Kovesi are doua optiuni de la Ministrul Justitiei: Demisia sau va fi revocata din functie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 13, 2017 10:28

Kovesi are doua optiuni de la Ministrul Justitiei: Demisia sau va fi revocata din functie

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca va avea o discutie cu procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, precum si cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pe tema anchetei privind OUG 13. Discutiile vor avea loc dupa decizia Curtii Constitutionale care sustine ca DNA si-a depasit atributiile demarand o ancheta privind elaborarea si emiterea OUG 13.

Totodata, Tudorel Toader a lasat sa se inteleaga intr-o interventie la Antena 3 ca atat Augustin Lazar, cat si Laura Codruta Kovesi, au ca optiune sa demisioneze, in caz contrar s-ar putea decide revocarea lor din functii.

Ministrul Justitiei este de parere ca, in acest caz, s-a incalcat legea, invocand decizia CCR, potrivit careia DNA si-a depasit atributiile anchetand controversata OUG 13.

“Voi discuta cu cei doi despre modul in care danşii s-au raportat la lege, la standardul constitutional, la standardele Comisiei de la Venetia”, a spus Toader, care a dat de inteles ca nu exclude nici ca cei doi sa demisioneze intre timp, subliniind ca, in urma evaluarii sale, va lua o decizie inclusiv privind eventuala revocare a celor doi procurori generali.

”Voi face o fundamentare, o evaluare a activitatilor desfaşurate de Ministerul Public, pe de o parte, de DNA, pe de alta parte. Atunci evaluarea va avea doua componente, doua directii: pe de o parte, cea profesionala, pe cauza, pe de alta parte cea manageriala, privind institutiile pe care domniile lor le conduc”, a mai spus Tudorel Toader.

Curtea Constitutionala (CCR) a aratat recent ca ancheta procurorilor DNA legata de adoptarea OUG 13/2017 nu intra in competentele procurorilor, deoarece acestia nu pot face cercetari privind oportunitatea şi legalitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.