Kovesi, prima reactie dupa ce a castigat votul in comisia LIBE pentru functia de Pocuror European
Social

Kovesi, prima reactie dupa ce a castigat votul in comisia LIBE pentru functia de Procuror European

Laura Codruta Kovesi a avut o prima reactie, miercuri, dupa ce a castigat votul in comisiile LIBE si CONT din Parlamentul European privind nominalizarea sa ca procuror-sef european. Dupa votul din cele doua comisii, Kovesi a declarat ca este foarte bucuroasa si le-a multumit tuturor celor care au sustinut-o.

“Acum am aflat ca am iesit prima. Sunt foarte bucuroasa. Multumesc tuturor celor care m-au sustinut”, a declarat Kovesi, inainte de a pleca spre Bucuresti pentru G4media.

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a obtinut miercuri cele mai multe voturi in Comisia LIBE si Comisia CONT a Parlamentului European, dupa audierile de marti pentru ocuparea functiei de procuror-sef al Parchetului European.

Laura Codruta Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmata de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, si de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anuntat Comisia de libertati civile (LIBE) pe contul sau de Twitter.

Urmeaza o procedura de negociere intre PE (LIBE si CONT) si Consiliul UE, reprezentat de COREPER, Kovesi fiind asadar varianta cu care liderii celor doua comisii vor merge la negocieri. Daca totul decurge bine, procurorul roman va fi si propunerea COREPER care va ajunge in final la votul PE, procedura care va fi mai mult o formalitate.

RFI subliniaza intr-un articol publicat pe pagina online ca este o zi foarte importanta pentru Romania la Bruxelles, stat care, din postura uneia din cele mai corupte tari din UE, ajunge sa dea liderul acestei noi institutii europene, Parchetul EuropeanLaura Codruta Kovesi este asadar propunerea comisiilorCONT si LIBE din Parlamentul Euopean pentru ocuparea functiei de procuror sef european.

Mai multe detalii: Kovesi a castigat votul LIBE si CONT si este la un pas sa fie Procuror European. Ce urmeaza

Nu mai exista dubii asadar, Kovesi va fi propunerea cu care liderii comisiilor CONT si LIBE din PE vor merge la negocierile cu COREPER. Coreper, organismul format din reprezentantii statelor membre la UE, este o institutie care reprezinta Consiliul UE, al carei presedintie rotativa e detinuta in prezent de Romania.

Urmeaza aceasta procedura de negociere intre PE pe de o parte, reprezentat de cele doua comisii LIBE si CONT, si Consiliul UE pe de alta parte, reprezentat de COREPER. Lucrurile sunt insa cat se poate de clare. Kovesi este varianta cu care liderii celor doua comisii vor merge la negocieri si va fi si propunerea COREPER care va ajunge in final la votul PE, care oricum va fi doar o formalitate.

Propunerea celor doua comisii va fi trimisa Conferintei Presedintilor si presedintelui PE, Antonio Tajani. Procurorul-sef va fi numit de comun acord de catre Parlamentul European si Consiliul European.

 

Stiri pe aceeasi tema

Rezultate LOTO din 20 decembrie 2015

Cristiana Petrariu Bota

PENSII MILITARE – MApN explica ce corectii se vor face la pensiile militare si daca se va trece la plafonare

Ioana Badulescu

Kovesi a primit votul Uniunii Europene pentru numirea in functia de procuror sef al Parchetului European

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult