Social

La Cluj se traieste mai bine decat la New York, Paris sau Roma. Afla de ce

Un clasament intocmit de site-ul numbeo.com si citat de RFI releva ca la Cluj-Napoca se trieste mai bine decat la Paris, Roma sau New York. Topul ia in calcul calitatea vietii, aspect la care Clujul sta mult mai bine decat multe capitale occidentale, in timp ce Bucurestiul se afla in ultima parte a clasamentului. 

Topul realizat de numbeo.com si citat de RFI in pagina electronica ţine cont de mai mulţi factori, precum nivelul de poluare, rata criminalităţii, puterea de cumpărare sau prețurile caselor. În top se află menționat și Bucureștiul. Unde se află capitala României în ceea ce privește nivelul calității vieții?

Cluj, orasul cu cele mai scumpe apartamente din Romania

Ei bine, in acest clasament, Bucureștiul se află pe locul 74 din 97 de orașe din lume, cu indicatori mai buni decât Atena, New York, Shanghai sau Roma. Clasamentul a luat în considerare factori precum prețurile imobilelor, siguranța cetățenilor, calitatea serviciilor medicale, intensitatea traficului și gradul de poluare. Bucureştiul ar fi putut ocupa un loc mai bun în clasament dacă nu avea probleme cu nivelul ridicat de poluare. Potrivit cercetării, în capitala României circulă zilnic 1,5 milioane de maşini.

Emil Boc nu va candida la Primaria Cluj din partea PNL. O spune un lider al liberalilor

Pe primul loc în topul orașelor din întreaga lume în care se trăiește bine se află Zurich, însă cel mai bine situat oraș din România în acest top este Clujul, care potrivit datelor strânse de numbeo.com, a câștigat poziția 53, un loc mai bun decât Varșovia, Tel Aviv, Paris sau Budapesta. Potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, acest loc se explică și prin faptul că anul acesta Clujul este Capitala Europeană a Tineretului, iar datele vor contribui și la obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului, în 2021.

Topul orașelor în care se trăiește bine a fost alcătuit de portalul Numbeo.com, care aparţine unui fost angajat al companiei Google originar din Serbia. Site-ul deţine cea mai mare bază de date cu informaţii despre ţările şi oraşele lumii și se laudă cu faptul că datele oferite publicului nu sunt influențate de nicio organizație guvernamentală.

Stiri pe aceeasi tema

Premierul Ciolos le promite medicilor si farmacistilor sa puna pe masa Guvernului problemele din sistemul medical

Delia Ion

Catalin Flutur, varul lui Gheorghe Flutur, audiat la DNA pentru fapte de coruptie

Cristiana Petrariu Bota

Adrian Vasilescu: Nu mai umblu cu bani in buzunar, sunt cei mai periculosi cand e vorba de raspandirea unei molimi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult