Kovesi la Pro TV, despre Panama Papers: Se pot confisca banii obtinuti ilegal, chiar daca nu sunt pe teritoriul Romaniei

Bogdan
By Bogdan aprilie 10, 2016 12:50

Kovesi la Pro TV, despre Panama Papers: Se pot confisca banii obtinuti ilegal, chiar daca nu sunt pe teritoriul Romaniei

Laura Codruta Kovesi, aflata la al doilea mandat in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a declarat in emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de Pro TV, ca se pot confisca banii obtinuti ilegal, chiar daca nu sunt pe teritoriul Romaniei, cu referire la scandalul Panama Papers.

Totodata, Codruta Kovesi considera ca este necesara promulgarea unei legi care sa interzica celor condamnati definitiv sa ramana in functie. In plus, sefa procurorilor reclama presiunile asupra institutiei pe care o coordoneaza.

“Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis faptele de coruptie. In primii 3 ani, am vazut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaratii publice date de persoane care detin functii importante, am vazut presiuni prin incercarea de a modifica legea, chiar si respingerea cererilor de arestare in Parlament o putem considera o forma de presiune”, a spus Laura Codruta Kovesi.

In ceea ce priveste dezvaluirile din scandalul Panama Papers, in care sunt implicati in jur de 100 de romani, sefa DNA a afirmat ca serviciul poate confisca banii obtinuti ilegal, chiar daca nu sunt pe teritoriul Romaniei.

“Suntem atenti la tot ce apare in spatiul public. Sunt situatii in care folosim informatii din spatiul public pentru a deschide anumite investigatii, folosim informatii din spatiul public care pot fi verificate ulterior prin diverse mijloace probatorii pe care le putem administra”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.