Kovesi a contestat la CEDO modul in care a fost revocata de la conducerea DNA

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 8, 2019 18:38

Kovesi a contestat la CEDO modul in care a fost revocata de la conducerea DNA

Fostul procuror sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a contestat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) modul in care a fost revocata de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.  

Actiunea intentata de Laura Codruta Kovesi a fost transmisa CEDO la finalul anului trecut. De altfel, termenul in care decizia de revocare putea fi contestata este de 6 luni si se va implini peste doua zile. Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA in 9 iulie, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale.

In actiunea transmisa Curtii Europene pentru Drepturile Omului, magistratul arata ca decizia unilaterala a CCR nu i-a oferit o cale efectiva de a o contesta, asa cum prevede Conventia Europeana a Drepturilor Omului si nici macar nu a fost parte din acel conflict initiat de Executiv la CCR, conflict cu presedintele Romaniei, care s-a solutionat in favoarea Guvernului si in urma caruia seful statului a fost nevoit sa emita acel decret de revocare.

Va trece insa mai mult timp pana cand CEDO va da o solutie. De obicei, aceste proceduri internationale dureaza chiar si cativa ani. Prima etapa este ca CEDO sa ceara un punct de vedere de la Guvern.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.