La Iasi se deschide un laborator de biologie moleculara special amenajat pentru testarea probelor in vederea detectarii Covid-19
Social Stiri locale

La Iasi se deschide un laborator de biologie moleculara special amenajat pentru testarea probelor in vederea detectarii Covid-19

Vineri, 3 aprilie 2020, la Centrul de Cercetare și Medicină Experimentală al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Grigore T. Popa Iași se deschide laboratorul de biologie moleculară special amenajat pentru testarea probelor în vederea detectării SARS CoV-2.

La eveniment participa prof. univ. dr. Carmen Dorobăț – managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva Iași și conf. univ. Rr. Lucian Indrei – directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) IAȘI.

Laboratorul de biologie moleculară este special amenajat pentru testarea probelor de coronavirus și este deschis pentru a începe testarea probelor, la CEMEX, în vederea detectării noului coronavirus, în laboratorul de biologie moleculară special amenajat.

Aici sunt instalate două aparate de tip Real-Time PCR.

De asemenea, tot aici se găsește și un extractor automat de acizi nucleici virali prin intermediul căruia se va asigura acuratețea detecției dar și eficiența prelucrării probelor. Vorbim și de achiziționarea a 20.000 de teste Real-Time PCR și kituri de extracție ADN/ARN.

Laboratorul, unde vor lucra sase specialiști, este la standard BSL3 (Biosafety Level 3), ceea ce asigură în primul rând protecția optimă a personalului implicat dar și calitatea diagnosticele. Aici vor putea fi realizate între 300 și 500 de teste pentru depistarea COVID-19 în fiecare zi.

Laboratorul este situat la Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare in Medicină Experimentală (CEMEX) – str. Mihail Kogălniceanu nr. 9 – 13.

Stiri pe aceeasi tema

Angajari la Cluj. Zeci de locuri de munca scoase la concurs la fabrica de la Jucu

Cristiana Petrariu Bota

Adrian Vasilescu: Nu mai umblu cu bani in buzunar, sunt cei mai periculosi cand e vorba de raspandirea unei molimi

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Educatiei a anuntat rezultatele finale la concursul de directori de scoli. Inspectoratele scolare judetene vor verifica incadrarea cu personalul didactic

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult