Kovesi, dupa ce a fost revocata: Coruptia poate fi invinsa. Nu abandonati! Tot ce am realizat sau nu ca procuror-sef al DNA va fi consemnat intr-un raport

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 9, 2018 12:19

Kovesi, dupa ce a fost revocata: Coruptia poate fi invinsa. Nu abandonati! Tot ce am realizat sau nu ca procuror-sef al DNA va fi consemnat intr-un raport

Laura Codruta Kovesi a avut o prima reactie, luni, dupa anuntul venit de la Palatul Cotroceni de revocare a sa din functia de procuror-sef al DNA. Laura Codruta Kovesi a declarat ca a luat act de revocarea sa din functia de procuror-sef al DNA, dupa ce decizia de revocare a fost publicata in Monitorul Oficial. Ea a indemnat cetatenii romani „sa nu abandoneze lupta anticoruptie”.

Dupa mandatul de 5 ani in fruntea Directiei Anticoruptie, Kovesi a declarat ca ramane procuror in cadrul institutiei si ca va fi publicat un raport, in scurt timp, in care va fi consemnat tot ce “a realizat sau nu a  realizat” in perioada in care s-a aflat la conducerea directiei. Totodata, ea a transmis un mesaj pentru cetateni: “Coruptia poate fi invinsa. Nu abandonati”.

„Presedintele Romaniei a semnat decretul de revocare, asadar mandatul meu inceteaza incepand de astazi”, a inceput declaratia Laura Codruta Kovesi.

“Propunerea de revocare nu a intrunit conditiile legale”, a mai spus Kovesi.

„Am fost procuror-sef al DNA timp de 5 ani si tot ce am realizat sau nu au realizat am consemnat intr-un raport care va fi disponibil in putin timp”, adauga Kovesi.

Iti recomandam si: Cristian Tudor Popescu: Decretul lui Iohannis reprezinta „o iscalitura in calitate de notar de casa”. Presedintele s-a temut de suspendare, nu a dorit sa-si asume riscuri

Iohannis o revoca pe Kovesi de la sefia DNA. Presedintele a semnat astazi decretul de revocare din functie

Administratia Prezidentiala a anuntat, luni dimineata, ca a presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din functie a Laurei Codrutei Kovesi.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astazi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruta Kövesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, subliniaza ca lupta impotriva coruptiei nu trebuie, in niciun caz, abandonata sau incetinita. Coruptia afecteaza viata fiecarui cetatean si dezvoltarea Romaniei. Banul public nu poate fi folosit in interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice si blocarea luptei anticoruptie se traduce prin lipsa de spitale, scoli, autostrazi, administratie publica eficienta”, a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Laura Codruta Kovesi a fost procuror general al Romaniei, in perioada 2006-2012, iar din 2013 se afla la conducerea DNA, mandatul sau urmand sa se incheie in anul 2019.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora