Kovesi vrea sa fie audiata de comisia de experti care ii va analiza teza de doctorat

Delia Ion
By Delia Ion noiembrie 3, 2016 15:02

Kovesi vrea sa fie audiata de comisia de experti care ii va analiza teza de doctorat

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a solicitat sa se prezinte pentru a fi audiata de comisia experti care ii va analiza teza de doctorat. Potrivit Ministerului Educatiei, regulamentul nu prevede ca autorul lucrarii, care face obiectul unei sesizari de plagiat, sa isi prezinte punctul de vedere, dar nici nu este interzis acest lucru.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a desemnat, recent, comisia care va studia lucrarea de doctorat acuzata ca ar fi plagiata. Membrii Comisiei sunt pusi insa in fata unei premiere: potrivit oficialilor din Ministerul Educatiei, sefa DNA si-a exprimat disponibilitatea de a-si prezenta punctul de vedere in fata comisiei, ceea ce pana acum nu s-a mai intamplat.

„Comisia de analiza a sesizarii de plagiat a fost desemnata pe 30 octombrie. Practic, potrivit regulamentului de organizare si de functionare, raportul comisiei de lucru trebuie transmis presedintelui Comisiei de specialitate in 30 de zile de la inregistrarea sesizarii”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei, transmite stiripesurse.ro.

Poti citi si: De ce este imposibil de analizat teza de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

Un verdict privind teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi va fi dat abia dupa 10 noiembrie. Fostul decan al Facultatii de Drept, avocatul Radu Motica, cel care a prezidat comisia de doctorat a sefei DNA, sustine ca e aproape imposibil de analizat teza cu ajutorul unui specialist.

Avand in vedere ca lucrarea a fost analizata deja cu un soft, este nevoie de interpretarea datelor de catre un specialist in Drept Penal care sa se pronunte daca similitudinile identificate reprezinta plagiat sau nu. Radu Motica nu crede ca se va gasi cineva in Romania, care sa isi asume o astfel de analiza.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.