-0.5 C
România
28 ianuarie 2023
KOSEM EPISODUL 37 REZUMAT DIN 16 OCTOMBRIE 2017
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 47 REZUMAT, 20 NOIEMBRIE 2017

KOSEM EPISODUL 47 REZUMAT, 20 NOIEMBRIE 2017. Cand revine din vizita facuta in camera de izolarea lui Mustafa, sultanul este intampinat chiar de Silihtar. Murat ii porunceste scurt sa convoace imediat divanul si sa-l cheme si pe Mehmet-Pasa apoi merge in camera lui si incepe sa scrie decretele care urmau sa fie enuntate. Sultana Kosem este anuntata de calfa ca sultanul a decis convocarea divanului si ramane pe ganduri.

KOSEM EPISODUL 47 REZUMAT, 20 NOIEMBRIE 2017. Murat ii anunta pe dregatori ca, de acum inainte, nu va mai trece cu vederea niciun act de nesupunere, indiferent cine este persoana care il comite. Sultanul admite ca se va folosi de ieniceri pentru a restabili ordinea in imperiu. Pentru ca sa aiba in fruntea ienicerilor o mana forte care sa-i indeplineasca poruncile. Il numeste in functia de comandant al armatei pe Mehmet-Pasa care isi demonstreaza loialitatea inca de la inceput.

KOSEM EPISODUL 47 REZUMAT, 20 NOIEMBRIE 2017. Mehmet-Pasa nu ezita sa aresteze imediat cativa dintre liderii contestarilor care inflamau adesea spiritele in oras. Kosem este instiintata despre deciziile luate in adunarea divanului. Sinan Pasa se grabeste sa-i dea si el raportul lui Gulbahar insa, din nou, Ayse surprinde intalnirea dintre ei si asculta ce vorbesc. Gulbahar isi da seama ca era spionata insa nu reuseste sa vada cine ii urmarea. Gulbahar merge totusi in camera lui Bayazid si il anunta ca sultanul a trecut la represalii si ca a venit vremea ca ei sa actioneze.

Ayse merge la Silihtar cu gandul de a-i spune ca sultanului i se planuieste o cursa de catre Gulbahar insa nu apuca sa-i spuna ceva caci in odaie intra Husein insotit de doi bostangii. Ayse ii priveste mirata pe cei nou intrati insa Husein il anunta pe Silihtar ca sultanul luase o decizie in privinta lui. Silihtar traverseaza curtea interiaoara a palatului, sub paza, si este urmarit cu lacrimi in ochi, din turn, de Gevherhan care crede ca este ultima oara cand il vede pe barbatul pe care il iubea atat de mult.

CITESTE SI: KOSEM EPISODUL 48 REZUMAT DIN 21 NOIEMBRIE 2017

Lui Gevherhan i se alatura sora ei Atike insa, desi intelegea ce se intampla cu Silihtar, nici acum nu regreta ca ii va fi razbunata dragostea neimpartasita. Gevherhan merge la mama ei si o implora sa faca ceva pentru ca Silihtar sa fie crutat insa Kosem tipa la ea si ii spune sa-si revina caci aceasta dragoste nu este demna de ea, o sultana a dinastiei. Esther trage cu urechea la usa si afla ce i se pregatea lui Silihtar. Ii pare rau pentru ca ea insasi provocase o astfel de problema.

Atike discuta cu Faria despre soarta lui Silihtar insa prietena ei o asigura ca nimeni nu va putea sa-i schimbe decizia sultanului. Silihtar se prezinta in fata sultanului si, cu ochii tristi, ii preda sigiliul, ii spune ca a fost o onoare sa-l slujeasca si ca asteapta cu onoare decizia lui.

Gevherhan face un ultim gest disperat. Ii tine calea sultanului si ii cere clementa pentru Silihtar insa Murat nici nu vrea sa o asculte. Sta insa de vorba cu mama lui care si ea ar fi vrut sa stea altfel lucrurile in privinta lui Silihtar care se demonstrase pana in prezent a fi un slujitor loial dinastiei. Murat este insa constient ca va trebui sa dea un exemplu tuturor cu Silihtar.

Kosem il intalneste pe culoarele palatului pe Mehmet Pasa si il ironizeaza spunandu-i ca acum a devenit un om de baza al sultanului, asa cum si-a dorit. Sultanul se retrage in camera lui, merge pe terasa si vizualizeaza ultima intalnire cu Silihtar cand acesta ii inapoiase sigiliul si apoi plecase sa-si duca la indeplinire pedeapsa impusa de sultan: izolarea intr-o camera din afara palatului.

Faria il asteapta pe sultan in camera conjugala si incearca sa-i mai alunge din tensiunea negativa pe care Murat o acumulase in ultimele zile si care culminasera cu pedeapsa data celui mai loial slujitor al sau. La randul lui, Silihtar este izolat intre patru pereti si isi aduce aminte de momentul in care sultanul il numise in functie si ii daduse sigiliul.

Kosem se duce in camera lui Gevherhan care se juca cu nepotul ei. Copilul pleaca si Gevherhan incepe sa planga din nou. Sultana Kosem ii face insa observatie sa inceteze sa se mai comporte ca ori femeie de rand caci ea era o sultana a Imperiului Otoman. In acest timp, Ayse discuta din nou cu Faria despre evenimentele petrecute la palat.

Related posts

TRADAREA EPISODUL 117 REZUMAT, 30 APRILIE 2015. Ayca este capturata de tortionari si Mete vrea sa o elibereze in schimbul lui Tugrul

Delia Ion

BILETUL ZILEI 9 MAI 2017. Juventus vrea sa se califice in finala Ligii Campionilor dupa un nou rezultat pozitiv

Bogdan

GALA BRAVO AI STIL, 14 OCTOMBRIE 2017. Concurenta eliminata din spectaculoasa gala cu tematica de Bollywood

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult