Kovesi, sustinuta la Bruxelles de 150.000 de romani! Fosta sefa a DNA este audiata in Comisia LIBE pentru functia de procuror-sef european

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 26, 2019 14:19

Kovesi, sustinuta la Bruxelles de 150.000 de romani! Fosta sefa a DNA este audiata in Comisia LIBE pentru functia de procuror-sef european

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, este audiata, marti, in Comisia LIBE pentru functia de procuror-sef european, aceasta fiind sustinuta la Bruxelles de 150.000 de romani. Concret, membrii comunitatii Declic se afla, astazi, la Bruxelles, cu aproape 150.000 de semnaturi de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi in functia de procuror-sef al Parchetului European. Predarea petitiei si a semnaturilor va avea loc la Parlamentul European incepand cu ora 14.30 (ora Romaniei).

Reprezentanti ai Declic, impreuna cu initatorul petitiei, Dumitru Cornel Vilcu, conferentiar universitar la Universitatea Babes-Bolyai, se vor intalni la ora 14.30 cu europarlamentarul Eva Joly, membru in Comisia LIBE si fost magistrat, militant pentru independenta justitiei. Eva Joly va primi scrisoarea de sustinere si va discuta cu reprezentantii Declic despre importanta implicarii cetatenesti in lupta pentru democratie. Ulterior, vom ramane in Parlamentul European pentru a o incuraja pe Laura Codruta Kovesi si in momentul inceperii audierilor din Comisia LIBE.

Petitia ”O sustin pe Laura Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european” a fost initiata de unul dintre cei mai activi membri Declic, Dumitru Cornel Vilcu, activist clujean.

„Este opinia ferma, asumata explicit, a fiecaruia dintre semnatarii acestui demers ca, prin gestul sau, Ministrul Justitiei din Romania nu doar ca nu ne reprezinta interesele si vointa ci, dimpotriva, continua in mod abuziv un efort personal si guvernamental de subordonare politica a Justitiei si de oprire a luptei impotriva coruptiei in Romania”, scrie Cornei Vilcu in petitia semnata de aproape 150.000 de oameni.

Membrii comunitatii Declic vor fi prezenti pe promenada din fata Parlamentului European incepand cu ora 13.00 (ora Romaniei), pentru a isi arata sustinerea fata de fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie. Prin actiunea noastra vrem sa informam Europa ca romanii o sustin pe Laura Codruta Kovesi, in ciuda atacurilor si dezinformarii venite din partea ministrului Justitiei, Tudorel Toader sau a votului ambasadorului Romaniei in cadrul Consiliului UE.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.