Kramp-Karrenbauer, posibila succesoare a lui Merkel? Analiza Der Spiegel
Externe

Kramp-Karrenbauer, posibila succesoare a lui Merkel? Analiza Der Spiegel

Annegret Kramp-Karrenbauer ar putea fi succesoare cancelarului german Angela Merkel, scrie Der Spiegel intr-o ampla analiza. Revista germana vorbeste despre posibilul succesor al Angelei Merkel, care este de fapt o succesoare, iar un membru senior al CDU spune ca „daca Kramp-Karrenbauer vrea sa vina la Berlin, exista un loc in cabinet pentru ea”. 

”La cea de-a 55-a aniversare a semnării Tratatului de la Élysée, istoricul acord de prietenie postbelică dintre Germania și Franța, Angela Merkel a susținut un discurs privind viitorul Uniunii Europene. Ea s-a ferit de reproiectări ambițioase, spunând că preferă o „viziune a pașilor concreți” pentru a integra continentul. Ea a mai spus că întrebarea cu privire la momentul în care Germania va avea în cele din urmă un nou guvern rezonează mult dincolo de frontierele țării.

Lunea trecută, la Saarbrücken altcineva decât cancelarul german a oferit o analiză a stării UE. A fost Annegret Kramp-Karrenbauer, guvernatoarea creștin-democrată a regiunii Saarland, un stat cu mai puțini locuitori decât orașul Köln.

Dar ceea ce are de spus despre Germania și Europa a fost cât se poate de interesant, în special din perspectiva cancelarului Merkel.

Dacă Merkel va conduce guvernul, Kramp-Karrenbauer va fi membră a noului său cabinet de la Berlin – și va avea probabil un portofoliu important precum Ministerul de Externe sau Ministerul Muncii. Dar Merkel dorește să dea guvernatoarei din Saarland o platformă de pe care să se poată prezenta drept următoarea speranță a CDU de a prelua cancelaria federală.

Cancelarii, desigur, nu au cu adevărat puterea de a determina cine va fi succesorul lor. Dar ei pot da cu siguranță un impuls favoritului lor. Oricum, Kramp-Karrenbauer este extrem de populară în cadrul partidului, însă nu are experiență la nivel național, nici nu are un post la Berlin pentru a-și putea îmbunătăți profilul politic. Merkel ar vrea să o ajute în ambele direcții.

Este un proiect pe care Merkel l-a inițiat deja. În timpul discuțiilor preliminare ale coaliției cu social-democrații, Kramp-Karrenbauer a primit un rol-cheie. A fost singurul politician CDU negociator-șef în două grupuri de lucru diferite: politica de familie și politica de muncă.

Iar Merkel a fost extrem de mulțumită de performanța ei. Ba chiar a fost impresionată, atunci când Kramp-Karrenbauer a continuat să ia parte la negocieri chiar și după ce s-a lovit puternic la gât, într-un accident de mașină în timp ce mergea către Berlin pentru ultima rundă de discuții. „Dacă Kramp-Karrenbauer vrea să vină la Berlin, există un loc în cabinet pentru ea”, spune un membru senior al CDU citat de der Spiegel.

Dar – întreabă revista germană – chiar vrea să vină?”

Stiri pe aceeasi tema

Mina Mir din Siberia are diamante de 17 miliarde de dolari si a sustinut transformarea Rusiei intr-o superputere

Cristiana Petrariu Bota

Grecia a votat. Reactia Rusiei: Va trebui sa-si caute parteneri in afara Uniunii Europene

Cristiana Petrariu Bota

Comandantul Al-Qaida de rang inalt Umar Lateef a fost ucis intr-un raid, anunta Pakistanul

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult