KOSEM EPISODUL 64 REZUMAT DIN 8 IANUARIE 2018
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 64 REZUMAT, 8 IANUARIE 2018

KOSEM EPISODUL 64 REZUMAT, 8 IANUARIE 2018. Yusuf Pasa vegheaza in continuare la capataiul sultanului Murat caruia nu multi ii mai dadeau sanse de a trece cu bine peste boala. Atike vine sa afle vesti despre fratele ei apoi in fata lui Yusuf apare Sinan Pasa din ce in ce mai interesat ca Murat sa-si revina si astfel Kosem sa nu-si sporeasca puterea la conducerea imperiului.

KOSEM EPISODUL 64 REZUMAT, 8 IANUARIE 2018. Sultana Kosem intra si ea in odaia in care Murat zacea la pat. Il priveste dupa o perdea convinsa ca sunt ultimele pozibilitati de a-si vedea fiul in viata. Murat se trezeste din inconstienta si primele lui cuvinte sunt sa intrebe de cei doi printi, Selim si Suleyman, decedati din cauza ciumei.

KOSEM EPISODUL 64 REZUMAT, 8 IANUARIE 2018. Kosem il priveste deja cu mila pe cel care, de multe ori, o vazuse ca pe un dusman care trebuia pus la punct. Asista la o noua criza de tuse serioasa a fiului ei apoi iese din incapere. Atike discuta cu Ibrahim despre apropiatele schimbari in fruntea imperiului. Ibrahim are o criza de panica in conditiile in care era departe de a fi la fel de curajos ca fratele sau Kasim.

Medicul il consulta din nou pe sultan. Observa ca petele de pe gatul lui Mustafa disparusera si se grabeste sa-l informeze pe Yusuf de acest lucru. Sinan Pasa era si el de fata si pare surprins de vestile primite.

Kasim este in odaia lui. Se priveste in oglinda si se viseaza deja sultan. Kosem vine la el si ii pune pe deget inelul cu diamant verde care fusese candva al sultanei Hurrem. Ii confirma astfel ca el va deveni padisah si ca ea il va sustine neconditionat.

CITESTE SI: KOSEM EPISODUL 65 REZUMAT DIN 9 IANUARIE 2018

Putin mai tarziu, sultana mama si cei doi fii ai ei mai mici, Kasim si Ibrahim, trec prin curtea palatului, prin culoarul facut de trupele de ieniceri care le erau loiali. Huseyin Nebunul ii face observatie Arcasului pentru ca sustine inlocuirea sultanului desi Murat era inca in viata.

Kosem si cei doi printi urca la un balcon de unde le vorbeste ienicerilor si dregatorilor. Il proclama nou sultan al imperiului pe Kasim. Ienicerii o ovationeaza pe ea si pe Kasim insa imediat intra in curtea palatului sultanul Murat insotit de Yusuf si de Sinan Pasa carora li se alatura imediat Huseyin.

Kosem ramane uimita sa-l vada pe fiul ei cel mare in putere. Murat striga la cei prezenti si ii acuza ca s-au grabit sa sustina un alt sultan. Conducatorul ienicerilor incearca sa se justifice spunandu-i sultanului ca fusesera informati de iminentul sfarsit al lui. Era evident insa ca mare confruntare era intre Kosem si Murat.

Sultana mama coboara in curte. Cei doi se privesc cu furie insa Murat avea de partea lui elementul surpriza. Il provoaca pe Kasim sa-l omoare pentru a-si realiza visul de a deveni sultan insa Kasim da inapoi. Murat castigase infruntarea. Pleaca spre palat impreuna cu cei care aratasera loialitate fata de el.

Are loc o mica intrunire la care sultanul Murat il acuza pe Arcas ca a facut jocurile de puterea ale sultanei Kosem. Iese apoi din incapere si se deplaseaza usor clatinat spre odaia in care l astepta Kosem.

Mustafa incepe prin a-i reprosa mamei sale faptele adaugand ca Yusuf Pasa, un arab, s-a dovedit a-i mai loial dacat ea. In replica, Kosem incearca sa-i explice ca datoria sultanei mama este aceea de a asigura continuitatea sultanatului in conditiile in care vestile despre starea lui de sanatate nu dadeau nicio sperata de supravietuire.

Sultanul o asigura insa ca o va pedepsi exeplar si Ksem se grabeste sa-i atraga atentia sa nu-i pedepseasca pe Kasim si Ibrahim insa Murat nu o mai lasa sa vorbeasca si o da afara din camera lui. Nici Atike nu-si cruta mama si o acuza ca a uneltit impotriva fratelui ei mai mare desi acesta nu-si daduse inca ultima suflare.

Inevitabil, are loc si infruntarea dintre Kosem si Yusuf. Sultana mama ii atrage atentia sfatuitorului lui Murat ca a inceput sa-si depaseasca atributiile asa cum in trecut o facea Silahtar si il ameninta ca oricand poate avea aceeasi soarta cu predecesorul lui.

Kasim si Ibrahim discuta ingrijorati despre asteptata pedeapsa pe care le-o pregatea sultanul. Murat ii cheama la el pe medici si le cere sa-i spuna care este cu adevarat starea lui de sanatate. Kosem se consulta cu Arcasul in timp ce sultanul ramane singur pe terasa odaii sale gandind la cele intamplate dar si la ce decizii urma sa ia.

Sultana Kosem realizeaza ca, in scurt timp, Murat va lua o decizie impotriva ei si a celor doi printi, Kasim si Ibrahim. Ii strange aproape pe cei mai de incredere oameni, in frunte cu boierul Haci, Halil Pasa si cu Arcasul si planuieste sa fie ea prima care actioneaza si sa-si duca la bun sfarsit ideea de a-l da jos de pe tron pe sultanul Murat si de a-l izola.

Kasim si Ibrahim sunt anuntati de ceea ce va urma. Kasim intelege ca este cea mai buna solutie pentru ca el si fratele lui sa ramana in viata insa Ibrahim are un nou atac de panica. Kosem este pe terasa apartamentului ei. Priveste in departare cum ninge cu fulgi mari parca prevestind si iarna din sufletul ei. Ii povesteste lui Haci despre cosmarul in care il gaseste pe Kasim fara viata, inghetat in curtea palatului si simte ca nu se va intampla nimic bun in continuare.

Ibrahim apuca sa-i povesteasca lui Atike de planul mamei lor. Atike merge la Kosem si ii cere explicatii pentru decizia ei de a-l sacrifica pe Murat. Sultana mama se simte deranjata ca fiica ei o trage la raspundere si ii spune ca a luat cea mai buna decizie pentru viitorul dinastiei.

Urechile lui Sinan Pasa erau insa suficient de lungi pentru a prinde din zbor informatii despre planul facut impotriva lui Murat. Pune o cadana sa-l imbete pe Halil Pasa si, dupa ce acesta adoarme, ii sustrage din buzunarul hainei hartiile in care erau scrise poruncile sultanei Kosem in privinta inlaturarii lui Murat.

Atike are grija de fiica sultanului. Vine in camera si Murat insa sora lui abia poate da ochii cu el. In acest timp, Kasim isi priveste inelul primit de la mama lui. Stie ca vor urma ore decisive. Nu peste mult timp, patru calai se indreapta spre odaia sultanului. Ii lichideaza repede pe paznici apoi intra in camera si ajung langa patul sultanului. Incearca sa-l imobilizeze insa Murat opune rezistenta. In cele din urma, calaii il prind de brate si il tarasc spre camera de izolare acolo unde se afla inca printul nebun Mustafa.

Boierul Haci vede cum sultanul era dus spre locul stabilit si vine la Kosem pentru a o anunta ca planul lor reusise. Situatia statuse insa altfel caci, avertizat de Sinan Pasa, sultanul Murat ii intinsese o cursa sultanei Kosem. Se prefacuse invins de calai desi Huseyin si oamenii lui intrasera imediat in apartamentul sultanului dupa atacatori si ii omorase. Isi imbracase oamenii in hainele calailor astfel incat sa pacaleasca vigilenta lui Haci.

 

Stiri pe aceeasi tema

Program case pariuri de Paste. Program SUPERBET, PUBLICBET, CASA PARIURILOR, BET CAFE ARENA de Paste 12 aprilie 2015

Delia Ion

GALA BRAVO AI STIL 2 IUNIE 2018. Concurenta eliminata cu un pas inainte de semifinala

Ioana Badulescu

VOCEA ROMANIEI 14 OCTOMBRIE 2016. LIVE ONLINE. Cele mai tari momente de vineri seara. Urmeaza prima runda a duelurilor

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult