Laura Codruta Kovesi - DNA
Breaking NewsSocial

Kovesi, dupa audierea la Sectia de investigare a magistratilor: Niciodata nu am comis fapte penale, acuzatiile sunt pure fabulatii

Laura Codruta Kovesi a fost audiata, vineri, timp de circa o ora la sectia speciala pentru investigarea magistratilor, fiind suspectata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Codruta Kovesi a fost intampinata de un grup de sustinatori care scandau: „Codruta, nu uita, noi suntem de partea ta!” si „PSD, ciuma rosie!”.

La iesirea de la sectia speciala de investigare a magistratilor, Kovesi a declarat ca a cerut recuzarea procurorului de caz si cea a procurorului sef de sectie.

„Niciodata nu am comis fapte penale, acuzatiile sunt pure fabulatii. Nu am avut nici un fel de atributii legate de extradarea condamnatului Popa Nicolae”, spune fosta sefa a DNA.

In privinta fotografiilor cu ea pe care omul de afaceri Sebastian Ghita sustine ca le are, Codruta Kovesi declara ca a participat doar la evenimente oficiale ale institutiilor si a spus ca unele imagini ar putea fi falsificate.

La iesire, Kovesi a fost ovationata si incurajata de mai multi sustinatori, care ii presarasera si lalele pe treptele Parchetului General.

Laura Codruta Kovesi a sosit vineri la Parchetul General, pentru a fi audiata la sectia privind infractiunile din justitie.

Ea este audiata in urma plangerii depuse de fostul parlamentar PSD Sebastian Ghita. Codruta Kovesi este suspectata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

Codruta Kovesi a fost intampinata de un grup de sustinatori care scandau: „Codruta, nu uita, noi suntem de partea ta!” si „PSD, ciuma rosie!”.

Procurorul Adina Florea declarase, anterior, ca ancheta in cazul Kovesi a fost deschisa ca urmare a unei sesizari facute de Sebastian Ghita, fostul deputat PSD care a fugit din tara dupa ce a fost vizat de mai multe dosare de coruptie.

Adina Florea a mai spus, la plecarea de la CSM ca, daca Laura Codruta Kovesi nu se va prezenta la audierea de vineri, exista masuri procesuale referitoare la modalitatile de citare si la aducerea persoanei cercetate.

Fosta sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, anuntase ca a fost citata la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie. Procurorul sustine ca are calitatea de suspect intr-un dosar in care acuzatiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

“S-a prezentat un politist la domiciliul meu si am primit o citatie din partea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie in calitate de suspect pentru infractiunile de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. Este foarte interesant ca aceasta citatie vine inainte de a merge la Parlamentul European in vederea audierii, dar probabil este tot o coincidenta faptul ca initial am fost anuntata de procedura din Parlamentul European, am inteles ca audierea urma sa fie pe data de 18 februarie, mi-am cumparat bilet de avion pentru data de vineri, ca sa pot sa merg la Bruxelles si sa particip la audiere. In acest sens, chiar am fost astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie si am depus o cerere de amanare pentru un proces care urma sa aiba termen in data de luni si a cererea de amanare am depous biletul de avion din care rezulta ca data de vineri urma sa plec din tara. La nici cateva cateva ore dupa ce am depus aceasta cerere din care rezulta ca eu voi fi plecata din tara pentru aceasta audiere am primit acesta citatie”, a declarat Laura Codruta Kovesi, la Europa FM.

Articole asemănătoare

Ministerul Educatiei a aprobat constituirea Consiliului de Etica si Management Universitar

Lucy Ionesco

Terapie ocupationala prin tehnica modelarii hartiei pentru persoanele cu dizabilitati din Sectorul 6

Ioana Badulescu

Iohannis, raspuns la scrisoarea lui Tariceanu: Nu dispun de competente legale pentru a-i inlatura pe sefii DNA si ICCJ

Lucy Ionesco