti. Ultimul dintre ei ameninta ca-i taie gatul tinerei servitoare insa Bayazid il ucide aruncand cu un cutit care i se opreste ienicerului direct in inima. Fata cade in bratele lui Bayazid si printul o priveste dragastos.

La palat, Atike o viziteaza pe Faria in timp ce Gulbahar discuta cu Ayse parca subliniind existenta celor doua tabere. Kosem merge in camera lui Kasim si ii atrage atentia sa nu mai intre in jocuri care sa se soldeze cu tensiuni intre frati.

Dupa incidentul din han, sultanul Murat si oamenii lui merg in vizita la tabara ienicerilor. Acestia isi intrerup antrenamentele militare si se uita la sultan surprinsi de vizita lui la o ora destul de tarzie. Husein vine in mijlocul taberei cu un cos pe care il rastoarna. Cad la pamant capetele ienicerilor razvratiti din han. Seful ienicerilor amuteste, la fel si ceilalti ieniceri care primisera o lovitura crunta din partea sultanului. Murat isi demonstrase forta si ienicerii se vad nevoiti sa duca manile la piept si sa jure in cor credinta sultanului. Bayazid intelege ca, indirect, sultanul ii daduse o lectie si lui.

Ajuns la palat, sultanul Murat se retrage in camera lui. Se aseaza pe un jilt si atipeste. Viseaza ca este singur intr-un palat parasit si prafuit si ca din intuneric se apropie de el un necunoscut calare. Acesta ajunge langa el si descaleca. Este imbracat in negru si in continuare nu i se vede fata. Pare a se apropia amenintator de sultan insa chiar atunci Murat este trezit din somn de vocea mamei lui, sultana Kosem, care vazuse ca Murat avea un cosmar.

Hezarfen isi continua munca pentru a-si realiza visul de a zbura. Ajutat de Evliya, Hezarfen reuseste sa-si construiasca niste aripi mari cu ajutorul carora credea ca va izbuti sa pluteasca la fel ca o pasare. Desi prietenul sau cel mai bun era in continuare reticent si il sfatuia sa nu-si riste viata cu un astfel de experiment, Hezarfen este incantat de progresele facute si chiar ii anunta pe locuitorii din Istanbul ca vor fi martorii primului sau zbor.

Kosem observa ceara pe sigiliul ei si intelege ca acesta fusese folosit de o alta persoana. Cere imediat calfei si lui Haci sa faca o investigatie pentru a afla cine a avut o astfel de indrazneala.

Murat discuta cu Faria si o asigura ca nu trebuie sa-si faca nicio grija caci sarcina lui Ayse nu va schimba in niciun fel sentimentele lui fata de ea. Sultana Kosem este informata de incidentul avut in han de Murat cu ienicerii razvratiti urmat de vizita facuta in tabara lor de antrenament. Faria si Ayse se infrunta in mijlocul haremului, in fata cadanelor. Este momentul prielnic pentru Faria de a-si pune la punct rivala.

Vine si ziua in care Hezarfen promisese ca va zbura. La palat se fac pregatiri ca pentru un mare spectacol. Sultana Kosem, fetele ei, Faria si boierul Haci luasera locuri comode la una dintre terase pentru a primi in zare incercarea lui Hezarfen. La balconul de la camera lui, sultanul Murat era si el pregatit sa vada minunea cu ajutorul unui ochean. Toti din palat vroiau sa savureze momentul dar si locuitorii capitalei.

Evliya mai face o ultima incercare in a-si convinge prietenul sa renunte insa fara rezultat. Hezarfen se lanseaza in planare cu ajutorul aripilor impresionante si toti exclamau entuziasti cand vad ca plutea asemeni unei pasari gigant. Sultanele, sultanul, dregatorii de la palat, cadanele dar si oamenii de rand ni-si puteau lua ochii de la minunea care li se arata pe cer. Hezarfen pluteste peste oras, apoi peste tarmul marii si intr-un final ajunge deasupra unei paduri.

Evliya este ingrijorat de soarta prietenului sau. Intra in padure impreuna cu Husein si rasufla usurat cand il gaseste pe Hezarfen intr-un copac, teafar si nevatamat. Toti trei se bucura de revedere apoi pleaca impreuna spre palat.

Chiar daca Gevherhan si Silihtar incercau sa-si ascunda povestea de iubire, sunt descoperiti chiar de Atike. Cei doi primesc fiecare cate o scrisoare ca si cum ar fi fost venita din partea celuilalti in care conveneau asupra unei intalniri intr-un loc retras din palat. Atike este anuntata si ea de intalnire astfel incat este martorul nefericit al vederii dintre sora ei si Silihtar in care, crezandu-se feriti de ochii tuturor, cei doi isi declara sentimentele.

Hezarfen si Eveliya sunt primiti de sultan care isi arata respectul fata de realizarea pe care o vazuse intreg Istanbulul. Ca urmare, decide sa le dea celor doi cate o dregatorie, lucru la care ei, oameni simpli, nici nu visasera vreodata.

Gulbahar trece la atac cu ajutorul lui Sinan-Pasa. Vrea sa sporeasca nemultumirea si indignarea poporului fata de sultan. Sinan isi pune oamenii sa incendieze mai multe locuinte din Istanbul, corabii pline de oameni si piatete facand din capitala un imens foc deschis.

Atike se intoarce debusolata in camera. Este distrusa de privelistea pe care o vazuse. Simte ca nu mai are pentru ce trai si isi toarna otrava intr-un pahar. Incepe sa bea insa chiar atunci intra in camera ei calfa care ii spune ca este chemata la mama ei, sultana Kosem.

Sultanul Murat are din nou cosmarul calaretului imbracat in negru. Este acum in fata lui, incearca sa-l loveasca insa acesta pare de neatins. Ii cere sa-i spuna cine este si intinde mana pentru a-i ridica masca de pe fata insa se trezeste din nou la realitate si se gandeste la ce simbolistica ar putea avea acest cosmar.

Silihtar intra in camera lui si impreuna merg in balcon. Privesc stupefiati incendiul care se intinsese pe o mare parte din Istanbul. La randul ei, Kosem si Haci constata dezastrul care pusese stapanire pe capitala imperiului.

Sultanul si apropiatii lui merg in centrul orasului. Observa cum soldatii incercau sa ajute populatia civila, victimele si pe cei neajutorati. Situatia era insa una disperata si deja incep sa se auda primele cuvinte de ocara la adresa sultanului. Lui Murat ii iese in cale o tanara mama care i se plange ca fiica ei era prinsa intr-un incendiu. Sultanul o vede e micuta si se repede sa o salveze.

Kosem isi strange copiii in jurul ei. Vine si Faria si sultana le spune ca intentia ei era aceea de a-i stii pe toti la adapost. Lui Akite i se face deodata rau si nimeni nu stie ce i s-a intamplat.

In acest timp, Husein si Silihtar sunt disperati ca nu-l gasesc pe sultan. Murat iese insa din foc avand-o pe fetita in brate. O stie acum la adapost si pare multumit insa din fum se aude tropotul unui cal, exact ca in cosmarul sau. Isi face aparitia la cativa metri de el un calaret imbracat in negru. Acesta coboara si se apropie de sultan. Isi da insa masca jos si Murat vede ca acesta era printul Bayazid. Se enerveaza si il cearta pentru ca a iesit pe strada si nu a ramas la adapost in palat insa Bayazid ii raspunde ca tot ceea ce vrea este sa-i dea o mana de ajutor.

Sinan-Pasa o anunta pe Gulbahar ca situatia decurge conform planului. Faria are grija de Atike. Vede ca inelul sultanei era gol semn ca aceasta luase otrava. Intra in alerta si da dispozitie pentru a se scoate otrava din corpul lui Atike.

Bayazid merge sa o vada pe servitoarea de la han care ii cazuse draga. Se sigura ca aceasta este bine apoi se vede cu Sinan-Pasa care il anunta si pe el ca se apropie momentul asteptat de ei. Unei femei tocmai ii murise barbatul chiar langa ei si il plangea in hohote. Bayazid nu poate sa nu fie miscat de scena si ii reproseaza lui Sinan ca a trebuit sa aleaga tocmai o astfel de cale dureroasa pentru oamenii de rand.

A doua zi, Kosem este impreuna cu Haci si priveste cu lacrimi in ochi urmele lasate de incendiile din Istanbul. Realizeaza ce se va intampla in continuare si cine va fi considerat raspunzator pentru aceasta nenorocire.

Sultana strange intr-o incapere toate cadanele care ar fi putut sa umble la sigiliul ei. Le ia la intrebar insa nu pare a gasi vinovata. Deodata, calfa isi aduce aminte ca o vazuse pe Ayse in camera in care era sigiliul lui Kosem si lucrurile incep sa se lege. Kosem realizeaza ca fusese un plan intocmit de Gulbahar.

Atike isi revie in simtiri si se lasa imbratisata de Faria. Ii marturiseste ca il vazuse pe barbatul pe care il iubea in preajma altei femei si Faria intelege ca Atike actionase disperat din cauza deceptiei in dragoste. Gevherhan intra si ea in camera surorii ei insa Atike o priveste cu ochii plini de lacrimi si cu multa ura.

Gulbahar afla de la niste cadane ca sultana Kosem aflase de implicarea ei in disparitia sigiliului. De altfel, Ayse era deja in fata sultanei. Kosem o ameninta ca o va pedepsi aspru daca nu-i spune adevarul si Ayse nu era o femeie care sa reziste unor astfel de presiuni.

Sultanul traverseaza orasul pentru a vedea starea de spirit a locutorilor din Istanbul. La un moment dat, iese in fata lui o femeie trecuta de varsta tineretii. Incepe sa-i arunce sultanului vorbe de ocara si il face direct raspunzator pentru toate nenorocirile. Spune cu voce tare chiar ca mai bine i-ar lasa tronul de sultan printului Bayazid moment in care Murat ramane uimit de cele auzite in timp ce Bayazid, aflat la mica distanta de el, ii priveste reactiile pe furis.

Stiri pe aceeasi tema

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 3 IULIE 2015, EPISODUL 129. Sila si Boran, iubirea poate schimba mentalitati

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Radu de la MPFM4 le arata tuturor fetelor ce au avut de pierdut dupa ce el s-a cuplat cu Alya

Delia Ion

PROGRAM SUPERBET CRACIUN 2017. PROGRAM SUPERBET 24, 25 si 26 DECEMBRIE 2017

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult