KOSEM SERIAL KANAL D
Viata bate filmul

KOSEM, noul serial difuzat de Kanal D care le va reaminti romanilor de SULEYMAN MAGNIFICUL

KOSEM SERIAL KANAL D. Telespectatorii fideli ai filmelor turcesti difuzate de postul tv Kanal D pot fi linistiti. De luni, 23 ianuarie 2017, debuteaza serialul „Kosem”, un film care ne va aminti tuturor de una dintre vedetele productiilor de profil: „Suleyman Magnificul”. In fapt, „Kesem” prezinta istoria Imperiului Otoman la 35 de ani dupa moartea sultanului Suleyman (1566).

KOSEM SERIAL KANAL D. Serialul „Kosem” se doreste o fresca a vietii sociale si politice din prima jumatate a secolului al XVII-lea in centru careia a fost sultana Kosem (1590-1651), caracterizata de carturari drept una dintre cele mai puternice femei din istoria Imperiului Otoman, cea mai mare forta militara a vremii.

KOSEM SERIAL KANAL D. „Kosem” a debutat pe micile ecrane din Turcia in noiembrie 2015, primul sezon fiind transmis de canalul Star TV in timp ce al doilea sezon este in plina desfasurare si este difuzat de Fox TV. Mai multe tari au achizitionat deja drepturile de difuzare ale productiei, printre ele numarandu-se Rusia, Polonia, Grecia, Ungaria si Lituania, asteptarile publicului insemnate dupa imensul succes avut de „Suleyman Magnificul”.

KOSEM SERIAL KANAL D. Istoricii apreciaza ca sultana Kosem, se pare ca de origine greceasca, a condus Imperiul cu o mana de fier, fiind considerata drept cea mai periculoasa si intriganta sultana-mama din perioada Sltanatului Femeilor (secolele XVI – XVII).

KOSEM SERIAL KANAL D. A ajuns in haremul sultanului Ahmet I la varsta de 15 ani ajungand in scurt timp consoarta favorita. Isi pierde statutul privilegiat in anul 1617, in momentul mortii lui Ahmet I, la varsta de numai 27 de ani.

KOSEM SERIAL KANAL D. Kosem revine insa la Palat 6 ani mai tarziu cand reuseste sa-l impuna pe fiul ei Murad al IV-lea in functia de sultan. Deoarece fiul ei era minor, Kosem devine regenta si se consacra ca adevarata conducatoare a Imperiului Otoman.

KOSEM SERIAL KANAL D. In anul 1640, Murad al IV-lea moare si el la aceeasi varsta fatidica, 27 de ani, si pe tron urca fratele sau, Ibrahim, un tip cu grave probleme comportamentale si mentale care, la un moment dat, intra in conflict cu mama lui pe care o si exileaza.

In 1648, Kosem ordona din exil inlaturarea lui Ibrahim si chiar uciderea acestuia. Este inscaunat Mehmet al IV-lea, fiul lui Ibrahim si nepot al lui Kosem. Cum si acesta era minor, Kosem redevine regenta.

Situatia se tensioneaza din nou in lupta pentru putere cand Kosem intentioneaza sa-l indeparteze pe Mehmet al IV-lea. Se loveste insa de opozitia solida a mamei acestuia care ordona ca sultana Kosem sa fie ucisa. Kosem isi gaseste sfarsitul pe data de 2 septembrie 1651, strangulata de seful eunucilor din harem.

Distributia serialului:

Kosem adolescenta va fi interpretata de Anastasia Tsilimpiou, o actrita cu origini romanesti si grecesti in timp ce actorul Ekin Koc ii da viata sultanului Ahmed, cel care se va indragosti iremediabil de frumoasa Kosem.

– Beren Saat, Nurgul Yesilcay – Kosem Sultan (adulta, matura)
– Anastasia Tsilimpiou – Kosem Sultan (adolescenta)
– Ekin Koc – Sultan Ahmed I
– Hulya Avsar – Safiye Valide Sultan, bunica lui Ahmet I
– Tulin Ozen – Handan Valide Sultan, mama lui Ahmet I
– Aslıhan Gurbuz – Halime Sultan, mama lui sehzade Mustafa si a lui Mehmet, cel care a fost omorat de sultanul Mehmet III
– Gulcan Arslan – Fahriye Sultan
– Berk Cankat – Alex (İskender)
– Ceyda Olguner – Mahfiruz Hatice Sultan
– Erkan Kolçak Köstendil – Sahin Giray Han
– Kadir Dogulu – Mehmed Giray
– Mete Horozoglu – Zulfikar Efendi
– Sahra Sas – Dilber Hatun
– Tolga Tuncer – Nasuh Efendi –
Levent Yılmaz – Seyhulislam Mustafa
– Nurinisa Yıldırım – Dudu Hatun
– Zeljko Erkıc – Enzo
– Eylem Yıldız – Menekse
– Esra Dermancıoglu – Cennet Hatun
– Mehmet Kurtulus – Dervis Mustafa Pasa
– Melisa İlayda Ozcanik – Dilruba Sultan
– Alihan Turkdemir – Sehzade Mustafa (copil)
– Emre Ercil – Reyhan Aga
– Nadir Sarıbacak – Bulbul Aga

Stiri pe aceeasi tema

IRINA STAN, NEXT STAR 25 FEBRUARIE 2016. Spectacol de spada de la o fetita de 14 ani

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Petru: Este cel mai frumos lucru sa vad rasaritul soarelui la mare, cu Ana in suflet!

Delia Ion

GALA BRAVO AI STIL, 11 MARTIE 2017. Concurenta eliminata sambata. Tensiuni intre Silvia si Marisa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult