Social

La Tuzla se deschide prima scoala privata de acrobatie aviatica din Romania

La Tuzla se deschide, la inceputul lunii iulie, prima scoala privata de acrobatie aviatica din Romania. Regional Air Services – aeroport TUZLA inaugureaza oficial, pe 2 iulie, prima scoala privata de acrobatie aviatica din Romania, in cadrul mitingului AEROMANIA 2016, informeaza Radio Constanta. 

Cursurile pentru acrobaţie se regăsesc în programa Regional Air School şi au fost autorizate în data de 25 mai 2016. Aeronava folosită pentru instruire este o EXTRA 200. Avionul – şcoală poate atinge o viteză maximă de 402 km/h, iar viteza de croazieră este de 285 km/h. Are un motor Textron-Lycoming AEIO-360-A1E care poate atinge 200 cai putere la decolare. În exerciţiile acrobatice, poate transporta maxim 606 kg pe două locuri.

Instructorii şcolii de pilotaj de acrobaţie aviatică de la Regional Air Services – Aeroport TUZLA sunt experimentaţii Ioan Postolache şi Marius Rădulescu.

Ioan Postolache, 50 ani, are 8.000 de ore de zbor şi peste 2.000 de ore de acrobaţie. Fost component al lotului national de acrobaţie şi component al primei formaţii private de acrobaţie din România “Yakerii acrobaţi”, Ioan Postolache are o experienţă uriaşă, find unul dintre cei mai apreciaţi piloţi din ţară şi un pilot foarte bine cotat pe plan internaţional – prin evoluţiile sale acrobatice impecabile. Postolache va putea fi văzut şi în numărul acrobatic din cadrul spectacolului Aeromania, alături de ceilalţi doi iacări şi de Jurgis Kairys.

Marius Radulescu, 30 ani, are 1.600 de ore de zbor, 50 de ore de acrobaţie şi 1.000 de ore de instrucţie. A fost component al lotului judeţean de acrobaţie al Aeroclubului Teritorial Aurel Vlaicu, Bucureşti şi instruieşte elevii şcolii de zbor de la Tuzla din anul 2011.

Iti recomandam: MApN va schimba normele de recrutare si baremele de selectie in armata

Cursurile şcolii de acrobaţie de la Regional Air Services – aeroport Tuzla durează o săptămână, timp în care elevii efectuează un minim 6 ore de antrenament.

Pentru înscriere, aceştia trebuie să deţină cel puţin licenţa PPL (A) – care, de asemenea, poate fi obtinuţă la şcoala de zbor de la aeroportul Tuzla şi să aibă minimul 40 de ore Pilot In Command. Preţul cursului este de 3000 euro.

“Iniţiativa face parte din strategia Regional Air Services de a aduce continuu noutăţi pentru publicul din România şi nu numai. Pasiunea pentru aviaţie ne ajută să rămânem trend-setteri în acest domeniu care cere sacrificii, dar oferă şi foarte multe satisfacţii. Sperăm şi ne dorim ca această şcoală de acrobaţie să nască piloţi pe care să fim mândri să îi invităm să evolueze în ediţiile următoare ale airshow-lui Aeromania, ajuns acum la a 10-a ediţie”, spune Cristina Mitchievici, directorul comercial Regional Air Services.

Sursa: Radio Constanta

Stiri pe aceeasi tema

Gabriel Cotabita respira fara aparate si raspunde la anumiti stimuli

Cristiana Petrariu Bota

EXTRAGERE LOTO 6 APRILIE 2014. Fara mari castigatori la 6 din 49, Joker si 5 din 40

Bogdan

Cutremure succesive in Romania cu epicentrul in Vrancea si Marea Neagra

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult