KOSEM EPISODUL 50 REZUMAT DIN 28 NOIEMBRIE 2017
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 50 REZUMAT, 28 NOIEMBRIE 2017

KOSEM EPISODUL 50 REZUMAT, 28 NOIEMBRIE 2017. Arcasul si Husein se intorc spre palat insa surprind in mijlocul padurii trei barbati care aveau chipurile acoperite cu esarfe si care pareau foarte suspecti. Ii striga si acestia inteleg ca au fost descoperiti si ca vor scapa nepedepsiti doar daca ii vor reduce la tacere pe cei doi. Ii ataca insa Husein si Arcasul nu au nicio problema in a-i omori in cateva secunde.

KOSEM EPISODUL 50 REZUMAT, 28 NOIEMBRIE 2017. Kosem merge si ea la temnita pentru a-i sublinia lui Gulbahar ca ea este conducatoarea de necontestat a palatului si ca, de aceasta data, nu mai are nevoie de dovezi suplimentare pentru a o pedepsi exemplar caci o prinsese chiar in timp ce vroia sa-si puna in practica planurile marsave.

KOSEM EPISODUL 50 REZUMAT, 28 NOIEMBRIE 2017. Intr-un alt loc, Sinan Pasa o tine prizoniera pe Esther si asteapta un semn de la Gulbahar insa, cum mama lui Bayezid intarzie sa apara, Sinan incepe sa se gandeasca si la varianta ca ea si Bayezid au fost prinsi de oamenii sultanului.

Sultanul Murat si Kasim sunt la capataiul fratelui lor Ibrahim. Murat se asigura ca printul si-a revenit si ca este in afara oricarui pericol apoi il lasa pe Ibrahim in grija lui Kasim. La palat, Faria coboara in temnita pentru a o infrunta pe Gulbahar dar si pentru a afla personal ce plan urzise aceasta impotriva sultanului.

Sinan Pasa merge la seicul Ahisade care, pana in prezent, isi aratase disponibilitatea de a ajuta la planul urzit de Gulbahar. Sinan il roaga sa mearga in fata sultanei Kosem si sa ceara clementa in numele mamei printului Bayezid. Acesta accepta desi era constient ca sultana Kosem asteptase demult sansa de a o pedepsi pe Gulbahar.

CITESTE SI: KOSEM EPISODUL 51 REZUMAT DIN 4 DECEMBRIE 2017

Se tine de cuvant si se prezinta in fata sultanei cand aceasta era in gradina palatului insa lucrurile decurg exact asa cum isi inchipuise. Kosem nu numai ca nici nu vrea sa auda de eliberarea lui Gulbahar dar il si acuza pe seic ca face parte dintre cei care uneltesc impotriva tronului.

Kosem isi trimite unul dintre oamenii de incredere cu mesaj la Murat in care il anunta de planurile care se urzeau impotriva lui in jurul palatului dar si de decizia luata impotriva lui Gulbahar. Sultanul, Kasim si Ibrahim se vad nevoiti sa revina in graba la palat pentru a clarifica situatia.

Murat nu reactioneaza insa asa cum si-ar fi inchipuit Kosem. O indeamna pe mama lui la precautie ba chiar o dojeneste pentru deciziile luate la nervi. Sultanul il trimite totusi pe Husein sa-l aduca la palat, chiar si cu forta daca era cazul, pe seicul Ahisade care isi luase indrazneala de a veni in fata lui Kosem pentru a o apara pe Gulbahar.

Ibrahim este vizitat mai intai de Atike apoi de sultana Kosem care vroia sa vada daca fiul ei a trecut peste socul evenimentelor la care nu numai ca fusese martor dar si participase alaturi de sultan si de fratele Kasim.

La randul lui, Kasim este incurajat in camera lui de cealalta sora, Gevherhan. Este momentul in care vine in vizita la el Bayezid care ii ureaza sa-si revina cat mai repede dupa rana capatata la brat in urma luptei cu atacatorii. Kasim nu numai ca nu accepta vorbele fratelui sau vitreg dar il si acuza ca el a ordonat uciderea lui, a lui Ibrahim si a sultanului.

Faria isi arata nemultumirea fata de sultan in privinta clementei pe care acesta pare a intentiona sa o afiseze fata de Bayezid dar si fata de mama acestuia.

Husein il duce pe seicul Ahisade in fata sultanului care il supune unei incercari. Ii reproseaza ca a condus intalnirea la care se faceau planuri impotriva tronului apoi scoate sabia si i-o intinde seicului spunandu-i ca acum este momentul sa-l ucida si sa puna in practica ceea ce a discutat cu ceilalti dregatori.

Ahisade era insa constient ca oricum ar fi fost executat de Husein sau de bostangii sultanului iniante de a face vreun gest nesabuit asa incat ii spune lui Murat ca el nu ar indrazni niciodata sa puna la indoiala sultanatul sau ci doar a vrut sa-i atraga in cursa pe toti tradatorii.

Murat il iarta pe seic crezand in loialitatea acestuia insa porunceste marelui vizir sa le taie capetele tuturor dregatorilor care fusesera dovediti ca tradatori.

 

Articole asemănătoare

INSULA IUBIRII, 11 MAI 2016. Show fierbinte cu ispite si mai fierbinti la Antena 1

Lucy Ionesco

BILETUL ZILEI 6 MAI 2017. Atletico si Real au nevoie de victorii pentru indeplinirea obiectivelor

Bogdan

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Mirela Boureanu Vaida: Caut instrumentisti si solisti vocali pentru evenimente si petreceri!

Delia Ion