KOSEM EPISODUL 69 REZUMAT DIN 15 IANUARIE 2018
Viata bate filmul

KOSEM EPISODUL 69 REZUMAT, 15 IANUARIE 2018

KOSEM EPISODUL 69 REZUMAT, 15 IANUARIE 2018. Ibrahim se forteaza sa-si invinga teama. Se afiseaza in fata armateei de ieniceri. O are pe mama lui alaturi ceea ce-i da putere. Pare sigur pe el si vrea sa le dea tuturor impresia ca va fi padisahul de care toti au nevoie. Atike isi priveste fratele cu emotie de la camera aflata la etaj. Este avertizata de calfa Melek insa nici nu vrea sa auda ca noul sultan nu va deveni un padisah respectat de toata lumea.

KOSEM EPISODUL 69 REZUMAT, 15 IANUARIE 2018. Trec anii timp in care Ibrahim devenise un sultan mai sigur pe el insa cu aceleasi trairi ciudate care ii erau caracteristice inca din adolescenta. Se casatorise si avea deja doi copii. Noua sultana parea a fi suficient de ambitioasa incat sa-si doreasca sa nu ramana foarte mult timp in umbra sultanei Kosem.

KOSEM EPISODUL 69 REZUMAT, 15 IANUARIE 2018. Arcasul este in continuare mare vizir, in fapt el fiind cel care conducea imperiul caci Ibrahim parea ocupat cu altfel de treburi. Arcasul este secondat de bunul sau prieten Huseyin, cel ale caror decizii fusese decisive in salvarea lui Ibrahim de la moarte si implicit in continuarea dinastiei otomane.

Si cadana care-i fusese alaturi lui Ibrahim in ultimele zile de sultanat ale lui Murat ii daruise noului padisah un mostenitor. Intreaga familie se reuneste in gradina palatului moment perfect pentru a se scoate din nou la lumina noile rivalitati de la palat.

Sultanul are o noua criza de nebunie. Il ia in brate pe Mehmet, unul dintre fiii avut cu sotia sa, si-l arunca la pamant enervat de faptul ca sultana o deranjase pe cadana li favorita, mama lui Osman. Toata lumea prezenta de fata este stupefiata. Kosem striga la fiul ei in timp ce medicul palatului deja venea pentru a-l ingriji pe micul print.

CITESTE SI: KOSEM EPISODUL 70 REZUMAT DIN 16 IANUARIE 2018

Ibrahim fuge speriat in palat. Atike il urmeaza si il calmeaza cu greu. Apare si sultnata Kosem care ii cere explicatii fiului ei pentru comportamentul agresiv indreptat chiar impotriva propriului copil. Ibrahim ii spune ca il prefera pe Osman si astfel trebuia sa actioneze impotriva celuilalt fiu al lui.

Mehmet se simte mai bine. Mama lui se mai linisteste insa intelege ca va trebui sa actioneze decisiv pentru a inlatura excesele de nebunie ale sotului ei dar si pentru a transa rivalitatea cu preferata lui Ibrahim. Animozitatile dintre cele doua femei erau insa cunoscute in realitatea vremii si ele nu se sfiau sa se infrunte chiar pe culoarele palatului.

Kosem se sfatuieste cu Arcasul. Acesta intra in audienta la sultan si incearca sa-l constientizeze de adevaratele probleme politice dar si de faptul ca este prea devreme sa intervina intre fiii lui insa primeste o riposta pe masura din partea lui Ismail, una care demonstra in continuare un anumit grad de nebunie de care, cu ani in urma, fostul sultan Murat dorise sa scape prin executarea fratelui sau mai mic.

Turhan, sotia sultanului vine la Kosem pentru a-i cere ajutorul in privinta problemelor pe care le intampina cu Ibrahim din cauza cadanei preferate a acestuia. Era ipostaza preferata a sultaniei Kosem care decide sa intervina decisiv intr-o problema de maxima importanta pentru dinastie.

Aranjeaza cu Arcasul ca micul print Osman si mama acestuia sa fie urcati cu forta pe o corabie si scosi din Istanbul sub privirile incantate ale lui Turhan care isi vedea in acest fel invinsa rivala. Kosem se vede apoi cu Ibrahim care nu are niciun fel de putere in a o trage la raspundere pe mama lui desi era afectat ca aceasta i-o luase de langa el pe cadana preferata dar si pe fiul lui favorit.

Ibrahim primea regulat vizita unui vraci. De aceasta data, Kosem il abordeaza pe vraci inainte de a intra in sala tronului acolo unde era asteptat de sultan. Sultana ii da mai multe directive si acesta conduce intalnirea cu Ibrahim asa cum ii poruncise Kosem. Atike isi infrunta insa mama si ii reproseaza ca, inca odata, a actionat doar cum a vrut ea fara a tine seama de dorintele copiilor sau, in cazul de fata de fratele ei Ibrahim.

Intrunirile Divanului devin prilejuri tot mai dese in care sultanul Ibrahim da dovada de excese de nebunie. Arcasul si ceilalti viziri sunt din ce in ce mai contrariati de ideile sultanului si incearca sa-l aduca pe linia de plutire insa boala lui Ibrahim parea a avansa din ce in ce mai mul.

Corabia pe care era printul Osman si mama lui este atacata de pirati. Copilul este luat cu forta de acestia spre disperarea cadanei preferate a sultanului Ibrahim. Atike se mentine in opozitie cu mama ei si cu deciziile mamei ei pe care le considera tiranice. Il abordeaza pe Arcas chiar cand acesta era impreuna cu Ibrahim pe terasa camerei sultanului. Desi Arcasul se afiseaza umil in fata lui Atike era constient ca o are pe sultana Kosem de partea lui, in continuare adevarata conducatoare a imperiului.

Kosem incearca in continuare sa-si influenteze fiul prin intermediul vraciului care parea a fi ascultat uneori orbeste de sultan. Ibrahim merge in camera sotiei lui sa se intereseze de starea de sanatate a fiului Mehmet insa este luata la rost de sotia lui care ii reproseaza ca l-a adus pe fiul lor intr-o situatie foarte dificila.

Arcasul are mai multe discutii cu reprezentatul venetienilor. Incearca sa-si impuna punctul de vedere ca reprezentant al Imperiului insa puterea otomana era acum departe de apogeul si faima de alta data.

 

Stiri pe aceeasi tema

VOCEA ROMANIEI, 11 SEPTEMBRIE 2016. LIVE ONLINE PRO TV. Concurentii de la Vocea Romaniei i-au impresionat pe jurati

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU 7 IULIE 2015. Intalnire spectaculoasa intre fosti concurenti ai sezonului 3 MIREASA PENTRU FIUL MEU

Delia Ion

DRAGOSTE INFINITA EPISODUL 30 REZUMAT, 1 MAI 2017

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult