Ce spune Kovesi despre posibilitatea de a candida la Presedintia Romaniei
Social

Kovesi ii raspunde lui Mircea Badea prin intermediul biroului de presa al DNA

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ii raspunde jurnalistului Mircea Badea prin intermediul biroului de presa al DNA. Asta dupa ce mai multi jurnalisti Antena 3 au speculat ca relatia dintre Codruta Kovesi si un angajat RCS-RDS ar fi afectat ancheta in dosarul in care directorul Trustului Intact este acuzat de santajarea grupului RCS-RDS.

Cu referire la afirmaţiile mincinoase şi denigratoare făcute la emisiunile „În gura presei” şi „Sinteza zilei”, transmise la data de 4.05.2016 la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următorul punct de vedere al doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA:

„Dosarul nr.129/P/2013, prin care mai multe persoane – directori şi acţionari ai Trustului Intact – au fost trimişi în judecată, a fost înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie la data de 24 aprilie 2013, înainte de numirea mea în funcţia de procuror şef al DNA .

Atât la data înregistrării dosarului la DNA, cât şi pe durata instrumentării acestuia, nu am cunoscut personal şi nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajaţi/foşti angajaţi ai companiei care este parte vătămată în dosar.

Vezi si: Mircea Badea vorbeste despre iubitul lui Kovesi, Florin Nemes, mare director la RCS-RDS si actor in reclamele Digi

Rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul şef al DNA, ci de procurorul şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei .

Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA.

Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieţii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale”, se precizează în comunicatul DNA.

Articole asemănătoare

Sebastian Moga este noul director general al Loteriei Romane

Lucy Ionesco

Patriarhul Daniel este bolnav, toate iesirile publice au fost anulate

Lucy Ionesco

Orar nou pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta. Se introduc zboruri saptamanale spre Iasi, Cluj, Timisoara si Oradea

Lucy Ionesco