Secția ATI a Spitalului Marius Nasta
Social

La unitatea mobila ATI de la Institutul „Marius Nasta” din Bucuresti nu a fost vorba despre un incendiu, sustine ministrul de Interne

A fost alerta in Bucuresti, dupa ce in cursul serii de duminica s-a declansat alarma de incendiu in sectia ATI a Spitalului „Marius Nasta”. Din primele concluzii, la unitatea mobila ATI de la Institutul „Marius Nasta” din Bucuresti nu a fost vorba despre un incendiu, a anuntat ministrul de Interne, Lucian Bode. 

„Din datele preliminare rezulta ca nu a fost vorba despre un incendiu. Asteptam raportul final si vom spune exact din punctul nostru de vedere ce s-a intamplat acolo, de unde a fost degajarea de fum”, a spus ministrul.

La Institutul „Marius Nasta” din Bucuresti este angajat un singur pompier

Totodata, managerul institutiei sanitare, Beatrice Mahler a precizat, luni, ca la Institutul „Marius Nasta” din Bucuresti este angajat un singur pompier, dar acesta este in concediu de sase luni.

Potrivit lui Beatrice Mahler, s-a ajuns la aceasta situatie pentru ca pompierul respectiv a combinat concediile medicale cu cel de odihna.

Managerul spitalului a afirmat ca ar fi nevoie de o schimbare a legislatiei pentru a evita astfel de situatii.

„Aceste persoane sunt foarte greu de sanctionat Este nevoie de o reevaluare a legislatiei in acest sens. Daca vrei sa te implici, trebuie sa fii alaturi de oameni”, a spus Mahler.

Nimeni nu a fost ranit

Ministrul de Interne a adaugat ca nimeni nu a fost ranit si ca pacientii din unitatea respectiva au fost mutati preventiv.

O mobilizare masiva a fortelor de interventie – masini de pompieri, ambulante, SMURD – a avut loc duminica seara la Institutul „Marius Nasta” din Capitala, unitate COVID, unde alerta a fost data la ora 22:22 de personalul medical, care a vazut o flama urmata de fum la unitatea mobila ATI din curtea spitalului. Incidentul nu s-a soldat cu un incendiu, nimeni nu a fost ranit si pacientii au fost mutati in spital. Pompierii spun ca e posibil sa fi fost vorba doar de un „abur” la unitatea de climatizare a unitatii mobile ATI.

Stiri pe aceeasi tema

PERMISE AUTO. Cum iti iei permisul de conducere fara probleme. Sfaturi pentru cei care urmeaza scoala auto

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul vrea sa impoziteze pensiile speciale mai mari de 10.000 de lei. Reactia Opozitiei

Cristiana Petrariu Bota

Mihai Sora va fi onorat de Parlamentul European cu premiul Cetateanul European pentru 2018

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult