Laura Codruta Kovesi - DNA
Breaking NewsPolitica

Kovesi a declarat la intoarcerea de la Bruxelles ca este onorata de votul primit in Parlamentul European

Laura Codruta Kovesi a declarat miercuri, la intoarcerea de la Bruxelles, ca este onorata de votul primit in Parlamentul European si ca acest lucru reprezinta o recunoastere pentru sistemul de justitie roman, pentru toti cetatenii romani care au sustintut in ultimul timp lupta anticoruptie si statul de drept. Ea a fost asteptata pe aeroportul Henri Coanda de mai multi sustinatori cu flori si mesaje. 

“Acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justitie roman. Este un vot pentru tot cetatenii din Romania care in ultimii ani au sustinut lupta cu coruptia si au sustinut statul de drept. Este un vot pentru toti procurorii si judecatorii din Europa care lucreaza sub presiune”, a precizat fosta sefa a DNA.

„Eu as vrea sa le multumesc tuturor celor care m-au sustinut si astept decizia decidentior europeani. M-am inscris singura in aceasta procedura, ca procuror, ca profesionist, nu am avut sprijinul guvernului de la Bucuresti. Nici nu l-am cerut, nici nu l-am asteptat si nici nu-l astept”, a mai spus Kovesi. „Sunt onorata ca am trecut prima in urma interviului sustinut cu comisia tehnica, sunt onorata pentru votul de astazi, dar trebuie sa asteptam decizia care se va lua de catre politicieni. Va fi o decizie politica, in urma negocierilor dintre Consiliul si Parlamentul European. Deci ceea ce a depins de mine eu am facut. Inca o data, va multumesc celor care m-ati sustinut. Au fost foarte importante incurajarile”, a adaugat aceasta.

Laura Codruta Kovesi a castigat marti seara votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-sef al Parchetului european, clasandu-se peste contracandidatii sai din Franta si Germania. Astfel, fosta sefa a DNA a primit 12 voturi, Francois Bohnert (Franta) a obtinut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obtinut un singur vot.

Propunerea rezultata din votul Comisiei LIBE si din recomandarea Comisiei CONT va fi acum trimisa Conferintei Presedintilor (presedintii PE si liderii grupurilor politice) de catre presedintele Comisiei LIBE. Ei vor decide pasii de urmat la 7 martie, inaintea negocierilor cu Consiliul.

Articole asemănătoare

Britanicii ar fi de acord cu organizarea unui referendum care sa decida termenii finali privind acordul Brexit

Ioana Badulescu

Peste 388.000 de romani au votat in diaspora, cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in Marea Britanie

Lucy Ionesco

Autoarea raportului Colectiv, Elena Copaciu: Ministerul Sanatatii nu ne-a pus la dispozitie date. Raportul a fost facut cu informatii primite de la rudele victimelor

Ioana Badulescu