21.1 C
România
26 septembrie 2022
Banca Transilvania a avansat negocierile pentru preluarea Bancpost
Economie

La Banca Transilvania nu mai este obligatorie stampila pentru clientii persoane juridice

La Banca Transilvania nu mai este obligatorie stampila pentru clientii persoane juridice. Grupul Financiar Banca Transilvania precizeaza, intr-un comunicat transmis la redactie, ca a decis sa simplifice relatia cu clientii sai, astfel ca elimina, din 7 august 2017, obligativitatea folosirii stampilei pe documentele generate de companiile sale, respectiv pe cele ale clientilor persoane juridice.

Astfel, incepand din 7 august 2017, un act semnat are aceeasi valabilitate ca unul semnat si stampilat, semnatura olografa fiind cea care confera validitate documentului.

In cazul clientilor persoane juridice, toate companiile Grupul Financiar BT – Banca Transilvania, BT Capital Partners, BT Asset Management, BT Leasing, BT Operational Leasing, BT Mic – accepta documente chiar daca pe acestea nu este aplicata stampila societatii emitente. Este vorba de instrumente de plata, contracte, adeverinte si documente financiare.

De interes: Plata defalcata a TVA va fi optionala o perioada, dar va deveni obligatorie din 2018 

PROGRAM BANCI DE SF. MARIA – AUGUST 2017. Programul bancilor BRD, Raiffeisen, BCR, Banca Transilvania pe 14 – 15 august 2017

Documentele emise de Grupul Financiar Banca Transilvania nu vor mai avea stampila oficiala (rotunda) a companiilor BT. Exceptiile de la această regula – cecurile, scrisorile de garantie etc. – vor fi facute pentru a fi respectata practica internationala.

Actualizarea formularelor BT care includ si locurile destinate aplicarii stampilei este facuta treptat.

Banca Transilvania va continua sa foloseasca in relatia cu clientii, pe anumite documente, alte tipuri de stampile, care cuprind informatii obligatorii, cum sunt:data realizarii operatiunii in agentia/sucursala BT, numarul de inregistrare pe actele preluate de banca de la clienti sau destinate acestora, conformitatea informatiilor cu originalul, acceptare/decontare in cazul ordinelor de plata.

Related posts

Ministrul de Finante: Statul nu doreste sa confiste sumele de peste 2.000 de euro trimise din diaspora

Delia Ion

Unde s-au dus banii Armatei in ultimii 25 de ani

Lucy Ionesco

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, scrisoare publica catre ministere, Parlament si Banca Mondiala: Modernizati si digitalizati ANAF!

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult