8.4 C
România
24 octombrie 2021
KOSEM EPISODUL 59 REZUMAT DIN 1 IANUARIE 2018
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 59 REZUMAT, 1 IANUARIE 2018

KOSEM EPISODUL 59 REZUMAT, 1 IANUARIE 2018. Faria merge la Silihtar sa-si ceara socoteala pentru ca nu facuse nimic pentru a-l convinge pe sultanul Murat ca decizia de a o executa nu era una buna. In schimb, sultanul ii cheama la el pe Kasim si pe Bayezid. Le cere explicatii pentru perpetuarea situatiei tensionale dintre ei. Bayezid il acuza pe Kasim ca face tot posibilul pentru a-l provoca. In schimb, Kasim se abtine cu greu sa nu-i spuna lui Murat adevarul stiut de el si mama Kosem in legatura cu Gulbahar.

KOSEM EPISODUL 59 REZUMAT, 1 IANUARIE 2018. Se refugiaza in camera fratelui sau Ibrahim caruia ii spune ca nu mai rezista mult fara a-l stii pe Bayezid pedepsit exemplar de sultan. Printul Bayezid se intalneste pe culoarele palatului cu cadana Sanavber direct interesata de destabilizarea dinastiei otomane insa nu in interesul lui Bayezid ci chiar al Imperiului Persan.

KOSEM EPISODUL 59 REZUMAT, 1 IANUARIE 2018. Sultana Kosem se consulta la palatul cel vechi cu Halil Pasa, vechiul ei aliat de nadejde. Pun la punct strategia de demascare a adevaratelor planuri ale lui Gulbahar si ale fiului ei Bayezid. Nici Gulbahar nu sta cu mainile in san. Avand sprijinul lui Sinan Pasa, incearca sa atraga in tabara ei cat mai multi oameni importanti care ar fi putut da greutate unei eventuale domnii a lui Bayezid.

Kasim merge in vizita la mama lui si i se plange de tratamentul pe care i-l aplicase Murat, fratele lui mai mare, care nu parea a-l menaja in detrimentul lui Bayezid. Sultana Kosem incearca sa-l calmeze si il asigura ca nu va mai dura mult pana aceste lucruri se vor schimba.

Sultanul convoaca Divanul si, la un moment dat, le prezinta dregatorilor un reprezentant al clericului ale caror planuri de tradare fusesera dovedite. Murat il acuza direct pe Ahmet Pasa ca l-a acoperit pe tradator. Dupa ce porunceste executarea tradatorului, sultanul da dispozitie ca Ahmet Pasa sa fie destituit din functia de Mare Vizir si intemnitat. Kosem si Kasim tocmai intrasera in gradina palatului si il vad pe Ahmet condus de doi bostangii catre temnita. Sultana afla cu surprindere acuzele care i se aduceau lui Ahmet Pasa si discuta cu Kasim despre aceast incident.

Sultanul nu lasa prea mult vacanta a doua functie a imperiului. Il numeste pe Silihtar in pozitia de Mare Vizir si pe Husein ca ajutor al acestuia. Sultana Kosem este primita de sultan la discutii. Il intreaba de ce a l-a destituit pe Ahmet si Murat ii spune ca asa merita un tradator. O anunta si ca l-a inlocuit cu Silihtar. Kosem il intalneste pe acesta cand pleaca de la sultan si il felicita pentru ca acum si-a atins i sfarsit scopul.

Sultanul se apropie de Bayezid intr-un moment in care printul se antrena la lupta cu sabia. Murat ii cere sa-i fie partener de anrenament si Bayezid nu are cum sa refuze. Duelul incepe insa sultanul isi arata superioritatea fata de fratele sau vitreg inca de la primul asalt. Il umileste de mai multe ori apoi ii pune sabia la gat demonstrandu-i ca l-ar fi putut ucide in cazul unei lupte reale. Murat pleaca insotit de garzile sale lasandu-l pe Bayezid si mai furios ca inainte.

Spre seara, Murat pleaca impreuna cu Silihtar pe strazile orasului, deghizati cum o faceau de obicei. Din intamplare dau peste luntrasul betivan care, de aceasta data, bea char in mijlocul strazii. Mustafa Betivul il vede pe padisah si incearca sa ascunda carafa insa Mustafa ii face observatie ca il vedea din nou band. In cele din urma il iarta si ii spune sa-i urmeze pe el si pe Silihtar.

Sinan Pasa nu ezita sa mearga din nou in tabara ienicerilor pentru a se asigura de loialitatea acestora fata de printul Bayezid. Sultana Kosem discuta cu Arcasul si-l atentioneaza sa fie cu ochii in patru caci situatia de la palat parea a sta pe un butoi cu pulbere.

Silihtar intra impreuna cu doi calai in odaia in care era retinut Ahmet-Pasa. Sultanul daduse ordinul ca fostul inalt dregator al imperiului sa fie executat. Calaii isi fac datoria si il stranguleaza pe Ahmet.

Sultanul petrece noaptea alaturi de Faria. Nu este insa in apele lui caci ganduri negre nu-l lasau sa se odihneasca. Faria incearca sa-l insenineze cu vorbe dulci insa nu reuseste caci povara pe care Murat o purta pe suflet parea una foarte mare.

Stiri pe aceeasi tema

MIREASA PENTRU FIUL MEU 3. Imagine de colectie cu Andrei si Cristina in prim-plan

Delia Ion

MPFM 3 SEPTEMBRIE 2015. Oana MPFM3 se retrage!

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Andrada si Cristi, un cuplu care stie sa traiasca micile bucurii ale vietii

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult