KOSEM EPISODUL 52 REZUMAT DIN 5 DECEMBRIE 2017
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 52 REZUMAT, 5 DECEMBRIE 2017

KOSEM EPISODUL 52 REZUMAT, 5 DECEMBRIE 2017. Silahtar este anuntat ca sultanul a luat o decizie in privinta lui si ca va fi eliberat din turnul in care fusese izolat. Vizibil slabit, Silahtar vede lumina soarelui dupa multe zile pe care le traise intre patru ziduri. Este intampinat de Husein care ii aduce hainele de mare demnitar al Imperiului Otoman. Silahtar ii multumeste pentru respectul pe care acesta i-l demonstrase chiar si in cele mai grele momente.

KOSEM EPISODUL 52 REZUMAT, 5 DECEMBRIE 2017. Gulbahar este decisa sa-si joace sansa pana la capat. Desi afla in temnita, cu spectrul de a fi executata la porunca lui Murat, Gulbahar il mituieste pe unul dintre gardieni care o ajuta sa-i trimita o scrisoare Fariei.

KOSEM EPISODUL 52 REZUMAT, 5 DECEMBRIE 2017. Gevherhan iese la plimbare in curtea palatului. Ramane sa discute putin cu marele vizir insa, deodata, simte ca inima inceteaza sa-i mai bata. Il vede in fata sa pe Silahtar care era condus de Husein catre sala tronului. Cei doi indragostiti se uita prelung unul la celalalt fara insa a-si adresa vreun cuvant. Silahtar pleaca mai departe si Gevherhan intelege ca acesta a fost iertat de fratele ei si devine si mai agitata.

Bayezid se intalneste cu Sinan Pasa pe culoarele palatului. Acesta ii propune un plan diabolic prin care urau sa fie pacaliti toti cei din palat si care ar fi trebuit sa-i redea libertatea lui Gulbahar.

Silahtar se prezinta umil in fata sultanului care nu ezita sa-i redea sigiliul care ii oferea putere de mare dregator. Silahtar este putin surprins insa Murat continua si il anunta ca a decis sa-l casatoreasca cu una dintre surorile lui.

Aproape in acelasi timp, Faria primea mesajul scris de Gulbahar din detentie. Gulbahar o avea drept tinta pe Ayse caci ii scrisese Fariei ca aceasta fusese de vina pentru moartea fatului ei nenascut si, in plus, Ayse fusese si cea care o ajutase pe ea sa puna mana pe sigiliul lui Kosem.

Ochii Fariei sunt in lacrimi cu gandul ca acum ar fi putut sa fie mama de print dar acest vis ii fusese curmat de Ayse.

Bayezid coboara in temnita palatului pentru a-si vedea mama. Urma planul lui Sinan Pasa si o convinge pe Gulbahar sa ia otrava inainte ca sultanul sa dea ordinul final pentru executie. Ii da o sticluta spunandu-i ca aceasta ii va aduce un sfarsit onorabil si Gulbahar accepta varianta fiului sau, cu lacrimi in ochi insa la gandul ca nu-si va mai vedea niciodata baiatul.

Faria o cheama la ea pe Ayse care pare nedumerita de starea tensionata in care o gaseste pe rivala ei. Faria o asigura insa ca a aflat tot adevarul in ceea ce priveste uneltirile ei infaptuite impreuna cu Gulbahar. Bineinteles ca ii spune ca nu-i va ierta niciodata vina de a-i fi adus sfarsitul copilului ei inca nenascut.

Gulbahar bea lichidul din sticluta adusa de Bayezid si, la scurt timp, se intinde pe pe bancuta din celula. In acest timp, Faria mergea de urgenta in audenta la sultan. Ii arata scrisoarea primita de la Gulbahar in care Ayse era acuzata atat de moartea copilasului lor cat si de furtul temporar al sigiliului sultanei Kosem. Murat citese uimit cuvintele scrise de Gulbahar.

Slujitorii o anunta imediat pe Kosem ca Gulbahar zacea inconstienta in celula. Merge sa o vada apoi ajunge in odaia printului Bayezid pentru a-l incuraja in momentele grele pe care acesta le traia.

Murat o cheama de urgenta pe Ayse la el. Mama copiilor cere indurare din partea sultanului insa acesta isi exprima clar ca o vede ca pe o criminala si o tradatoare. Ayse cade in genunchi in fata lui insa intervine si Kosem care o asigura ca dinastia nu va avea mila fata de aceste fapte marsave.

Silahtar iese din palat si da cu ochii de Gevherhan. Slujitorul sultanului o anunta ca Murat i-a redat functia pe care o avea inainte de a fi izolat. Ii spune insa, cu capul in pamant, ca sultanul luase decizia ca el sa se casatoreasca cu Atike. Gevherhan se simte ca si cum i-ar fi venit sfarsitul. Pleaca spre odaia ei desi simtea ca nu mai are aer.

Kosem merge in camera lui Ayse insotita de cativa slujitori. Rezultatul era previzibil. Chiar daca Ayse o implora sa nu ia o decizie impotriva ei, Kosem ordona sa-i fie luati copiii si dusi departe de cea care intrase total in dizgratia dinastiei.

Mura vrea sa-si arate compasiunea fata de printul Bayezid. Ajunge in fata lui si il consoleaza pentru pierderea mamei Gulbahar.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Gulbahar trece prin fata sultanei Kosem si a boierului Haki. Dupa ce este consolat si de Ibrahim, Bayezid se alatura barbatilor care carau sicriul in afara palatului. Putin mai arziu se arata cum Bayezid si Sinan Pasa intra pe furis intr-o casuta. Pe pat era trupul lui Gulbahar. Bayezid primeste o sticluta in care se afla un antidot la otrava pe care o ingerase Gulbahar. O toarna pe gatul mamei sale si, dupa cateva secunde, aceasta incepea sa-si revina in simtiri. In scurt timp, Gulbahar devine total constienta si deja incepe sa faca planuri cu Bayezid pentru ceea ce avea de facut.

In Istanbul, ulemalele si cetatenii nu vor sa se roage pentru pacea sufletului lui Ahizade. Murat apare in oras si isi ia masuri de securitate sporite. In fata tuturor executa pe cineva care nu-i asculta poruncile.

Kosem o cheama la ea pe Sanavber, noua cadana care ii cazuse draga sultanului. Vroia sa se convinga de una singura cum arata aceasta si ce calitati are de ajunsese la inima lui Murat atat de repede.

Gevherhan este chemata de mama ei la o mica masa la care mai erau prezenti fratii ei, Kasim si Ibrahim dar si Atike. Intelege imediat ca va fi anuntata ceva foarte important si minutele urmatoare aveau sa-i confirme asteptarile. Sultana Kosem le anunta pe cele doua surori ca se vor casatori in curand, Atike cu Silahtar si Gevherhan cu Arcasul. Gevherhan nu suporta umilinta si iese imediat din camera.

Calfa o anunta pe Sanavaber sa se pregateasca pentru a-l incanta pe sultan in acea seara. Dialogul dintre cele doua este surprins de Faria care simte ca ferbe de manie. Aceasta asteapta momentul prielnic si apoi intrerupe dansul senzual prestat de cadana in fata lui Murat. Sanavaber si celelalte cadane care intretineau atmosfera se vad nevoite sa iasa din camera sultanului si Faria isi continua momentul de gelozie maxima. Darama masuta din odaie si urla la sultan promitandu-i ca este in stare de crima daca el o va mai chema la el pe acea cadana.

Murat intelege gelozia sotiei lui si cauta sa o impace. O imbratiseaza si o asiura ca ea va ocupa intotdeauna un loc aparte in inima lui si ca niciuna dintre femei nu va putea sa- rapeasca dragostea fata de ea.

Sulatnul il anuta pe Arcas de decizia pe care o luase in privinta lui. Arcasul ramane surprins sa afle ca Murat i-o hotarase drept sotie chiar pe sora lui. Nu poate decat sa se supuna poruncii sultanului desi stia si el ca in inima sultanei Gevherhan este un alt barbat.

Kosem are si ea o discutie cu Arcasul pe care il asiura de sprijinul ei. Ii cere insa sa o faca pe fata ei sa uite cat mai repede de sentimentele avute in trecut si sa incerce sa o faca fericita.

Related posts

MIREASA PENTRU FIUL MEU, 10 IANUARIE 2017. Cel mai spectaculos cuplu din MPFM 6 se cutremura din temelii!

Delia Ion

AURORA TOMA, ROMANII AU TALENT DIN 26 FEBRUARIE 2016. FOTO

Bogdan

GALA BRAVO AI STIL, 18 MARTIE. LIVE. Lacrimi si emotie! Concurenta eliminata de la Bravo ai Stil este…

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult